Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π. καταδικάζει την εισαγγελική παραγγελία

"Αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να σταματήσει τον αγώνα των Φοιτητών με τη χρήση απειλών και εκβιασμών για «χαμένες εξεταστικές», τώρα επιλέγει τον αυταρχισμό και την καταστολή!"

28/01/2024

Άκουσε το άρθρο

"Οι εργαζόμενοι στο Πολυτεχνείο, δίνοντας από κοινού αυτόν τον αγώνα με τους φοιτητές ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενάντια στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της παιδείας, δηλώνουμε ότι μάταια η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταστείλει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, των εργαζομένων και συνολικά του λαού", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π., ενώ καταδικάζει την  κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια. 

"Αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να σταματήσει τον αγώνα των Φοιτητών με τη χρήση απειλών και εκβιασμών για «χαμένες εξεταστικές», τώρα επιλέγει τον αυταρχισμό και την καταστολή!" σημειώνει ο Σύλλογος και υπογραμμίζει τα εξής:

  • Αντιμετωπίζει τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνίζονται για πτυχία με αξία, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία και για φοιτητική μέριμνα, ως εγκληματίες. 
  • Στοχεύει να συγκαλύψει το πραγματικό έγκλημα που διαπράττει η ίδια με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, το οποίο αποτελεί μια αντιδραστική τομή για την ανώτατη εκπαίδευση!
  • Οι εργαζόμενοι στο Πολυτεχνείο, δίνοντας από κοινού αυτόν τον αγώνα με τους φοιτητές ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενάντια στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της παιδείας, δηλώνουμε ότι μάταια η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταστείλει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, των εργαζομένων και συνολικά του λαού.
  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων στις 29/01/20204 στις 11:00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Σύλλογος ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην ευρεία σύσκεψη των Συλλόγων του ΕΜΠ τη Δευτέρα 29/1 στις 11:00 στο αμφιθέατρο Β1 στο κτίριο ΒΕΗ των Τοπογράφων και στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/2 στις 12:00 στα Προπύλαια.
 

 

Σχόλια (1)

Σημαντική ανακοίνωση
|

από ανθρώπους που με την πολύ σκληρή δουλειά τους συμβάλλουν αποφασιστικά στη διασφάλιση της προόδου του ΕΜΠ αλλά και είναι οι θεματοφύλακες των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας. Οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι είναι πάντοτε δίπλα στους φοιτητές που δίνουν μεγάλη μάχη, με καταλήψεις διαρκείας, αποκλεισμούς και άλλα αγωνιστικά μέσα, κατά της καταστολής και κατά της υποβαθμισης της εκπαίδευσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ