Το ΣτΕ “έκοψε” Π.Δ. για τη μετονομασία τμ. Σλαβικών Σπουδών- Νόμιμο το ΠΔ για Μουσουλμανικές Σπουδές στο ΑΠΘ

17/04/2016

Ενημερώθηκε: 18/04/2016, 07:06

Άκουσε το άρθρο

Νόμιμο έκρινε το Ε τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για Μουσουλμανικές Σπουδές στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Αντίθετα το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη μετονομασία του τμήματος Σλαβικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε τμήμα  Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών και  η ίδρυση δύο εισαγωγικών κατευθύνσεων: α) της  Ρωσικής Γλωσσάς και Φιλολογίας και β) των  Σλαβικών Σπουδών, κρίθηκε μη νόμιμο.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επικαλούμενοι τη γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, σημειώνουν πως "δεν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να διατυπώσει θετική κατ΄αρχήν άποψη για την μετονομασία του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών και καθορισμού εισαγωγικών κατευθύνσεων, εάν δεν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις".

Για το δεύτερο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ η ίδρυση Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών  συναρτάται με τη διευκόλυνση των αποφοίτων των μουσουλμανικών ιεροσπουδαστηρίων της Θράκης να ολοκληρώσουν τις θεολογικέ σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και με την ανάγκη ενός διαθρησκευτικού διαλόγου.

Η ίδρυση της Κατεύθυνσης προβλέπεται από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2016-17

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ