Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπουργός: Στις 9 π.μ. θα ξεκινούν τα μαθήματα για τους μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού

Κ. Γαβρόγλου:“Οι μαθητές δυο πράγματα θέλουν : Περισσότερα διαλείμματα και να αρχίζουν πιο αργά το πρωί τα μαθήματα”
Δημοσίευση: 06/08/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 9 και όχι από τις 8:30.

Β. Τα δε μαθήματα θα ολοκληρώνονται το μεσημέρι, 45 λεπτά το μεσημέρι, 45 λεπτά αργότερα.

Γ. Για τους εκπαιδευτικούς δεν θα υπάρξει πρόσθετη εργασία στο ωράριό τους.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση  και διατύπωσε την εκτίμηση  ότι:Οι  μαθητές δυο πράγματα θέλουν: Περισσότερα διαλείμματα και να αρχίζουν πιο αργά το πρωί τα μαθήματα”

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής:

 • Να σας πω έναν προβληματισμό που τον συζητάμε πολύ σοβαρά, τον μελετάμε, είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο.
 • Μήπως τα σχολεία άρχισαν στις 9 το πρωί, αντί 8:15;
 • Δεν μπορούμε να το κάνουμε από αυτό το Σεπτέμβρη.
 • Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε διότι και διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πάρα πολύ τα παιδιά και πολλές οικογένειες.
 • Θέλω να γίνει σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει από το Σεπτέμβρη, αλλά είναι απολύτως ρεαλιστικό.
 • Τα σχολεία αρχίζουν σήμερα 8:15 .
 • Πολλοί γονείς  έρχονται από τις 7:30 και αφήνουν τα παιδιά.
 • Προφανώς εάν πάμε στις 9 το πρωί, η ζώνη αυτή θα επεκταθεί από τις 7:30 έως και τις 9.
 • Οι εργαζόμενοι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά σε αυτή τη ζώνη δραστηριοτήτων , που έχουμε ήδη .
 • Το ολοήμερο θα ξεκινά στις 7:30.
 • Το πρόβλημα που υπάρχει είναι το εξής: Οι περιφέρειες και πολλοί Δήμοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών .
 •  Πρόκειται για συμβάσεις που έχουν γίνει και για τη φετινή σχολική χρονιά.
 • Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει διότι είναι ένα χάος οργανωτικό .

Οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων
 
Για το ιδιωτικά σχολεία όπου πολλοί  μαθητές ξεκινούν στις 6 το πρωί για να πάνε στο σχολείο τους ο  υπουργός δήλωσε πως “είναι ένα άλλο πρόβλημα που δεν θέλω να θίξω”

Σχόλια (38)

 
στις 9 το πρωι
06 Αυγ 2018 16:27

θα έβαζα στοίχημα υπουργική καρέκλα ότι δε θα γίνει ποτέ...

 
Σωθήκαμε τότε !
06 Αυγ 2018 16:31

Αντί να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα αυτού του ξεχαρβαλωμένου εκπαιδευτικού συστήματος, τα οποία για να επιλυθούν χρειάζεται οργάνωση, τεχνογνωσία, δουλειά, συνέπεια και χρήματα, ελλείψει όλων αυτών, πετάμε πυροτεχνήματα για τα ΜΜΕ.

 
Στράτος
06 Αυγ 2018 17:41

Άλλη μία πρόταση που κάνει πιο ελαφρύ το πρόγραμμα των μαθητών. Έχουν προηγηθεί τετράμηνα αντί τριμήνων στα Γυμνάσια, κατάργηση δικαιολογημένων απουσιών, λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα σε Γυμνάσιο και Γ΄ Λυκείου (έρχονται λιγότερα και στην Α΄ και Β΄ Λυκείου) κ.α. Λανθασμένη κατεύθυνση αποφάσεων, λανθασμένες αποφάσεις που οδηγούν στο "ξεχαρβάλωμα" του δημόσιο σχολείου και κινούν τους μαθητές προς τα ιδιωτικά.
Ασφαλώς το μέτρο είναι ανεκπλήρωτη εξαγγελία. Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο κ. Γαβρόγλου θα επιστρέφει στην καθηγητική του έδρα και δράση. Επομένως, κουβέντα να γίνεται...

 
ΕΠ
06 Αυγ 2018 17:52

Αυτό είναι το πρόβλημα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα; τι ώρα θα αρχίζουν τα μαθήματα; όλα τα άλλα τα λύσαμε..

 
Μάχιμος Εκπαιδευτικός
06 Αυγ 2018 17:59

Σε λίγο όπως πάμε θα καταργήσουν εντελώς και τα μαθήματα, για να μειώσουν το κόστος του κράτους!

 
ΗΡΑ*
06 Αυγ 2018 18:15

"Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστι γενεσθαι των δεόντων", έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Και επειδή στερούμεθα τόσο χρημάτων όσο και στοιχειώδους σοβαρότητος, ομιλούμε σοβαροφανώς για να κρύψουμε τη γύμνια μας....

 
Γαλβανιζέ Σποτάκι
06 Αυγ 2018 18:36

Λάθος εκτίμηση του Υπουργού. Οι μαθητές θέλουν κατάργηση του σχολείου και ελεύθερα πτυχία για όλους. Ελπίζω να τους ακούσει.

 
Μανώλης
06 Αυγ 2018 19:00

Τι να περιμένει κανένας από άσχετους ανθρώπους ;... Έλεος Γαβ

 
Κωστας_Δ
06 Αυγ 2018 19:07

Χαλαρά...
Ποτάκια, διάλειμμα, πρωινός ύπνος, ελάχιστο διάβασμα, κατάργηση εξετάσεων, επιβράβευση χωρίς κόπο, κ.λ.π. κ.λ.π...
Μιλάμε για εκπαιδευτικό σύστημα από άλλο πλανήτη!

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
06 Αυγ 2018 19:09

Περιμένουμε με ανυπομονησία την "κατάργηση" των Πανελληνίων εξετάσεων (για να γελάσουμε με τα χάλια όσων πιστεύουν σε σανοπώλες).

 
Το Κεντρί
06 Αυγ 2018 19:14

Οι μαθητές θα ήθελαν επίσης 2ωρα μαθήματα την εβδομάδα για μια φορά το μήνα!!
Το βρίσκω λογικό!!! Υπουργέ!!!! Τι λες? Μπορεί φυσικά να υλοποιηθεί!!!!!!!!!

 
Αλλαγές στο σχολικό ωράριο
06 Αυγ 2018 19:34

Σωστό μέτρο η ολίσθηση του κυρίως σχολικού ωραρίου αλλά δεν μπορεί να είναι το μοναδικό. Πρέπει να μελετηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο αλλαγών, σε Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Ενδεικτικά:

Αναμόρφωση βιβλίων και σχολικής ύλης, Απογευματινές ομάδες ξένων γλωσσών, αθλητικών, καλλιτεχνικών και άλλων δραστηριοτήτων, Οργανική ένταξη σχολικών βιβλιοθηκών και κέντρων πληροφόρησης στο σχολικό περιβάλλον και αξιοποίηση τους στα μαθήματα.

Το Λύκειο επίσης πρέπει να αλλάξει δραστικά, ώστε τα παιδιά να αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να προετοιμαστούν όχι μόνο για τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και τη πανεπιστημιακή φοίτηση.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η απόδοση των υλικών επενδύσεων στην εκπαίδευση αυξάνεται στις πρώτες βαθμίδες, δηλαδή με λιγότερους πόρους μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικά μεγαλύτερη βελτίωση στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια σε σχέση με την τριτοβάθμια.

Η εκπαίδευση έχει έντονο το στοιχείο της γραμμικότητας, τα παιδιά τείνουν να μεταφέρουν τις καλές ή κακές πρακτικές στην επόμενη τάξη.

Το Υπουργείο και οι εκπαιδευτικοί επομένως δεν αρκεί να ασχολούνται μόνο με τα εξεταζόμενα μαθήματα και το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

 
Ψυχραιμία
06 Αυγ 2018 20:24

Ίσως για πολλούς, να θεωρείται ότι δεν είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει η συζήτηση για την ώρα έναρξης των μαθημάτων.
Όμως ερευνητικά στοιχεία (βλ. Ιατρική Σχολή Καποδιστριακού και αντίστοιχες έρευνες από Πανεπιστήμια του εξωτερικού), έχουν δείξει ότι η μετατόπιση του ωραρίου έναρξης των μαθημάτων, σε αυτά τα πλαίσια που περιγράφονται θα λειτουργήσει θετικά υπέρ των μαθητών. Μάλιστα σε σχετική έρευνα στη Γαλλία. αποδείχτηκε ότι θα έπρεπε να υπάρχει και μετατόπιση του ωραρίου ανάλογα με τις εποχές.
Το θέμα είναι να υπάρξει πρόβλεψη για τα παιδιά των οικογενειών που οι γονείς εργάζονται. Ισως για την πρωτοβάθμια. η ώρα από τις 8: 15 μέχρι τις 9: 00 να είναι η πρώτη ώρα του ολοήμερου και μετά τις 2: 00 να ακολουθεί μία ώρα σίτισης και μία ώρα μελέτης.

 
Πέτρος
06 Αυγ 2018 21:42

Έχω μια καλύτερη ιδέα κ. Υπουργέ!Να αρχίζουν τα μαθήματα στις 9π.μ και να τελειώνουν μαζί με το νυχτερινό στις 10μ.μ!!!!!!!Να μας βρείτε και νταντάδες να τα πηγαίνουν σχολείο εκτός και αν χάσουμε.... Την δουλειά μας.

 
Γιάννης Κ.
06 Αυγ 2018 22:32

Ψυχραιμία! Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι τον Σεπτέμβριο του ΄19 θα έχουμε την ίδια κυβέρνηση.

 
Γιάννης Κ.
06 Αυγ 2018 22:38

Δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 19 θα έχουμε την ίδια κυβέρνηση;

 
Θετικο μετρο
06 Αυγ 2018 23:03

Πράγματι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μελέτες που διαπιστώνουν ότι η έναρξη μαθημάτων στις 9 ( νομίζω και στις 10 σε μια περίπτωση) σχετίζονται με αυξημένες επιδόσεις και με μεγαλύτερη θετική διάθεση για το σχολείο.
Από τις ελάχιστες αν όχι η μοναδική περίπτωση που συμφωνώ με πρόταση του Υπουργού....

 
Την φάκα την είδατε;
06 Αυγ 2018 23:23

Στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία υπάρχει η πρωινή ζώνη από της 07.00 την οποία κάνει συνήθως ο Διευθυντής και μια νηπιαγωγός.Επειδή όμως άλλοι γονείς εργάζονται και στις 08.00 σημαίνει ότι θα πολλαπλασιαστούν οι μαθητές που θα φοιτούν και σε αυτήν και άρα θα απαιτούνται περισσότεροι εκπαιδευτικοί.Χωρίς διορισμούς αυτό σημαίνει ότι πολλοί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα πηγαίνουν από τις 7 συν την τάξη που θα έχουν θα κάθονται μέχρι της 13.00.Η επόμενη βάρδια των εκπαιδευτικών θα πηγαίνει στης 9 ως της 15.00 που θα μετακινηθεί η ζώνη του Ολοήμερου που δεν διευκρινίζεται πότε θα λήγει.Ευτυχώς που τότε δεν θα είναι κυβέρνηση.Ευτυχώς και για την χώρα και για την παιδεία.

 
Γιώργος
07 Αυγ 2018 08:38

"Η πενία τέχνας κατεργάζεται". Ο κ. Γαβρόγλου ξέρει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την Παιδεία λόγω έλλειψης χρημάτων και σκέπτεται "εξωραϊστικά" μέτρα.
Προφανώς δεν έχει μπει σε Ελληνικό σχολείο μετά τις 12.00, το οποίο τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο βράζει κυριολεκτικά. Πώς θα αντέχουν οι μαθητές να κάθονται μέχρι τις 3μμ; Εκτός και αν μειώσει και άλλο το ωράριο (χαράς ευαγγέλια για κάποιους / ξεχαρβάλωμα του δημόσιου σχολείου όμως...).
Επιπλέον, η πλειοψηφία των γονιών φεύγει 7.30π.μ. για δουλειά και αφυπνίζει και μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο. Αν οι γονείς φεύγουν και τα αφήνουν να κοιμούνται, η προσέλευση στο σχολείο θα γίνεται κατά τις 11. Πρέπει επίσης να αλλάξουν και τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ και των άλλων μέσων συγκοινωνίας ώστε να εξυπηρετούν τους (αρκετούς) μαθητές που μετακινούνται από χωριά για να πηγαινοέρχονται στο σχολείο που βρίσκεται σε γειτονική κωμόπολη.
Κύριε υπουργέ, το βασικό πρόβλημα είναι η δημιουργία ενός ποιοτικού και σύγχρονου δημόσιου σχολείου και εσείς ΔΕΝ εργάζεστε για αυτό.

 
nikos
07 Αυγ 2018 11:39

Ας καταφέρει πρώτα να ξεκινήσει τα σχολεία με τους καθηγητές στα πόστα τους και χωρίς κενά μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά πάμε και στις λεπτομέρειες.

 
paulos
07 Αυγ 2018 11:49

Σχολεία με μηδέν υποδομές να κρατήσουν τους μαθητές, αλλά και τους καθηγητές στο χώρο και αύξηση ωραρίου για baby sitting και τίποτε άλλο. Μήπως θα πρέπει να ξυπνήσουν κάποια στιγμή οι γονείς και αντί να τα βάζουν με τους καθηγητές, να ζητήσουν το αυτονόητο; Μην πέφτετε στην παγίδα. Καλό σχολείο για μαθητές, είναι και καλό σχολείο για καθηγητές και το αντίστροφο. Και όταν λέω καλό σχολείο το εννοώ με την σωστή έννοια και όχι με αυτή που πάνε να μας περάσουν.

 
ΚΙΝ
07 Αυγ 2018 11:53

Πολλά λόγια χωρίς ουσία. ... Μια η συνειδητή καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αλλαγών στο λύκειο, μια οι διάφορες ιδέες που διατυπώνει ο Κος Γαβρογλου οι οποίες είναι είτε ανεδαφικες είτε ανεφαρμόστες , προκαλούν αγωνία και σύγχυση σε μαθητές γονείς και εκπ / κους. Μήπως τπτ δε θα υλοποιηθεί από όλα αυτά και απλώς οι πράξεις υποκαθιστανται από λόγια ?????? Ο καθένας κρίνεται από τα έργα και όχι από τα λόγια του. ........

 
Γονιός
07 Αυγ 2018 12:58

@ Την φάκα την είδατε,
στην περιοχή μου , 3 νηπιαγωγεία, σε κανένα δε λειτούργησε ποτέ πρωινή ζώνη ενώ το ζητούσαμε αρκετοί γονείς, κάποιοι δεν ενημερώνονταν ποτέ, δεν καταφέραμε ποτέ να λειτουργήσει πρωινή ζώνη!!!

 
@Θετικό μέτρο
07 Αυγ 2018 14:21

Μπορείτε σας παρακαλώ να μας παραπέμψετε σε κάποια ή κάποιες από αυτές τις μελέτες;

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
07 Αυγ 2018 14:22

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ (ΚΑΤ΄ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΦΥΣΙΚΑ) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΕΓΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ,ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ!!!!ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΙΧΩΣ ΜΕΛΛΟΝ...

 
Rip
07 Αυγ 2018 15:43

Γιάννης Κ@ μη φοβάσαι βρε μπουμπουκο θα αλλάξει η κυβέρνηση .....

 
ΗΡΑ*
07 Αυγ 2018 15:48

Τι δεν έχει πει και δεν έχει υποσχεθεί ΚΑΙ αυτός ο Υπουργός Παιδείας απ' όταν σαν το ... βαρύ πυροβολικό - τρομάρα μας - αντικατέστησε το Φίλη ! Κι αφού ... θριάμβευσε επί όλων των άλλων πεδίων, ήρθε η η ώρα να επιλύσει και το ... μείζον πρόβλημα του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αυτό ντε της έναρξης των μαθημάτων στο Δημοτικό. Γυμνάσιο και το Λύκειο... Και εμείς. δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, ειδικοί και αδαείς, ξερόλες και μη, σπεύδουμε να σχολιάσουμε την κάθε κοτσάνα που κατά τακτά διαστήματα και με διάφορες αφορμές πετάει ο κ. Γαβρόγλου κι ο κάθε κ. Γαβρόγλου. Ορισμένοι εξ ημών των σχολιαστών τάσσονται υπέρ, άλλοι κατά, αλλοι πάλι επιχειρούν να ερμηνεύσουν, να ανιχνεύσουν, ακόμα και να μαντέψουν(!) τις πιθανές προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και δώστου πάλι απ' την αρχή, "υλικό" νά 'χουμε να ασχολούμαστε !
Μερικοί εκ των υποστηρικτών των σκέψεων του κ. Γαβρόγλου, μάλλον μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι τινές νεοφιλελεύθερης κοπής και σχολής, επικαλούνται, όπως και ο κ. Γαβρόγλου βεβαίως, μελέτες και αποτελέσμα ερευνών που συνηγορούν υπέρ της άποψης που διατύπωσε ο κ. Γαβρόγλου. Επιγραμματικά παραθέτω : Ο/η "θετικό μέτρο" αναφέρει ότι η έναρξη μαθημάτων στις 9 ... ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ με αυξημένες επιδόσεις και με μεγαλύτερη θετική διάθεση για το σχολείο..." Ο/η δε "Ψυχραιμία" επικαλείται ερευνητικά στοιχεία ( π.χ. Ιατρ. Σχολή του ΕΚΠΑ και έρευνες από πανεπιστήμια του εξωτερικού) σύμφωνα με τα οποία "η μετατόπιση του ωραρίου έναρξης των μαθημάτων, σε αυτά τα πλαίσια που περιγράφονται ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ υπέρ των μαθητών" (ο τονισμός με κεφαλαία και στις δυο περιπτώσεις του ΗΡΑ*). Θετικά κρίνει την άποψη του κ. Γαβρόγλου και ο/η "Αλλαγές στο σχολικό ωράριο" αν και τήν εντάσσει σ' έναν ευρύτερο πλαίσιο αλλαγών...
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα όσα παραθέτουν οι παραπάνω προλαλήσαντες - χάριν ευκολίας η χρήση του όρου " προλαλήσαντες " - είναι τα ακόλουθα : Α ) Ποιες συγκεκριμένα είναι αυτές οι έρευνες, ποιοι οι συντελεστές τους, σε ποια συγκεκριμένη χώρα πραγματοιήθηκαν και πότε, Τι ακριβώς λένε τα ευρήματά τους και πώς αυτά ερμηνεύονται, πότε και πού δημοσιεύτηκαν...
Β) Πόσο εξοικειωμένοι είναι οι προλαλήσαντες με τις ιδιαιτερότητες διεξαγωγής των ερευνών στις κοινωνικές επιστήμες, τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις γενίκευσης των πορισμάτων τους ανεξάρτήτως χωρών, συνθηκών, υποδομών, εκπαιδευτικού συστήματος κ.λπ..Για παράδειγμα : Μπορούν τα αποτελέσματα μιας σχετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη Φινλανδία να έχουν, αν έχουν, την ίδια ισχύ και για τη χώρα μας; Γ) Πώς αντιλαμβάνονται και πώς ερμηνεύουν οι προλαλήσαντες τη λέξη " ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ"; Εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω στις έρευνες κοινωνικών επιστημών σπανίως η διαπίστωση συνάφειας μεταξύ δύο ή και περισσότερων μεταβλητών ερμηνεύεται αιτιακά - πώς θα μπορούσε άλλωστε - αφού αυτό δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά. Ακόμα δε κι όταν έχουμε αποτελέσματα διαχρονικών ερευνών, μπορούμε να μιλήσουμε ΜΟΝΟ για τάση αιτιακής συνάφειας κι όχι ότι η αλφα μεταβλητή επηρεάζει ΑΙΤΙΑΚΑ τη βήτα μεταβλητή. Δ) Έχουν υπόψη οι προλαλήσαντες πορίσματα σχετικών πιλοτικών προγραμμάτων, που υλοποιήθηκαν έστω σε άλλες χώρες με παρόμοιες συνθήκες σαν αυτές που επικρατούν στην πατρίδα μας από τα οποία τεκμαίρεται ότι η μετατόπιση του ωραρίου έναρξης των μαθητών κατά μία ή δύο ώρες επενεργεί θετικά - αιτιακά στις επιδόσεις των μαθητών; Εάν όχι, πώς τότε χρησιμοποιούν έτσι ελαφρά τη καρδία τη φρασούλα " ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ υπέρ των μαθητών"; Και τι ακριβώς και συγκεκριμένα σήμαίνει αυτό το " ΘΕΤΙΚΑ υπέρ των μαθητών"; Αφορά τις επιδόσεις, τη συμπεριφορά, τη διάθεση, την προσωπικότητα; Τι;
Δεν ξέρω αν έχει νόημα να συνεχίσω, αλλά κάποτε θα πρέπει να σοβαρευτούμε σ' αυτή την έρμη την πατρίδα μας, δε νομίζετε;

 
Μαριάνθη
07 Αυγ 2018 16:03

Αφού διαπίστωσε τι θέλουν οι μαθητές, μήπως να ρωτούσε και τι προτείνουν οι διδάσκοντες ή μήπως το θεωρεί περιττό; Έκανε κάποια συζήτηση για το θέμα με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ;

 
@ Στράτος
07 Αυγ 2018 16:17

Κάνεις λάθος ότι ο Γαβρόγλου του χρόνου θα επιστρέψει στην καθηγητική του έδρα.Γεννήθηκε το 1947 και απευθείας θα συνταξιοδοτηθεί.Πάντως την τροπολογία για την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των νόμιμων μουφτήδων την πέρασε παρά την άρνηση τους και προς μεγάλη χαρά των τουρκικών κύκλων.Ακόμα και εσύ κάποτε θα καταλάβεις γιατί έγινε.

 
Τη φάκα την είδατε;
07 Αυγ 2018 18:08

@ Γονιός .Στην δική μου περιοχή όλα τα νηπιαγωγεία έχουν πρωινή ζώνη.Προβλέπεται από το νόμο.Να ζητάτε ενημέρωση ή να πάτε στην Διεύθυνση.Γραπτά όμως.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ