Εικόνα αιτήσεων συμμετοχής εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ

Ανά συστάδα και γεωγραφική περιφέρεια

15/01/2020

Άκουσε το άρθρο

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας  η εικόνα του πλήθους των αιτήσεων εκπαιδευτικών για συμμετοχή στην επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ, ανά συστάδα και γεωγραφική περιφέρεια, καθώς αυτές εξελίσσονται.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΌ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις εκπαιδευτικών ξεκίνησαν χθες, 14 Ιανουαρίου 2020, και αφορούν στα προγράμματα επιμόρφωσης που προβλέπεται να ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου 2020 (βλέπε σχετική ανακοίνωση εδώ).

Η εικόνα των αιτήσεων, η οποία θα ανανεώνεται τακτικά, βασίζεται στην πρώτη επιλογή προγράμματος των υποψηφίων ενώ η γεωγραφική κατανομή βασίζεται στην τοποθεσία των Κέντρων Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.).

Η επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ αφορά σε «Προχωρημένη Επιμόρφωση για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων που έχουν ήδη παρακολουθήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς πρόγραμμα Επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ το διάστημα 2017-2019, καθώς συνιστά τη συνέχεια αυτής.

Υλοποιείται στο πλαίσιο  πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο, από το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος» ως δικαιούχο φορέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (11)

Ανδρέας
|

@kassandra
Εννοείται πως είναι παράνομο και αντισυνταγματικό γι αυτό και δεν πρόκειται να μοριοδοτηθεί σε κρίσεις, καθώς θα εκπέσει άμεσα στην πρώτη προσφυγή. Αντίκειται σε βασικές αρχές του συντάγματος όπως αυτή που αναφέρεις, της ισονομίας.

Kassandra
|

Ακριβώς επειδή το συγκεκριμένο προσόν μοριοδοτείται, ο αποκλεισμός των εκπαιδευτικών που δεν ασκούν διδακτικο έργο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι ενάντια στις αρχές της ισονομιας...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ
|

Ωραία λοιπόν!.Μέριμνα της πολιτείας είναι η επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών . Όσοι σήμερα για οποιοδήποτελόγο (ακόμα και χωρίς δική τους ευθύνη διότι ξ.πολιτεία δεν τους τοποθετεί σε θέση και παραμενουν στην διάθεση των ΠΥΣΔΕ) δεν διδάσκουν σε τάξη δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιμορφωθούν σε κάτι που θα χρειαστούν όταν θα πάνε να διδάξουν (όχι δεν είναι λύση τότε να το κάνουν γιατί τότε θα το ολοκληρώσουν την επόμενη τριετία που ένας θεός ξέρει που θα βρισκονται). Ας πούμε ότι όσοι διδάδκουν έχουν προτεραιότητα, δεκτό. Αυτό σημαίνει αποκλεισμό των απσπασμένων; Δεν θα μπορούσε δηλαδή σε συννενόηση με τη σχολική μονάδα να αναλάβουν τις απαιτούμενες ώρες εμβόλιμα ακόμα και ως συνδιδασκαλία με τον διδάσκοντα της τάξης και να υλοποιήσουν σχέδια μαθήματος; Διακρίνουμε ένα ρατσισμό για τους εκπαιδευτικούς εκτός τάξης κάτι σαν "λουφαδόροι" , ας πούμε, ακόμα και αν εβδομαδιαία εργάζονται 40 ώρες; Τι θα πει (λέει ο κ.Πλατάρος) έτσι προβλέπεται καιεπειδή προβλέπεται; Να αλλάξει το πλαίσιο επί το ορθολογικότερο! Δηλαδή ότι προβλεπεται είναι θεική εντολή;

Ρια
|

και στην επόμενη φάση τι θα αλλάξει δηλαδή;δεν θα απαιτείται εφαρμογή στην τάξη;ακατανόητο αλλά από την άλλη δεν έγινε και κάτι μια απλή επιμόρφωση είναι ως επι το πλείστον εξ αποστάσεως.Ποιο να είναι άραγε το ποσοστό αυτών που θα τα εφαρμόσουν στην πράξη;

Φ. Κώστας
|

Όλοι εσείς που φύγατε από την τάξη για τον οποιονδήποτε λόγο, είτε επειδή βαρεθήκατε είτε επειδή θέλατε διοίκηση είτε για καριέρα, πρέπει τώρα να υποστείτε τις συνέπειες.

Μια από αυτές είναι και αυτή. Μόνο οι ενεργοί εκπαιδευτικοί σε αυτό, κανένας άλλος.

ΤΑΣΙΑ
|

Αρκετά ασχοληθήκαμε! Άλλωστε, ώσπου να ολοκληρωθεί η επιμόρφωση όλων και να γίνει και η πιστοποίηση Β1 καιΒ2 μαζί, θα έχουμε φτάσει στο 2025. Εννοείται ότι τότε θα χρειάζεται νέα επιμόρφωση στις ΤΠΕ.

Πλατάρος Γιάννης
|

Απάντηση σε αρκετούς:
Εύλογες οι ενστάσεις, ΑΛΛΑ:
Υπάρχει πρόβλεψη σε αυτή την φάση της επιμόρφωσης (που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια την επιμόρφωση) να γίνει «εφαρμογή στην τάξη» Και λέγοντας αυτό, εννοείται στην δική του τάξη, όχι επίσκεψη σε Σχολείο και χρήση «δανεικής» επί τούτω τάξης.
ΣΥΝΕΠΩΣ:
Όλοι όσοι δεν μπαίνουν σε τάξη το παρόν Σχολικό έτος ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
Προσωπικώς, ισχυρίζομαι, ότι όλους όσους ενίστασθαι (όλους όσους δεν μπαίνετε σε τάξη για οποιοδήποτε λόγο) σας καταλαβαίνω, περισσότερο απ΄όσο μπορείτε να φανταστείτε.
Επικουρικά σας λέω, ότι έχει ξαναγίνει αυτό με το Β επίπεδο, όπου μετά από το 2008, προεβλέπετο και η «εφαρμογή στην τάξη» και όλοι οι υποψήφιοι, κατάθεταν και δικαιολογητικό ότι είναι στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Σχολείου τους και διδάσκουν το αντικείμενό τους έστω και μία ώρα.
Λυπάμαι, αλλά αυτό προβλέπεται.

Επιμορφωτης
|

Μάριε, υπάρχουν περιοχές που κάποιες συστάδες δεν θα λειτουργήσουν σε αυτή τη φάση, είτε διότι δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενα ΚΣΕ, είτε γιατί δεν υπήρχαν επιμορφωτες, δεν μπορεί να γίνει κάτι γι'αυτό. Βέβαια, αφού όλη η επαρχία γίνεται εξαποστασεως, μπορεί εύκολα να δοθεί λύση αργότερα.
Σχετικά με αποσπασμένους σε Διευθύνσεις κλπ, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές ώρες εφαρμογή στην τάξη με μαθητές, πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου, εξαιρούνται σε αυτή τη φάση προς όφελος των ενεργών εκπαιδευτικών.

marrios63
|

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους ΠΕ11, δεν έχει εφαρμογή προγράμματος στο Ν. Λάρισας..! είναι δυνατόν..! Μπορεί κάποιος να αναφέρει τον λόγο..?

ΜΑΡΙΑ
|

Με μία μόνο φράση βγήκαν εκτός διαδικασίας οι 700 περίπου ΣΕΕ και δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Αυτή είναι κίνηση ματ.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
|

Μήπως να ενημερώσει κάποιος τους ''εγκεφάλους'' του ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ ότι οι Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Θεμάτων είναι εκπαιδευτικοί και ΟΧΙ Διοικητικοί υπάλληλοι, ότι βρίσκονται στις διευθύνσεις εκπαίδευσης με θητεία και ότι μόλις λήξει το πιθανότερο είναι να επιστρέψουν στις τάξεις τους. Με ποια λογική λοιπόν δεν τους επιτρέπει να υποβάλουν αίτηση;;;;
Είναι γελοία η ανακοίνωση τους μόλις κανείς το επιχειρεί...''δεν μπορείτε λέει να χρησιμοποιήσετε τη γνώση αυτή στην τάξη γιατί ασκείτε διοικητικό έργο''. ΧΑ,ΧΑ!!! Όλοι εντωμεταξύ είμαστε σε παράταση θητείας που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή γυρνάμε στα σχολεία μας. Παράλογο;;;;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ