Διορθώθηκαν οι εγκύκλιοι για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πηγές του υπ. Παιδείας υποστηρίζουν ότι στην εγκύκλιο για τη Λειτουργία των σχολείων έγινε αναφορά μόνο στις εθνικές εορτές, για τις οποίες οι εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία προβλέπεται στο ΠΔ79/17 να γίνονται διαφορετική ημέρα από την εθνική εορτή

13/09/2023

Ενημερώθηκε: 13/09/2023, 22:30

Άκουσε το άρθρο

Διορθωτικές εγκυκλίους για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παδείας.

Από τις συγκεκριμένες εγκυκλίους οι οποίες στάλθηκαν στα Δημοτικά  και Νηπιαγωγεία, την 1η Σεπτεμβρίου,  απουσίαζε  η σχολική γιορτή του Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης.

Πηγές του υπ. Παιδείας υποστηρίζουν ότι στην εγκύκλιο για τη Λειτουργία των σχολείων έγινε αναφορά μόνο στις εθνικές εορτές, για τις οποίες οι εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία προβλέπεται στο ΠΔ79/17 να γίνονται διαφορετική ημέρα από την εθνική εορτή. Για παράδειγμα, η 25η Μαρτίου εορτάζεται στις 24 Μαρτίου που αυτή τη χρονιά είναι Κυριακή και γι' αυτό αναφέρεται ότι η εκδήλωση θα γίνει στις 22 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή. Η 17η Νοέμβρη προβλέπεται να εορτάζεται στις 17 Νοεμβρίου, οπότε δεν κρίθηκε απαραίτητο να γίνει σχετική αναφορά.

Ειδικότερα στις δύο νέες διορθωμένες εγκυκλίους υπάρχει η εξής διατύπωση:

Οι  δύο αρχικές είχαν την εξής διατύπωση

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τη νέα διορθωμένη εγκύκλιο για τα Δημοτικά Σχολεία

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τη νέα διορθωμένη εγκύκλιο για τα  Νηπιαγωγεία

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ