1ο Μαθητικό Συνέδριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

09/04/2024

Ενημερώθηκε: 09/04/2024, 20:59

Άκουσε το άρθρο

Το 1ο Μαθητικό Συνέδριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, με έντιτλο θέμα «Ερευνητικές Διαδρομές στον Πολιτισμό και στις Επιστήμες», το οποίο  τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού διοργανώνεται για πρώτη φορά, συνενώνοντας 178 εκπαιδευτικές μονάδες, 5.013 εκπαιδευτικούς και  40.912 μαθητές/-τριες σε μια μεγάλη και ισχυρή κοινότητα μάθησης. Το συνέδριο, στο οποίο θα παρουσιαστούν 183 εισηγήσεις από μαθητές, με τη συμμετοχή 2.000 μαθητών και εκπαιδευτικών ως σύνεδροι, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024  και ώρες 9:00 έως 15:30, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 και ώρες 9:00 έως 15:30 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρες 9:00 – 15:00 στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.

Στόχος του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου είναι να προωθήσει  την κριτική σκέψη και τα υπάρχοντα μορφωτικά ενδιαφέροντα των μαθητών/-τριών, να δημιουργήσει  άλλα αξιόλογα, όπως και να ενισχύσει την επιστημονική έρευνα σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες που τη διέπουν, ενθαρρύνοντας την καινοτομία, την πρωτοτυπία, τη συνεργασία και τις ψηφιακές δεξιότητες προς όφελος όλης της μαθητικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες εργασίες, πολλές από τις οποίες είναι καινοτόμες, δίνοντας την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός αποθετηρίου καινοτόμων πρακτικών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με διάχυση σε όλη τη σχολική κοινότητα. Παράλληλα με το συνέδριο, θα υπάρξουν ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες, έκθεση και ξενάγηση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων (πιστό αντίγραφο, αφίσες, τρισδιάστατα γραφικά), μετεωρολογικό μπαλόνι που θα συγκεντρώνει μετεωρολογικά δεδομένα και τα καταγράφει σε ρομποτικό μηχανισμό Andruino, προσομοιωτές οδήγησης σε επικίνδυνες συνθήκες με στόχο τη μείωση τροχαίων ατυχημάτων από το Ι.Ο.Σ. «Πάνος Μυλωνάς», δύο σχολικά ραδιόφωνα που θα πάρουν συνεντεύξεις και θα μεταδίδουν το συνέδριο ζωντανά, όπως επίσης θεατρικές παραστάσεις και χορευτικά δρώμενα.

Πρόκειται για μια γιορτή της Επιστήμης και του Πολιτισμού, όπου οι νέοι θα έχουν το βήμα και θα τους δοθεί η δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους, να μοιραστούν ιδέες και να εμπνεύσουν άλλους με τη φιλοδοξία και τη δημιουργικότητά τους. Τους δίνεται η δυνατότητα να αισθανθούν ότι οι φωνές τους ακούγονται και ότι η συμβολή τους είναι σημαντική για το μέλλον της κοινωνίας μας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της Δ/νσης Δ.Ε. Ανατ. Αττικής

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡ. ΜΑΡΙΝΟΣ (ΠΕ83)
P.Ph.D, Ph.D, M.Ed

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ