ΠΟΣΔΕΠ: Μάθημα – αντίδραση για την προσβολή των ακαδημαϊκών ελευθεριών

02/11/2020

Ενημερώθηκε: 03/11/2020, 12:06

Άκουσε το άρθρο

Παράλληλα με την καθολική καταδίκη των αθλιοτήτων των κουκουλοφόρων που εισέβαλαν στο ΟΠΑ, η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ  θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει από την ακαδημαϊκή κοινότητα μια μορφή αντίδρασης και αντίστασης στην προσβολή των ακαδημαϊκών ελευθεριών: οι κουκουλοφόροι  εισέβαλαν στο  πανεπιστήμιο, ένα χώρο όπου ιστορικά και νομοθετικά η ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία προστατεύονται, και κακοποίησαν τον πρύτανη για να τον «τιμωρήσουν» για τις απόψεις του και για εκφοβισμό των πανεπιστημιακών αρχών και όλης της κοινότητας.

Ως πρώτη αντίδραση, η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ καλεί όλους τους πανεπιστημιακούς, στα μαθήματά τους την εβδομάδα 2-6/11, να διαθέσουν ένα χρονικό διάστημα για να συζητήσουν με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές τους για τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, για την αξία της ελεύθερης έκφρασης, την απαξία της βίαιης επιβολής απόψεων και την αντιμετώπισή της από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Νηματούδης Καθηγητής         

Ο Γραμματέας
Γιώργος Λιτσαρδάκης
Καθηγητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ