Με την υπερπολύτεκνη πρωτοετή φοιτήτρια συναντήθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ

16/10/2018

Άκουσε το άρθρο

Την υπερπολύτεκνη πρωτοετή φοιτήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, Μερόπη Πούπα, συνάντησε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας ,προκειμένου να τη συγχαρεί για την εισαγωγή της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η κ.Πούπα, μητέρα δεκαέξι παιδιών (ηλικίας από 9 έως 32 χρόνων), γιαγιά εννέα εγγονών και εργαζόμενη, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που αναπόφευκτα προκύπτουν λόγω των πολλαπλών της ρόλων, πραγματοποίησε το όνειρό της να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να σπουδάσει το αντικείμενο που την ενδιέφερε από τα μαθητικά της χρόνια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Κουσενίδης.

Η νεοεισαχθείσα φοιτήτρια μοιράστηκε με τις Πρυτανικές Αρχές και τον Πρόεδρο του Τμήματός της την εμπειρία της από την προσπάθειά της να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο και εξέφρασε την ισχυρή της θέληση να ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές της. «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή. Είναι δύσκολο αυτό που κάνω, αλλά, από τη στιγμή που είναι επιλογή μου, είναι υπέροχο», ανέφερε η κυρία Πούπα.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, δήλωσε: «Θα στηρίξουμε την προσπάθεια της κυρίας Πούπα με κάθε τρόπο. Είμαστε βέβαιοι ότι την ίδια συμπαράσταση θα επιδείξουν και οι Καθηγητές, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, καθώς η επιθυμία της κυρίας Πούπα να ξεκινήσει σπουδές μετά από τόσα χρόνια, σε συνδυασμό με τα δεδομένα της καθημερινότητάς της, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση». Στη συνέχεια, δώρισε στη φοιτήτρια μία επετειακή έκδοση με την ιστορία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητριών και φοιτητών από τη Διοίκηση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, όπου δόθηκε ειδικός έπαινος στην κυρία Πούπα, ως επιτυχούσας για την εισαγωγή της στο Τμήμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (15)

Δημογραφικό πρόβλημα Ελλάδας
|

Για πρώτη φορά σήμερα, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο πληθυσμός των ατόμων ηλικίας 0-14 ετών είναι μικρότερος από αυτόν των άνω των 65 ετών.

Ταυτόχρονα, παρατηρείται υπερσυγκέντρωση του πληθυσμού στις δύο μητροπολιτικές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το 60% του πληθυσμού είναι σήμερα συγκεντρωμένο στο 6% της επιφάνειας της Ελλάδας.

Η ατεκνία δεν αποτελεί επιλογή για τους Έλληνες, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Γερμανία, αλλά απόφαση που υπαγορεύεται από το δυσμενές κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.

Οι γεννήσεις, σε αντίθεση με τους θανάτους, μειώνονται ενώ μετανάστες των προηγούμενων δεκαετιών επέστρεψαν στις χώρες προέλευσής τους και πολλοί Ελληνες νεότερων ηλικιών αναζήτησαν καλύτερη ζωή στο εξωτερικό.

Μια χώρα όπου η οικογένεια δεν ενισχύεται από την πολιτεία, κατάσταση που επιδεινώθηκε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο συρρίκνωσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και πνευματική ζωή του τόπου.

Άρα πρέπει να είναι εθνικός στόχος να ενισχυθούν όλες οι οικογένειες -είτε με 2 είτε με 1 ή και με κανένα ακόμα παιδί- προκειμένου να έχουμε μέλλον ως χώρα.

Οικογένεια και σχολείο
|

Πώς όμως θα ευνοηθούν οι νέοι να ξεκινήσουν οικογένεια με δύο ή έστω ένα παιδί;

Δεν είναι λαϊκισμός να οργανώνεται συνάντηση με τον πρύτανη για έναν υπερπολύτεκνο γονέα -και άξια και πάντα υγεία στην οικογένειά της- τη στιγμή που τόσες άλλες οικογένειες δυσκολεύονται να σπουδάσουν τα παιδιά τους;

Είναι ρεαλιστική λύση να κάνει κάθε νέο ζευγάρι 3 και 4 και 5 παιδιά ώστε να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης απο το Δημόσιο;

Αν στερείς από τους πολλούς τη δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης λογικό να μεταναστεύσουν σε χώρες που οι μητέρες και οι πατέρες στηρίζονται ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τον αριθμό των παιδιών.

Αυτό νομίζω είναι το νόημα των παραπάνω αντιδράσεων που ίσως παρεξηγήθηκαν. Μπορεί και η συνέδελφος εκπαιδευτικός να ήθελε μεγάλη οικογένεια αλλά οι συνθήκες να μην τις το επέτρεψαν - και τώρα είναι άνεργη και αγωνιά για το μέλλον των παιδιών της, αν και πώς θα έχουν κι αυτά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και μεθαύριο στην (ανθρωποφάγο) αγορά εργασίας.

ΙΩΑΝΝΗΣ
|

Συγχαρητήρια στην υπερπολύτεκνη μητέρα. Το να μεγαλώνεις 16 παιδιά και ταυτόχρονα να διαβάζεις και να περνάς στο Πανεπιστήμιο είναι κυριολεκτικά άθλος. Τις εύχομαι καλές σπουδές και γρήγορα το πτυχίο. Τώρα σε όλους αυτούς που βγάζουν χολή και πικρία απέναντί της, τί να σχολιάσω! Όταν σε λίγα χρόνια αυτοί θα πάρουν, εάν την πάρουν, για σύνταξη ψίχουλα, επειδή δεν θα υπάρχουν νέοι άνθρωποι να δουλεύουν και να πληρώνουν τη σύνταξή τους, τότε να έρθουν να μας πουν για τις ηρωικές Πολύτεκνες Οικογένειες! Όταν σαν καθηγητές ή δάσκαλοι χάσουν τη δουλειά τους ή τα παιδιά τους δεν θα διορίζονται (όπως ήδη συμβαίνει) επειδή θα κλείνουν (ήδη κλείνουν) τα σχολεία, από την υπογεννητικότητα, τότε να δούμε τί θα λένε. Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει αυτόν τον ωραίο αλλά δύσκολο δρόμο, τουλάχιστον μην κρίνει και μην απαξιώνει όλους αυτούς που το τολμούν να το κάνουν.

Μιχαλης
|

Οταν θα διδασκετε συναδελφοι σε αδειες αιθουσες θα θυμηθειτε αυτη τη κυρια και πολλες αλλεςαλλες ομοιες της που σας εστειλαν τα παιδια τους για να εχετε παιδια στις ταξεις.
Εως τοτε θα προτασετε τα μορια σας κοπτομενοι για τα προσοντα σας λες και η πολυτεκνη συναδελφος υπολειπεται απο σας.

Γιάννης Ε.
|

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ !!
Μας συγκινεί ο σπάνιος ζήλος της κας Μερόπης για τη γνώση και η μεγάλη αγάπη της για την οικογένεια.
Αυτή δεν υπέκυψε στον πειρασμό να κάνει εκτρώσεις... αγαπά αληθινά τη ΖΩΗ, είναι ανθρωπος πολύτιμης προσφοράς και δεν βλέπει το πέρασμά της από τον κόσμο αυτό εγωϊστικά.
Παράδειγμα προς μίμηση !
Κα Μερόπη ο Θεός να σας ευλογεί !
Γ.Ε

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

επανέρχομαι αγαπητοί μου για να απαντήσω σε όλους αυτούς που λένε, γιατί οι πολύτεκνοι και όχι τα δικά μας τα παιδιά.με το κατήφορο που έχει πάρει το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ στη χώρα μας σε λίγο καιρό θα ψάχνουμε να βρούμε παιδιά, πράγμα που το επισήμανε και η Ε.Ε πρόσφατα όπου το ποσοστό των μαθητών στα σχολεία θα μειωθεί τα επόμενα 6 χρόνια κατά 25%.στα χρόνια των μνημονίων χάθηκε μια πόλη της τάξης των 150.000+ κατοίκων αφού οι θάνατοι υπερέχουν κατά πολύ των γεννήσεων!αν τα νούμερα αυτά δεν σας φοβίζουν τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.δυστυχώς οι πολλοί συνέλληνες - νεοέλληνες σκέφτονται το ΕΓΩ και όχι του ΕΜΕΙΣ. εξάλλου είμαι της άποψης ότι σε αυτή τη χώρα αυτοί που μοχθούν περισσότερο πρέπει να αμείβονται και περισσότερο.εκτός κι αν είστε της άποψης Γαβρόγλου ότι δεν μετράει πλέον η ΑΡΙΣΤΕΙΑ! και το να είσαι στη σήμερον εποχή πολύτεκνος συνεπάγεται ΑΡΙΣΤΕΙΑ! τα παιδιά είναι ευλογία Θεού και βάσει του Συντάγματος πρέπει έρχεται...αρωγός το κράτος και να μεριμνά λίγο παραπάνω σε σχέση με τους υπόλοιπους συνέλληνες.

διαβάστε το παρακάτω και θα καταλάβετε:
Το Σ.τ.Ε. και τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας με πληθώρα αποφάσεών τους αποφάνθηκαν ότι:

«Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.»

(Αποφάσεις του Σ.τ.Ε. 2216/1975, 4062/1990, 4070/1990, 4069/1990, 2781/1991, 2773/1991 κ.α.)
αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν εποχής προ μνημονίων που ευημερούσαμε! ΤΩΡΑ;
έχει συσταθεί και διακομματική επιτροπή για το δημογραφικό η οποία συνεδρίασε πολλές φορές μέχρι τώρα αλλά είδατε εσείς κάποιο αποτέλεσμα να ανακοινωθεί; και για να κλείσω και δεν θα επανέλθω, λέγω:

Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ - ΕΙΝΑΙ ΘΥΣΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΪΣΜΟΣ και γιατί όχι η πολύτεκνη μητέρα να κάθεται στο σπίτι της,να πληρώνεται κανονικά μισθό απο το κράτος και να διαπαιδαγωγεί τα παιδιά της.γιατί εκτός απο τους αριθμούς μας ενδιαφέρει και η ποιότητα των παιδιών κάτι που εκλείπει καιρό τώρα απο πολλά σπιτικά.....

πάψτε λοιπόν να λέτε ο καθένας το κοντό και το μακρύ του και σταθείτε με δέος μπροστά σε αυτή τη κυρία που ενδεχομένως να μην πήγε ούτε μια εκδρομή, πολλά βράδια να μην κοιμήθηκε ξαγρυπνώντας δίπλα στα παιδιά ενώ εσείς να απολαμβάνατε κάποια παραλία ή κάποιο βουνό ,πληρώνοντας το Φ.Π.Α πολλαπλασίως και φορολογούμενη στην Ελλάδα- δυστυχώς- ΟΠΩΣ Ο ΑΓΑΜΟΣ διότι το ανάλγητο κράτος θεωρεί τα παιδιά της/μας τεκμήριο πλουτισμού!!
Το δημογραφικό από εθνικό θέμα εξελίσσεται σε εφιάλτη.το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά βαθιά κοινωνικό και σαφέστατα πνευματικό. Είναι κατά βάσιν πνευματικό, καρπός και παράγωγο του πνεύματος του ευδαιμονισμού, που κυριαρχεί στη ζωή πολλών ανθρώπων και είναι και αποτέλεσμα της ευρείας διασποράς υλιστικών και ανεύθυνων αντιλήψεων για τη ζωή, τη γέννηση των παιδιών, την έκτρωση, την αποφυγή αναλήψεως υποχρεώσεων, την αναίρεση του αγωνιστικού φρονήματος του κοινωνικού ανθρώπου.

Οικογενειακός προγραμματισμός
|

Συγνώμη αλλά δεν θεωρώ ότι είναι παραδείγματα άξιο προβολής αυτό, μέρες που ζούμε. ..

PE19
|

16 Παιδιά !!!!! Τρομερό στην κυρία αυτή έπρεπε να δοθεί ΑΜΕΣΑ τιμητική σύνταξη από το υπουργείο Εθνικής άμυνας. Ειδικά για τόσα παιδιά και στη μητέρα θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα. Φυσικά ΔΕΝ θα έπρεπε διορίζονται σε σχολεία και να έχουν καμία ιδιαίτερη μεταχείριση 3τεκνοι, πολύτεκνοι, και υπερπολύτεκνοι άλλο να γεννάς παιδιά και άλλο να διδάσκεις. Πάντως πέρα από το διορισμό η συγκεκριμένη δεξιότητα πριμοδοτείτε με την αναγνώριση του χρόνου λοχείας και ανατροφής τέκνου ως διδακτική υπηρεσία και κατά συνέπεια μοριοδοτούμενη για επιλογή στελεχών. Αν η εν λόγω κυρία είχε διοριστεί ως εκπαιδευτικός θα είχε πλήρη διδακτική υπηρεσία (και 9 μόρια) μόνο και μόνο από τις εγκυμοσύνες της.

Αντώνης@Άνεργη εκπαιδευτικός
|

Το μόνο που μπορώ να σας απαντήσω, ντροπή και έλεος!... Θα δούμε σε λίγο τι θα λέτε, που δεν θα υπάρχουν ηρωίδες σαν την Πούπα να γεννάνε για να γεμίζουν τις αίθουσες σας με παιδιά για να έχετε εργασία. Τόσοι πολλοί είναι πολύτεκνοι και φαγωθήκατε όλοι να τους εξαφανίσετε;

Άνεργη εκπαιδευτικός
|

Ανάλγητο, αγαπητέ Παναγιώτη, είναι το κράτος απέναντι στα δικά μου παιδιά και όχι στα 4+ παιδιά της κυρίας Πούπα γιατί παίρνει τη δική μου δουλειά που είμαι αναπληρώτρια με 100+ μόρια και τη δίνει σε μια πολύτεκνη με 1!!! μόριο προϋπηρεσίας με την αιτιολογία ότι αυτή και η οικογένειά της έχουν περισσότερη ανάγκη από τα δικά μου παιδιά που είναι μόνο 2.
Εμένα, αντιθέτως, στον πίνακα αναπληρωτών δεν μου μετράει καθόλου τα παιδιά και με βάζει στην ίδια μοίρα με αυτόν που είναι άτεκνος.
Αν θέλει το κράτος να βοηθήσει την κάθε πολύτεκνη οικογένεια να δώσει επιδόματα και όχι να παίρνει τη δουλειά από αυτόν που έχει 1 ή 2 παιδιά και να την δίνει στον πολύτεκνο. Γιατί, όπως θα ξέρετε, αυτό το κράτος έτσι ασκεί κοινωνική πολιτική. Αν είσαι υγιής εσύ και τα 2 σου παιδιά είσαι καταδικασμένος στην ανεργία.
Και σας ρωτάω: αυτόν που έχει 1 ή 2 παιδιά ποιο Σύνταγμα θα τον προστατεύσει; Πού είναι η ισότητα ευκαιριών; Γιατί ο πολύτεκνος θα πρέπει να προσληφθεί στη θέση μου; Επειδή έχει 4 παιδιά, έχει αποδείξει ότι είναι και καλύτερος καθηγητής;
Δεν τα κάναμε μαζί τα παιδιά και δεν θα τα μεγαλώσουμε μαζί! Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και ο διπλανός του δεν του χρωστάει τίποτα, πόσο μάλλον την θέση του στον πίνακα αναπληρωτών που με τόσο κόπο κατάκτησε!
Και ούτε καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης αυτής και της δημοσιοποίησής της!

GOOD MORNING
|

Γιατί ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ .....ΠΟΥΠΕΣ. ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ .. ΣΗΜΕΡΑ έχουμε εκπαιδευτικό μητέρα τριών μικρών παιδιών ΜΗΝΩΝ η οποία έμεινε σπίτι ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ λόγω εγκυμοσύνης και της ΑΔΙΚΗΣ νομολογίας για αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς μητέρες χάνοντας 10 μήνες προυπηρεσία και μισθούς 10 μηνών . ΦΕΤΟΣ την τιμωρούμε εκ νέου μένοντας η μητέρα ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ στα αζήτητα ..και δεν κάνουμε κουβέντα σαν να μη συμβαίνει ΤΙΠΟΤΑ.. .ΑΛΗΘΕΙΑ......έχουμε πολλές τρίτεκνες με μωρά μηνών σήμερα . ΤΟ 2018..... ΑΛΗΘΕΙΑ...... ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΦΕΤΟΣ.....και να λενε και οι συνδικαλιστές μας ακομη και για μόνιμους διορισμούς .... όχι ΣΤΑ κοινωνικά κριτήρια ....Σε λίγο ΟΜΩΣ θα διδάσκουν σε κενές αίθουσες .....στους εαυτούς τους λόγω του δημογραφικού προβλήματος.ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΑ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥΠΑ...........ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΞΩ......ΤΙΠΟΤΑ..... ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Υπερβολές
|

Ζωή να έχουν, γεροί και δυνατοί, αλλά είναι υπερβολικό μια γυναίκα να έχει 16 παιδιά. Όχι μόνο στη σημερινή, σε κάθε εποχή.

Ακόμα και παλιότερα, 5-7 ήταν περίπου το όριο.

ΠΟΛΙΤΗΣ
|

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ !!! ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΩΝΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ !!!

Μανώλης
|

Συγχαρητήρια στην κ. Πούπα αλλά και στον Πρύτανη του ΑΠΘ για την ευαισθησία του. Τέτοια πρότυπα ανθρώπων με θέληση προσφοράς και αυτοθυσίας θέλουν οι νέοι μας σήμερα. Μακάρι να είχαμε και στην πολιτική τέτοιους ανθρώπους που ξέρουν εν πρώτοις να κουμαντάρουν το σπίτι τους...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

Α Ξ Ι Α!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗΤΕΡΑ 16 ΠΑΙΔΙΩΝ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.ΑΥΤΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΜΑΙ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ -ΠΑΣΧΑ Κ.ΛΠ.ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ .....ΑΜΑΡΤΩΛΟ!!!Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ