Λειτουργία των μονοτμηματικών Σχολών στο Πολυτεχνείο Κρήτης

01/12/2017

Ενημερώθηκε: 01/12/2017, 09:42

Άκουσε το άρθρο

Στις μονοτμηματικές Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης ισχύουν τα εξής:

1. Τα πέντε μέλη της Κοσμητείας που έχουν την ιδιότητα του μέλους ΔΕΠ εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση της Σχολής, για τριετή θητεία, μετά από σχετική προκήρυξη των εκλογών από τον Κοσμήτορα.

Η προκήρυξη εκδίδεται τουλάχιστον 7 ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών.

Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται εντός πενθήμερης προθεσμίας από την προκήρυξη των εκλογών, οι δε υποψήφιοι ανακηρύσσονται με απόφαση του Κοσμήτορα, η οποία εκδίδεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων.

2. Κατά την εκλογική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης οι υποψήφιοι τοποθετούνται με συντομία επί των ζητημάτων της Σχολής και απαντούν σε ερωτήματα των μελών της Γενικής Συνέλευσης.

Οι εκλογές διεξάγονται από τριμελή εφορευτική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν καθηγητές ή λέκτορες που προτείνονται από τον Κοσμήτορα και εκλέγονται με φανερή ψηφοφορία από τη Γενική Συνέλευση.

Κατά τη ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε αυτών μελών της Κοσμητείας κάθε μέλος της Γενικής Συνέλευσης διαθέτει 5 ψήφους.

Η ψηφοφορία είναι μυστική και μπορεί να διεξαχθεί και ηλεκτρονικά κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του Κοσμήτορα.

Εκλέγονται οι υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους.

Διαπιστωτική πράξη για τους εκλεγέντες εκδίδει αμελλητί ο Κοσμήτορας.

3. Ο Κοσμήτορας της μονοτμηματικής Σχολής σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του αναπληρώνεται σε όλα 4.

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής όταν ασκεί αρμοδιότητες που η κείμενη νομοθεσία απονέμει στη Συνέλευση του Τμήματος συγκροτείται και συνεδριάζει με τη σύνθεση του άρθρου 21 παρ. 1 ν. 4485/2017.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ