Τι είπε ο υπουργός Παιδείας για την απόφαση να αναστείλει την εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου λόγω πένθους

31/10/2017

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιογράφος, στη σημερινή συνέντευξη τύπου, απηύθυνε στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  την ακόλουθη ερώτηση:  

Να ρωτήσω κάτι άλλο αν τελειώσαμε, για άλλο θέμα; Θέλω να σας ρωτήσω σχετικά με τη ματαίωση της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου λόγω του θανάτου του Γιάννη Παντή. Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από το Σύλλογο των υπαλλήλων και θέλω να σας ρωτήσω αν θα κάνετε το ίδιο αν ήταν κοντά στην επέτειο για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πρώτον δεν ήταν κοντά την επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Αυτό ήταν ένα πράγμα το οποίο έπρεπε να υπογραφεί.

Αυτό που ρωτάει η κα Χαραλαμποπούλου είναι ότι υπάρχει κάθε 28η Οκτωβρίου μια τελετή που γίνεται στο Υπουργείο και στη συνέχεια οι υπάλληλοι αποχωρούν νωρίτερα από το ωράριό τους, γίνεται πολλά χρόνια. Φέτος έπρεπε να υπογραφεί αυτή η απόφαση μια μέρα πριν την κηδεία του συναδέλφου μας.

Ήταν φορτισμένο το κλίμα και στη μέρα που ήταν να υπογραφεί, θεωρήσαμε ότι καλύτερα να μην έχουμε μια τέτοια τελετή. Νομίζω να σεβαστούμε και τη δική μας συναισθηματική κατάσταση όταν το αποφασίσαμε και τη μνήμη του συναδέλφου μας στον οποίο όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε οφείλουμε όλη αυτή τη μεταμόρφωση του κτηρίου σε μια γκαλερί με έργα των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών και θεωρήσαμε ότι εν πάση περιπτώσει δεν έπρεπε να γίνει έτσι. Δεν νομίζω να είναι κάτι το ιδιαίτερο.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ