Διδακτικές επισκέψεις σχολικού έτους 2017-2018 στα Εθνικά Γυμναστήρια αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ.

27/09/2017

Άκουσε το άρθρο

Επιμορφωτικές  επισκέψεις  για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Γυμναστήρια αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ. Ε.Γ.Α. «ο Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» και Δ.Π.Π.Γ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (Γήπεδο NEAR EAST), ανακοίνωσε η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ., στο πλαίσιο των καινοτόμων προγραμμάτων  αθλητικών δραστηριοτήτων που υλοποιεί για το σχολικό έτος 2017-2018.

Οι αθλητικές δραστηριότητες και επιμορφωτικές επισκέψεις έχουν στόχο την προαγωγή της υγείας, της ποιότητας ζωής, της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των μαθητών και μαθητριών με τον αθλητισμό.

Ειδικότερα  πρόκειται για τις ακόλουθε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες γνωριμίας(εγκεκριμένες από το ΙΕΠ, αρ. Πράξης 48/08-12-2016), :

α) Ολυμπιακών Αθλημάτων (Καλαθοσφαίριση-Πετοσφαίριση-Στίβος-Χειροσφαίριση-Πυγμαχία-Πάλη- κ.α.),

β) μη διαδεδομένων αθλημάτων (Kick Boxing-Αντισφαίριση-Ξυλορακέτα κ.α.), παράλληλα με

γ) φυσικές δραστηριότητες (πεζοπορία στον Εθνικό κήπο-Ζάππειο και στο πάρκο της Καισαριανής), σπορ υγείας και αναψυχής καθώς και προσαρμοσμένες κινητικές δεξιότητες ανάλογα με την ηλικία και το άθλημα,

δ) επιμορφωτικές επισκέψεις στο χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής και στο Αθλητικό Μουσείο του Ε.Γ. «Ο Ι. Φωκιανός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του  υπουργείου Παιδείας

Α. Τα ανωτέρω προγράμματα και δράσεις πραγματοποιούνται, από έμπειρους και επιλεγμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, προπονητές και επίλεκτους διακριθέντες αθλητές, .

Β. Οι αθλητικές δραστηριότητες και επιμορφωτικές επισκέψεις έχουν στόχο την προαγωγή της υγείας, της ποιότητας ζωής, της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των μαθητών και μαθητριών με τον αθλητισμό.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Μυστίριος Θέμης
|

Ελλάδα είναι ..μόνο η Αθήνα..!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ