Τηλεδιάσκεψη “Γαβρόγλου” με Πρυτάνεις των πανεπιστημιοποιημένων ΤΕΙ

Επιδίωξη του Κ. Γαβρόγλου είναι να ακούσει από τους ίδιους τους Πρυτάνεις τα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα , και μετά το πέρας ενός και πλέον χρόνου της θεσμικής του πρωτοβουλίας τα ΤΕΙ να απορροφηθούν από τα Πανεπιστήμια

22/05/2020

Ενημερώθηκε: 22/05/2020, 11:44

Άκουσε το άρθρο

Σε τηλεδιάσκεψη συγκάλεσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τις Πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίων που απορρόφησαν τα ΤΕΙ της χώρας.

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή με στόχο να γίνει μία πρώτη αποτίμηση από την συγχώνευση των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια.

Η τηλεδιάσκεψη, παρότι ο Κ. Γαβρόγλου σήμερα εκτελεί χρέη Συμβούλου για θέματα παιδείας του Αλέξη Τσίπρα, δεν αποτελεί κομματική πρωτοβουλία , όπως ο ίδιος το έχει ξεκαθαρίσει στους προσκεκλημένους του.

Επιδίωξη του Κ. Γαβρόγλου είναι να ακούσει από τους ίδιους τους Πρυτάνεις τα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα , μετά το πέρας ενός   και πλέον χρόνου  της θεσμικής του πρωτοβουλίας τα ΤΕΙ να απορροφηθούν από τα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν από το ΕΚΠΑ ο Αντιπρύτανςη  κ. Σφηκόπουλος, Από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ο Πρύτανης Σπυρίδων Κίντζιος, από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ο Πρύτανης Παναγ. Καλδής, από το  Ελληνκό Μεσογειακό  Πανεπιστήμιο ο Πρύτανης Νικ. Κατσαράκης κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι με νόμους του πρώην υπουργού Παιδείας, που ψηφίστηκαν στη Βουλή μετεξελίχθηκαν σε Πανεπιστήμια τα ΤΙ Αθήνας, Πειραιά και Κρήτης ενώ απορροφήθηκαν από όμορα Πανεπιστήμια τα υπόλοιπα ΤΕΙ.

Μοναδική εξαίρεση η ΑΣΠΑΙΤΕ, η οποία παραμένει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (31)

ΑΣΠΑΙΤΕ
|

κ Γαβρογλου πρεπει ν απολογηθειτε για την σημερινη απομονωση τηε σχολης μας που αναμφισβητητα εχει την υπογραφη σας με το περσινο δικο σας πολυνομοσχεδιο

Επίπεδα σπουδών
|

Το επίπεδο 7 είναι μεταπτυχιακές σπουδές, και το επίπεδο 6 είναι το πτυχίο. Για ποιο λόγο είναι υποβάθμιση η απασχόληση στο επίπεδο 6 για τους μηχανικούς που έχουν μόνο έναν τίτλο σπουδών (χωρίς ξεχωριστό master); Οι Πολυτεχνικές Σχολές δεν είναι "ανώτερες" των άλλων σχολών.

Εξάλλου, η επαγγελματική πορεία δε συμβαδίζει απαραίτητα με το επίπεδο σπουδών, δηλαδή όποιος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού δε σημαίνει ότι θα το αξιοποιήσει στην εργασία του.

Στόχος δεν είναι να διαιωνίζουμε τεχνητούς διαχωρισμούς: όλοι στα ΑΕΙ θα λαμβάνουν πτυχία επιπέδου τουλάχιστον 6, με ίση αντιμετώπιση (πανεπιστημιακές σπουδές). Το integrated master που χορηγείται στην Ελλάδα δεν έχει επαγγελματικά δικαιώματα.

τεχνολογος @ Μόνο Πανεπιστήμια
25 Μάιος 2020 01:57

Αλλά ποίος θα είναι στο επίπεδο 6;
Κανένας με τις νέες αναβαθμίσεις όλων των σχολών μηχανικών.

M.P
|

Η χώρα έχει ανάγκη και σχολές ΤΕΙ και κακώς τα καταργήσατε. Οι πολυτεχνικές σχολές που ήδη υπήρχαν είναι πάρα πολλές για τις ανάγκες μας, οπότε αυτές τις ΣΤΕΦ που επιχειρήσατε να "αναβαθμίσετε" δεν χρειάζονται. Πρέπει να μετατραπούν ΟΛΕΣ σε 4ετους φοίτησης σχολές τεχνολόγων μηχανικών, με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα. Επίσης κάποιες που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, δεν έχουν λόγο ύπαρξης, πρέπει να γίνει και μια συνολική οικονομία πόρων στην 3-βάθμια.

Με ποιά ιδιότητα κ.Γαβρόγλου;
|

Ακόμη δεν αντιληφθηκατε ότι δεν είστε υπουργός και δεν κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ;Κάποιος πρέπει να σας το πει με μεγάλη υπομονή για να σας πείσει.Με ποιά ιδιότητα κύριε το κάνετε;Του συνταξιούχου;Και οι Πρυτάνεις απαντάνε σε συνταξιούχους;Θα πείτε και για την ΣΤΕΦ Κοζάνης;

τεχνολογος @ Μόνο Πανεπιστήμια
|

Πράγματι "Οι μηχανικοί των Πολυτεχνικών Σχολών υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της χώρας σε τεχνολόγους με στέρεη θεωρητική κατάρτιση και πραγματικές επαγγελματικές δεξιότητες.¨" και σωστά ανήκουν στο επίπεδο Επαγγελματικών Προσόντων 7.
Αλλά ποίος θα είναι στο επίπεδο 6;
Κανένας με τις νέες αναβαθμίσεις όλων των σχολών μηχανικών.
Επομένως οι χειρότεροι του επιπεδου 7 θα κάνουν τις εργασίες του επιπέδου 6 (αφού του επιπέδου 5 δεν μπορούν) με αποτέλεσμα την υποβάθμιση τους.
Ναι μόνο Πανεπιστήμια αλλά μέσα σε αυτά τα Πανεπιστήμια να υπάρχουν και σχολές τεχνολόγων, όλοι οι απόφοιτοι Λυκείου δεν έχουν βαθμό από 15 και πάνω αλλά υπάρχουν και με μικρότερο. Αυτοί δεν κάνουν αρχικά για το επίπεδο 7. Όταν αποφοιτήσουν από το 6 και μπορούν άς συνεχίσουν για το 7.

@@Απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά MSc
|

Αγαπητέ μου φίλε ο ΔΗΜΤΡΗΣ ΣΙΑΧΟΣ ήταν και εξακολουθεί να είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους πολιτικάντηδες και μικροπολιτικούς.
Αισθάνομαι περήφανος που πάλεψα στο πλευρό του για όλες τις ιδέες της εποχής εκείνης. Ήταν ίσως ο μοναδικός που σαν λιοντάρι πάλευε για την αναβάθμιση των ΤΕΙ . Ίσως πρέπει κάποια στιγμή η κοινότητα των αποφοίτων ΤΕΙ να τον τιμήσει όπως του αρμόζει .
Σήμερα όμως το κόμμα που όλοι τότε μαζί με τον Δημήτρη παλέψαμε να το σηκώσουμε ψηλά έχω την αίσθηση ότι μας γυρνά την πλάτη και μάλιστα επιδεικτικά. Λυπάμαι .
Όσο για τον πρώην Υπουργό κύριο Γαβρόγλου καλό θα ήταν να κάνει και μία τηλεδιάσκεψη με τον σύλλογο αποφοίτων .
Τι μου θύμησες τώρα ..... Δημήτρης ΣΙΑΧΟΣ . Θυμάμαι μου έλεγε φίλε Βαγγέλη δεν έχει τόση σημασία να πάρει η ΔΑΠ μία ψήφο παραπάνω αλλά η ΔΑΠ να κάνει πράγματα ακόμη και για αυτούς που δεν την ψήφισαν. Αυτός ήταν ο ΣΙΑΧΟΣ !
Αιώνια η μνήμη σου καλέ μου φίλε .

THOMAS
|

Το integrated master γιατί το δώσατε Αναδρομικά στους προηγούμενους.......Ίδιας βαθμίδας είναι το προπτυχιακό με το Μεταπτυχιακό ...???????

Βρυών.Ηρακλής
|

....το οτι δεν αναφέρουν το θέμα των αποφοίτων των τεχνολογικων ιδρυμάτων δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει !

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους ηδη αποφοιτους ειναι τελειωμενη υποθεση ,ας παει να πουλησει σανό στους πανεπιστημιοποιημένους που δυστυχώς δεν εχουν ουτε και αυτοι δικαιωματα

Ας κουνηθούν στο Υπουργείο ,εσεις να τα ακούτε κε Διγαλάκη ,γιατι για σας χτυπάει η κουδούνα ..

Μιτσος
|

@τεχνολόγος
Είστε απόφοιτος ΜηχανικόΣ ΤΕ? ( Το τεχνολόγος δεν υπάρχει ,πέθανε με τις ΑΣΤΕΜ)

Παρατηρητης
|

Ο Γαβρογλου υπογραψε την υποβαθμιση της ΑΣΠΑΙΤΕ εχουν ονομα οι ευθυνες.Η κ Κεραμεως αδιαφορει γιατι την απασχολουν πιο σημαντικα θεματα βλεπετε.Ο αργος και βασανιστικος θανατος ειναι η μεγαλυτερη ''καταρα'' για να σβησει μια ιστορικη σχολη 60 ετων μ εξαιρετους τεχνολογους εκπαιδευτικους.Πανω ομως απο την Κεραμεως ειναι ο πρωθυπουργος ας δει την καταφορη αδικια,αμαν πια

Μόνο Πανεπιστήμια
|

Οι μηχανικοί των Πολυτεχνικών Σχολών υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της χώρας σε τεχνολόγους με στέρεη θεωρητική κατάρτιση και πραγματικές επαγγελματικές δεξιότητες.

Τόσες δεκαετίες πειραματισμών (1980-2020) αποδεικνύουν ότι η βιομηχανία και η οικονομία της χώρας δεν ευνοήθηκαν από την ενσωμάτωση των πρώην ΚΑΤΕΕ αρχικά σε σχολές ΤΕΙ (με διάφορες ειδικότητες στους χώρους της Διοίκησης, Υγείας, Γεωπονίας, Τεχνολογίας) και κατόπιν "σαν πανεπιστήμια" χωρίς δικαιώματα για αρκετές κατηγορίες αποφοίτων.

Δεν έγινε καμία αναβάθμιση τα τελευταία 30 χρόνια, μόνο παλινωδίες άρα καιρός να σταματήσει η διάκριση των φοιτητών σε δύο ταχύτητες (πανεπιστήμια και ΤΕΙ) που στην Ελλάδα δεν έχουν καμία εφαρμογή. Η Αττική ειδικά σίγουρα δεν χρειάζεται πολυδιάσπαση των τμημάτων και των σχολών αλλά αναδόμηση σε ενιαία ιδρύματα.

κορπορατισμός στο μεγαλείο του
|

@μόνο εδώ το ακούμε αυτό
Να μπαίνεις σε σχολή και να προβλέπεται ότι θα έχεις βασικό πτυχίο και να παίρνεις και αναδρομικά μάλιστα και μάστερ.
Ναι μιλάω για τις πολυτεχνικές σχολές.
Μόνο εδώ να μπαινεις ηλεκτρολόγος ή ημυη και να προβλέπεται μετά να έχεις πολαπλά δικαιώματα. Και στον κλάδο μηχανικών στους ΔΥ και στον κλάδο πληροφορικής. Και πάλι εκ των υστέρων.
Μονο εδω στην Ελλάδα υπάρχουν επαγγελματικές σχολές όπως τα ΤΕΙ που δεν παρέχουν προσβαση στο επάγγελμα. Να έχει δηλαδή σε ηλεκτρολογικά περισσότερα δικαιώματα ο ναυπηγός του ΕΜΠ από τον ηλεκτρολόγο ΤΕ. Η να θεωρείται ότι το επαγγελμτικό πλαισιο προσότων (ΕΠΠ) είναι ακαδημαικό και όχι επαγγελματικό όπως λέει το ονομά του.
Μόνο εδώ από τον ιδρυτικό νόμο του 1982 των ΤΕΙ να προβλέπεται ότι πρέπει να αποδοθούν ΕΔ και να καταδικάζεται το δημόσιο από δικαστήρια και να σου λένε ας πρόσεχες.

τεχνολόγος
|

Η χώρα έχει ανάγκη από τεχνολόγους για να μετατρέψουν τη θεωρία σε πράξη και τις ιδέες σε πλούτο. Αυτούς μόνο τα ΤΕΙ μπορούσαν να τους εκπαιδεύσουν και όχι τα Πανεπιστήμια.

Στερεοελλαδιτης
|

Γιατί καλεί μόνο όσους ευνοήθηκαν και δεν καλεί και όσους αδικήθηκαν;
Ποιός από όσους πήραν κάτι μπορεί να είναι δυσαρεστημένος και να μήν τα βλέπει όλα καλά; Μπορεί ο απορροφών να μην αισθάνεται ικανοποίηση αφού μεγάλωσε; Αλοίμονο στον διαμελισθέντα και απορροφηθέντα, αυτόν ποιός θα τον ακούσει και σε ποιόν να πεί τον πόνο του;

@ Γιάννης
|

Ο Γαβρόγλου ΚΑΜΙΑ πρόβλεψη δεν έκανε για αντιστοίχιση σε κανέναν νόμο. Αν έχεις κάτι τέτοιο, στείλε το link. Ο Γαβρόγλου επιδεικτικά ΑΓΝΟΗΣΕ τους αποφοίτους παντού και πάντα.
Ο πρύτανης, είχε πριν εκλεγεί υποσχεθεί πως θα κοιτάξει το θέμα και πράγματι προς τιμή του, συγκρότησε μια επιτροπή η οποία θα κατέγραφε απόψεις και θα κατέθετε κάποιο πόρισμα. Απλά θα υπάρχουν κάποιες προτάσεις (έκθεση ιδεών θα το έλεγα) σε κάποιο συρτάρι το οποίο ΑΝ και ΟΠΟΤΕ αυτό χρειαζόταν θα έβγαιναν προς συζήτηση (προσωπική μου αυτή η εκτίμηση). Όντως, υπήρξαν πολλοί που νόμιζαν ότι, αφού η επιτροπή συστήθηκε Δευτέρα, την Τετάρτη θα πέρναγαν να πάρουν το νέο Πανεπιστημιακό τους πτυχίο. Δεν είναι έτσι, και δεν δουλεύει έτσι το πράγμα. Πρέπει να υπάρχει η πολιτική θέληση να περάσει νόμος για κάτι τέτοιο, όσο καλή πρόθεση και αν έχουν (έχουν;;;) τα νέα Πανεπιστήμια να το κάνουν. Και ο Γαβρόγλου δεν έλαβε καμία απολύτως πρόνοια γι αυτό.

ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ-ΑΣΠΑΙΤΕ
|

H μοναδική Σχολή με 05 έτη φοίτησης στο Μαρούσι με άφθονους χώρους και εργαστήρια έχει μείνει θεσμικά στάσιμη λόγω πολιτικής αδιαφορίας ενώ πρώτη έπρεπε να αναβαθμιστεί σε Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Αμαρουσίου με: 1.Πολυτεχνική Σχολή Εκπαιδευτικών Μηχανικών τη σημερινή ΑΣΠΑΙΤΕ πρώην ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ 2. Σχολή Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας 3. Σχολή Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Διοίκησης 4. Σχολή Μηχανικών Ναυτιλίας και Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Αλεξανδρα 3ετης ΑΣΠΑΙΤΕ
|

Οι δυο λυσεις που προτεινε ο Αρθουρος για την ΑΣΠΑΙΤΕ ειναι ολοκληρωμενες και τεκμηριωμενες ας μεριμνησουν οι αρμοδιοι και η κ Κεραμεως να δωθει ενα τελος για την σχολη μας.Αν δεν συμπεριληφθει και τωρα στο πολυνομοσχεδιο για ποτε για του χρονου? Ημαρτον πια χασαμε ηδη ενα χρονο απο το πολυνομοσχεδιο Γαβρογλου μεχρι ποτε αυτη η αδιαφορια?

ΤΕΙ και πανεπιστήμια
|

Οξύμωρο να μην ευθύνονται για τις σχολές ΤΕΙ, τους φοιτητές και τους αποφοίτους σε αυτά, όσοι ίδρυσαν και γιγάντωσαν τέτοιου "υβριδικού" τύπου ιδρύματα από το 1980 μέχρι το 2010.

Ήταν μεγάλο σφάλμα εκείνης της περιόδου η χωρίς σχέδιο διεύρυνση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ακόμα κι έτσι, αν είχαν προχωρήσει τα ιδρύματα σε συνενώσεις σχολών από το 1991 ή το 2001 ή έστω το 2011, τώρα όλα τα θέματα με τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα θα είχαν λυθεί.

Όλοι οι φοιτητές θα ακολουθούσαν πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών, χωρίς διακρίσεις.

Η ΑΣΟΕΕ (από το 1939) και η ΑΒΣΠ (από το 1958) είχαν γίνει ΙΣΟΤΙΜΕΣ με τα πανεπιστήμια πολύ πριν αλλάξουν ονομασία.

Η Αττική δε χρειάζεται άλλο ένα πανεπιστήμιο, έχει ήδη 3 μεγάλα ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, ΕΜΠ) που καλύπτουν όλα τα αντικείμενα και μπορούν σε αυτά να ενταχθούν όλα τα υπόλοιπα τμήματα των άλλων ιδρυμάτων (πρώην ΤΕΙ, Χαροκόπειος, Πάντειος, Γεωπονική, Παν. Πειραιά).

Όπου υπάρχει πλεονασμός, ας δοθούν θέσεις προσωπικού στα βιώσιμα περιφερειακά πανεπιστήμια (Παν. Θεσσαλίας, Παν. Κρήτης, Παν. Πατρών, ΔΠΘ, Παν. Ιωαννίνων) ώστε να ισχυροποιηθούν.

@μόνο εδώ το ακούμε αυτό
|

ΑΣΟΕΕ,Χαροκόπειος, Γυμναστική Ακαδημία, Παδαγωγικές Ακαδημίες,ΑΒΣΠ έγιναν Πανεπιστήμια και οι απόφοιτοι τους τακτοποιήθηκαν. Μήπως δεν ξέρεις ιστορία;

@Απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά MSc
|

Προφανώς είσαι μικρός και δεν γνώριζες τον Δημήτρη Σιάχο. Στέλεχος της ΝΔ και έναν απο τους λίγους για να μην πω τον μοναδικό στον οποίο οφείλονται πολλές από τις νίκες των αποφοίτων.

μόνο εδώ το ακούμε αυτό
|

γίνεται ένα ΤΕΙ Πανεπιστήμιο και αλλάζει το πρόγραμμα από 3 χρόνια σε 4 ή 5....μόνο εδώ ακούμε τους απόφοιτους να θέλουν σώνει και καλά να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου...δεν γίνονται αυτά κύριες και κύριοι.
Ας αφήσουμε πίσω την χώρα της μεταβατικής διάταξης, την χώρα της εξαίρεσης, την χώρα του ναι μεν αλλά, την χώρα του κλεισίματος του ματιού...

Σχολές των πρώην ΤΕΙ
|

Οι σχολές Μηχανικών των ΤΕΙ Αττικής έπρεπε να έχουν απορροφηθεί από το Πολυτεχνείο Αθηνών - αντίστοιχα και οι υπόλοιπες σχολές των ΤΕΙ (ΤΕΙ Αθηνών, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Πειραιά, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΤΕΙ Κρήτης, ΤΕΙ Πελοποννήσου κ.α.) έπρεπε να έχουν ενωθεί με τα υπάρχοντα πανεπιστημιακά τμήματα.

Τώρα απλώς υπάρχει μια διοικητική συνένωση που δεν ευνοεί τους φοιτητές, αφού εισάγονται σε ξεχωριστά προγράμματα σπουδών.

Αρθούρος
|

Στο δράμα των φοιτητών της ΑΣΠΑΙΤΕ,να συνεισφέρω κι εγώ με μία ενωτική πρόταση που έχει δύο σκέλη:α)Αυτή τη στιγμή το ΕΜΠ βρίσκεται σε κάποια αμήχανη θέση γιατί εκτός από τις Πολυτεχνικές Σχολές των επαρχιακών ΑΕΙ, απόχτησε και στο λεκανοπέδιο ανταγωνιστή στο ΠΑΔΑ. Προτείνω λοιπόν τη συγχώνευση της ΑΣΠΑΙΤΕ με το ΠΑΔΑ,που μπορεί να συμφωνεί πιό πολύ με τις θέσεις της Ν.Δ.η οποία είναι και πιό συντηρητική και έχει πιό παραδοσιακές θέσεις,το δε ΕΜΠ είναι από τα παλιότερα ιδρύματα της χώρας και γι'αυτό πρέπει να στηριχτεί. Έτσι,σε μία τέτοια συγχώνευση,τα τρία τμήματα Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ μπορούν να γίνουν νέα τμήματα,τα οποία θα ενισχύσουν το ΕΜΠ.Αν τώρα συνδυαστούν και με μία συγχώνευση με το ΟΠΑ που γειτνιάζει,τότε θα δημιουργηθεί ακόμα ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο στο λεκανοπέδιο:Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ να γίνει Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης,το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ να γίνει Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών να γίνει Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.Η Παιδαγωγική Σχολή της ΑΣΠΑΙΤΕ,μπορεί να συνενωθεί με τον Τομέα Φιλοσοφίας του ΕΜΠ ή και με το ΟΠΑ,αν γίνει συγχώνευση και μ'αυτό.Έτσι,δε θα απαξιωθούν οι εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια από μία επιθετική συγχώνευση και το ΕΜΠ θ'αποχτήσει άλλη ανάσα στο Μαρούσι.
β)Ο δεύτερος τρόπος,είναι ο γνωστός σε όλους.Δηλαδή,συγχώνευση με την Πολυτεχνική του ΠΑΔΑ. Σε μία τέτοια περίπτωση,το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ να γίνει Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης,το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ μαζί με την αντίστοιχη κατεύθυνση του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του ΠΑΔΑ να γίνει Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και το προηγούμενο τμήμα του ΠΑΔΑ να γίνει Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης Συστημάτων και Προϊόντων,το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ,μαζί με τους σχετικούς τομείς τμημάτων του ΠΑΔΑ να γίνει Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.Και η Παιδαγωγική Σχολή της ΑΣΠΑΙΤΕ να γίνει Παιδαγωγική Σχολή του ΠΑΔΑ. Επειδή η δεύτερη λύση χωλαίνει ως προς την τύχη της Παιδαγωγικής Σχολής που ήταν και η αιτία της μη συγχώνευσης της ΑΣΠΑΙΤΕ με κάποιο ίδρυμα, επειδή ακόμα η ΑΣΠΑΙΤΕ έχει πολύ λίγους καθηγητές και επειδή ο Τομέας Φιλοσοφίας του ΕΜΠ δεν είναι ούτε σχολή,ούτε Τμήμα και δεν έχει τόσες απαιτήσεις όπως η αντίστοιχη σχολή στο ΠΑΔΑ,θα μπορούσε ίσως να προχωρήσει η πρώτη πρόταση,αν βέβαια το επεξεργαστεί και η Ν.Δ.

Γιάννης
|

Ο Γαβρογλου όρισε στο τελευταίο του νόμο διαδικασίες αντιστοίχισης πτυχιούχων ΤΕ με ΠΕ. Ο πρύτανης Καλδης στο ΠΑΔΑ ( ο μόνος που το έκανε ) τις άρχισε τον Οκτώβρη. Κάποιος όμως τον σταμάτησε στο δρόμο, ποιος άραγε?

Απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά MSc
|

@Διαμαστυρομενος: Συγγνώμη δηλαδή η ΝΔ έκανε κάτι για εμάς τους αποφοίτους των ΤΕΙ . Εγώ να συμφωνήσω μαζί σου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατήργησε τα πτυχία μη δίνοντας μας την δυνατότητα, με διαδικασίες έστω για αντιστοίχιση, οι υπόλοιποι όμως ανεξαιρέτως δεν είδα να δείξουν καμία σπουδή για την αδικία αυτή .

φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
|

Ο κυριος υπευθυνος για την απομονωση της σχολης μας ειναι ο Γαβρογλου γιατι δεν πηρε την μεγαλη αποφαση ενω απλοχερα ολες τις υπολοιπες σχολες τις τακτοποιησε.Η κ Κεραμεως σφυριζει αδιαφορα με συνεπεια να υπαρχει αγανακτηση και μεγαλη πικρα στην οικογενεια ΑΣΠΑΙΤΕ.Δωστε την λυση το συντομοτερο οχι αλλες αναβολες

παράρτημα
|

σαν παράρτημα της Συνόδου Πρυτάνεων ακούγεται...

Διαμαρτυρόμενος
|

Έκανες ζημιά στο κόμμα σου Γαβρόγλου με την συμπεριφορά σου απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες πτυχιούχους Τ.Ε.Ι. Δεν το ξεχνάμε, θα σας μαυρίζουμε πάντα στις κάλπες.
Δεν γνωρίζω ποιοί σας διαβεβαίωσαν οτι μπορείτε να αγνοήσετε επιδεικτικά τους αποφοίτους, όμως εμείς ΠΑΝΤΑ θα θυμόμαστε το κόμμα που μας χαντάκωσε. ΠΑΝΤΑ θα θυμόμαστε μέσα από τους συλλόγους και τις επαγγελματικές μας ενώσεις ποιός μας έκανε πτυχιούχους Β κατηγορίας και σε ποιό κόμμα άνηκε. Ποτέ πια ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ απο το χέρι πτυχιούχου ΤΕΙ.

ΑΣΠΑΙΤΕ
|

Την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε έπρεπε να την είχατε καταργήσει και το προσωπικό να το είχατε εντάξει στο πανεπιστήμιο δυτικής αττικής. Αλλά, εσείς ανησυχήσατε για το τι θα απογίνουν οι εγκαταστάσεις. Ας κλείσουν. Αυτό σας πείραξε; Δεν χρειάζεται να υπάρχει ολόκληρο ίδρυμα με τρία τμήματα μόνο. Και όσον αφορά τα παιδαγωγικά μαθήματα, μπορεί το ίδιο πανεπιστήμιο δυτικής αττικής να δημιουργήσει παιδαγωγικά μαθήματα σε τμήματα, δεν χρειάζεται η α.σ.παι.τ.ε γι' αυτό τον λόγο.

Ας το εφαρμόσει η κυρία Κεραμέως. Είναι κρίμα να σπουδάζουν 5 χρόνια οι φοιτητές για να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα βοηθού πολιτικού μηχανικού και εκπαιδευτικού. Χωρίς να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα πολιτικού μηχανικού. Είναι κοροϊδία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ