Ο πρωθυπουργός για τα ΑΕΙ της Κρήτης

22/09/2017

Άκουσε το άρθρο

Σήμερα, στο περιθώριο αυτού εδώ του Συνεδρίου, συμφωνήθηκε ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο, το ΤΕΙ Κρήτης και το ΙΤΕ, μια από κοινού ημερίδα, προκειμένου να καθοριστούν τα συγκεκριμένα διετή προγράμματα που θα ιδρυθούν στην Κρήτη, ειδικά για την Κρήτη, για αποφοίτους των ΕΠΑΛ, των Επαγγελματικών Λυκείων.

Αυτό είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κρήτη, και τόνισε:

  • Τα προγράμματα αυτά, που έχουν θεσμοθετηθεί στον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα δίνουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων και προδιαγραφών.
  • Η ημερίδα θα γίνει άμεσα, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου και θα είναι η πρώτη μιας σειράς ανάλογων εκδηλώσεων που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.
  • Και ακόμα, σήμερα, συμφωνήθηκε η ενεργή συμμετοχή του Πανεπιστήμιου, του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών των λυκείων της Κρήτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ