Το ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥ) στηρίζει το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου

20/09/2017

Ενημερώθηκε: 20/09/2017, 13:38

Άκουσε το άρθρο

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπευθύνου ΚτΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλου με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων, παρουσία και του μέλους της Γραμματείας του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Πάρι Βεντήρη.

Η συζήτηση πέρα από την παρουσίαση των θέσεων που αφορούν το θεσμό,  επεκτάθηκε και στο θέμα του Λυκείου και του τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ .

Οπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του  Δημήτρη Κωνσταντόπολο:

  • Η ΠΕΣΣ έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση αποδεικνύοντας στην πράξη τον πολύπλευρο επιστημονικό και παιδαγωγικό της ρόλο.
  • Από τη μεριά του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημάνθηκε για μια ακόμη φόρα, η σταθερή θέση στήριξης στο θεσμό, η αναγνώριση του σημαντικού και πολύπλευρου ρόλου του Σχολικού Συμβούλου μέσα στην τάξη, αλλά και έξω από αυτή, στο σύνολο της σχολικής κοινότητας.
  • Οι διαρροές, σκέψεων και απόψεων για το μέλλον του θεσμού πρόχειρα και αποσπασματικά διατυπωμένες, απαξιώνουν το έργο και τη διαχρονική  προσφορά του Σχολικού Συμβούλου.
  • Είναι θεσμός που  γεννήθηκε μέσα από τον κλάδο των εκπαιδευτικών και υπηρέτησε με συνέπεια τον εκδημοκρατισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την καινοτομία και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.
  • Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει αναδεικνύει την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του ρόλου του σχολικού συμβούλου, την αποκατάσταση της μισθολογικής ανισότητας με τα άλλα στελέχη της εκπαίδευσης και ζητά επιτέλους ένα σταθερό νομοθετικό πλαίσιο επιλογής τους , με  σεβασμό στην επιστημονική και παιδαγωγική συγκρότηση τους.

 

Σχόλια (15)

iremias
|

Άλλα λόγια ...άλλα λόγια!Καλησπέρα σας!

T. Γαλανοπούλου
|

@ΗΡΑ* Μα πώς δεν σας αφορά και πώς δεν αναλώνεστε σε αυτό, αφού ολόκληρη η απάντησή σας προς τον "ieremia" (και όχι μέρος αυτής) είχε να κάνει με γραμματικά/ορθογραφικά λάθη. Και επειδή παρακολουθώ συχνά τις συζητήσεις και τα σχόλια στο esos, θυμάμαι και άλλες φορές να έχετε κάνει αντίστοιχα και εξίσου καυστικά σχόλια, που προφανώς δεν έχουν στόχο να βελτιώσουν την ορθογραφία των σχολιαστών, αλλά μόνο (δυστυχώς) να τους μειώσουν και να τους κάνουν να αισθανθούν άσχημα. Αυτό προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνη και γι' αυτό το σχολίασα, αν και πρέπει να σημειώσω ότι εσείς γράφετε πάντα σωστά, "ξεκουράζοντας" έτσι τα μάτια του αναγνώστη.

ΗΡΑ*
|

@ T. Γαλανοπούλου, @ iremias

Είναι Κ Α Ι αυτό ! Από έναν εκπαιδευτικό έχω την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να γράφει στοιχειωδώς ορθογραφημένα. Σε ό,τι αφορά δε την ... περιβόητη ουσία, ψάχνω και δεν τη βρίσκω.... Ειδικά για την κ. Τ. Γαλανοπούλου έχω να προσθέσω και τούτο: Εγώ σχολίασα ΜΟΝΟ το συγκεκριμένο ορθογραφικό λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση, το οποίο σημειωτέον προκαλεί και σύγχυση στην ορθή κατανόηση του σχολίου. Το "τσουβάλιασμα" και εν μέρει η γενίκευση της μορφής "...αναλώνεστε στο να καυτηριάζετε το ορθογραφικό/συντακτικό κ.λπ. γνωστικό επίπεδο των άλλων σχολιαστών..." δεν με αφορά..

iremias
|

Προς ΗΡΑ: Αυτό είναι εσένα το σαράκι σου αν γράφτηκε σωστά η λέξη σε σχόλια που είναι κατά κάποιο τρόπο κουβέντες και όχι η ουσία και αν είναι σύμβουλος αυτός που γράφει ή δεν είναι.Οκ είσαι σωστή λοιπόν θα προσέχουμε άλλη φορά γιατί...δημιουργείται πρόβλημα ...Ουσία έχεις να μας πεις; Έχεις σε κάποιες περιπτώσεις αλλά όλα τα τσουβαλιάζεις!

T. Γαλανοπούλου
|

@ΗΡΑ* Έλεος πια με τους αυτόκλητους διορθωτές των πάντων! Αντί να σχολιάσετε επί της ουσίας, αναλώνεστε στο να καυτηριάζετε το συντακτικό/ορθογραφικό κτλ. γνωστικό επίπεδο των άλλων σχολιαστών. Και γιατί να έχουμε τόσο καυστική διάθεση απέναντι σε ανθρώπους (πιθανότατα συναδέλφους) που ούτε καν γνωρίζουμε; Μπαίνω να διαβάσω κανένα καλό σχόλιο και χαλάει η διάθεσή μου διαβάζοντας ανάλογες τοποθετήσεις.
Επί του θέματος: Εμένα με λυπεί η απαξίωση του θεσμού των σχ. συμβούλων από τη πλευρά του υπουργείου και ειδικά του κ. Γαβρόγλου, ο οποίος αρνείται ακόμη και να συναντήσει την ΠΕΣΣ (παρόλο που και οι ίδιοι φέρουν μερίδιο ευθύνης). Προφανώς για τον λόγο αυτό επιδιώκουν συναντήσεις με τα λοιπά κόμματα. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν άμεσα κρίσεις, αλλά και να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος και το καθηκοντολόγιο των σχ. συμβούλων.Να σημειώσω τέλος αγαπητή/έ @ΗΡΑ* ότι ΔΕΝ είμαι σχ. σύμβουλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

ΗΡΑ*
|

@ iremias
Ό,τι πεις, Μεγάλε ! Με την ευκαιρία αυτή : Άλλο το "ό,τι" (αναφορικό) κι άλλο το "ότι" ( ειδικός σύνδεσμος), άλλο το "γινόταν" κι άλλο το "γίνονταν". Ελπίζω να μην είσαι ΚΑΙ σχολικός σύμβουλος...

iremias
|

Ακόμα χειρότερα αν το πάρουμε έτσι γιατί το σύνολο του συγγραφικού δεν αντισταθμίζεται με τα επιπλέον μόρια που υπήρχαν για διευθυντές και δεν αντιστοιχούσαν σε σχολικούς συμβούλους.Δεν νομίζω δηλαδή ότι οι πίνακες θα έιχαν μεγάλες ανατροπές εκτός μικρών εξαιρέσεων.Ωστόσο η διαδικασία ήταν λάθος έπρεπε να συμμετέχουν όλοι,

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
|

@iremias.Συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.Άλλη μοριοδότηση είχαν με τον 3848 οι σχολικοί σύμβουλοι,άλλη οι διευθυντές σχολείων,άλλη οι διευθυντές εκπαίδευσης ,άλλη οι προιστάμενοι εκπαιδευτικών θεμάτων κλπ.Συγγραφικό έργο πχ έπαιρναν μόνο οι σχολικοί σύμβουλοι.Το ίδιο και η προυπηρεσία σαν σχολικοί σύμβουλοι.Οι άλλοι δεν έπαιρναν συγγραφικό έπαιρναν όμως διοικητικά μόρια κλπ.Επομένως επί διαφορετικών μοριοδοτήσεων η σύγκριση είναι πολύπλοκη και πολύ δύσκολη.Παράλληλα αν και όλοι έπαιρναν 15 μόρια για τη συνέντευξη για διευθυντές σχολείων και προηγουμένως για διευθυντές εκπαίδευσης καταγγέλθηκαν πολλά,Αφαιρέσατε από τη μοριοδότηση τη συνέντευξη όταν συγκρίνατε;Εξ άλλου δεν ήταν μόνο διευθυντές σχολείων υποψήφιοι αλλά και διευθυντές εκπαίδευσης που οι επιλογές γίναν το 2010,προιστάμενοι εκπαιδευτικών θεμάτων που δεν το ελέγξατε και είχαν άλλη μοριοδότηση κλπ.Επομένως δεν γίνεται σύγκριση επί ανομοίων επιλογών και μοριοδοτήσεων ,ανομοίων συμβουλίων επιλογής κλπ.Το πρόβλημα ήταν πως κατέθεσαν όλοι ταυτόχρονα τα χαρτιά τους και για διευθυντές και για σύμβουλοι.Προηγήθηκαν οι επιλογές των διευθυντών και σε λίγες ημέρες τους ζητήθηκε αν θέλουν να συνεχίσουν για σύμβουλοι να παραιτηθούν από διευθυντές που γίναν λίγες μέρες πριν.Η μοριοδότηση μέχρι τότε όλων δεν είχε βγεί για να υπάρξει σύγκριση.Η μοριοδότηση βγήκε αφού παραιτήθηκαν από την υποψηφιότητα για σύμβουλοι οι 575 δάσκαλοι και απέμειναν τελικά 563 υποψήφιοι,δηλ λιγότεροι από τους παραιτηθέντες.Και δεν ήταν όλοι διευθυντές σχολείων που λίγες μέρες πριν έγιναν διευθυντές αλλά και διευθυντές εκπαίδευσης,προιστάμενοι εκπαιδευτικών θεμάτων ,προιστάμενοι ΚΕΔΔΥ κλπ.Επομένως και με σεβασμό σε ποιους πίνακες αναφέρεσθε;Των διευθυντών σχολείων,των διευθυντών εκπαίδευσης,των προισταμένων εκπαιδευτικών θεμάτων και ΚΕΔΔΥ κλπ;Προσωπικά γνωρίζω συναδέλφους που με τα προσόντα τους πλασάρονταν άνετα στην πρώτη εικοσάδα των συμβούλων.Γιατί δεν παραιτήθηκαν για να διεκδικήσουν θέση συμβούλου είναι απλό.Όλοι το εξέλαβαν σαν ωμό εκβιασμό και κατάλαβαν γιατί έγινε και ποιος ρισκάρει το σίγουρο για κάτι αβέβαιο όταν γνώριζαν τι είχε προηγηθεί στα προηγούμενα συμβούλια επιλογών που πέρασαν;Αποκλειστική ευθύνη για αυτό το πλήρως αντισυνταγματικό και ανήθικο έχει η κα Διαμαντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσε.Μια συγνώμη από αυτούς δε βλάπτει.

iremias
|

Προς ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
Ανάμεσα σε όσα σωστά γράφετε τα αριθμητικά στοιχεία δεν επαληθεύονται από τα μόρια των πινάκων.Και στις 53 περιφέρειες το συντριπτικό ποσοστό στους πίνακες διευθυντών είχε μικρότερο αριθμό μορίων από τον τελευταίο επιλεγέντα Σχολικό Σύμβουλο. Πολύ κουβέντα χωρίς περιεχόμενο. Ωστόσο. έχετε δίκαιο για τη διαδικασία που έγινε.ΔΕΝ ΄'ηταν σωστή.

iremias
|

Προς Ήρα.
Δεν περιφέρεται κανένας. Θεσμικά γίνονται συναντήσεις με κόμματα του Εληνικού Κοινοβουλίου και έτσι πρέπει να γίνεται. Πάντα γινόνταν αυτό. Τώρα όμως είναι απλά επίκαιρο ότι έχει να κάνει με Σχολικούς Συμβούλους!.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
|

Κύριοι της ΠΕΣΣ .Το 2011 στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για σχολικούς συμβούλους στην αρχή δεν υπήρξε περιορισμός και κατέθεσαν αιτήσεις όσοι ενδιαφέρονταν.Αμέσως όμως μετά τις επιλογές Διευθυντών σχολείων η κα.Διαμαντοπούλου βγάζει εγκύκλιο και ζητά πρώτα την παραίτηση όλων όσων κατείχαν θέση ευθύνης και μετά να πάρουν μέρος στις επιλογές για σχολικούς συμβούλους.Αποτέλεσμα ήταν 575 δάσκαλοι δηλ πάνω από το 50% να τεθούν εκτός διαδικασίας λόγω αυτής της τροπολογίας μέσα στο καλοκαίρι του 2011.Έτσι απέμειναν σαν υποψήφιοι 563 δάσκαλοι(σχεδόν όλοι όσοι ήταν ήδη σχολικοί σύμβουλοι από το 2007),153 νηπιαγωγοί και 77 της ειδικής αγωγής.Δηλαδή συνολικά 793 υποψήφιοι για 386 θέσεις συμβούλων δηλ.αναλογικά περίπου ένας στους δυο υποψηφίους έγινε σύμβουλος.Ποιοι λοιπόν επωφελήθηκαν από τον αποκλεισμό των 575 δασκάλων προσοντούχων που κατείχαν ήδη θέσεις ευθύνης είναι οφθαλμοφανές όπως και το γιατί.Να κάνετε άγαλμα κύριοι της ΠΕΣΣ στην κα Διαμαντοπούλου και να τιμάτε πάντα το ΠΑΣΟΚ γιατί αν δεν ήταν αυτοί θα ήταν κατά συντριπτική πλειοψηφία άλλοι τώρα σχολικοί σύμβουλοι .Και συνεχίζεται αυτό με τις πολύχρονες παρατάσεις.

ΗΡΑ*
|

Τωωωωώρα μάλιστα! Ήρθε κι έδεσε το πράγμα. Μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΣΣ στο ίδιο κάδρο με το Βεντήρη!!! Ο επόμενος σταθμός σας, παιδιά , ποιος θα είναι, η κ. Διαμαντοπούλου; Μα καλά, πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι με το να περιφέρεστε από το ένα κόμμα κι απόκομμα στο άλλο κάνετε ζημιά και στην ΠΕΣΣ και στο θεσμό του σχολικού συμβούλου;

iremias
|

Ότι πεις εσύ Στράτο θα γίνει.Περιμένουμε να μας πεις!

Στράτος
|

Αφού ο Υπουργός αποφεύγει να τους συναντήσει, οι Σχολικοί Σύμβουλοι προγραμμάτισαν συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των άλλων κομμάτων. Μετά το τέλος κάθε συνάντησης το δημοσίευμα έχει πανομοιότυπο τίτλο: Το (τάδε κόμμα) στηρίζει τον θεσμό των Σχολικών Συμβούλων.

Αλήθεια, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο προγραμματισμός του Υπουργείου για το θέμα αυτό; Πότε θα ξεκινήσει ο σχετικός διάλογος; Θα υπάρξει προκήρυξη θέσεων Σχολικών Συμβούλων και διαδικασία κρίσεων και πότε; Θα υπάρξει νέος θεσμός; Ή τελικά οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα παραμείνουν παρατεταμένως στις θέσεις τους μέχρι νεωτέρας...κυβερνήσεως;

ΕΡΩΤΗΣΗ
|

Για το ότι η θητεία σας έληξε 30 Ιουλίου του 2015 και συνεχίζετε να είστε σύμβουλοι,χωρις να φταίτε,με αέναες παρατάσεις δεν λέτε τίποτε.Για όλα τα άλλα είστε λαλίστατοι.Για το ότι το ΠΑΣΟΚ με την κ.Διαμαντοπούλου στις επιλογές σας του 2011 απέκλεισε όλους τους άλλους που είχαν θέση ευθύνης από το να είναι υποψήφιοι σχολικοί σύμβουλοι αν πρώτα δεν παραιτούνταν από τη θέση τους ούτε και για αυτό έχετε κάτι να πείτε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ