ΦΕΚ: Η νέα απόφαση αναστολής δια ζώσης εκπαίδευσης σχολείων , ΑΕΙ, ΙΕΚ, Κολλεγίων ΣΔΕ, Φροντιστηρίων και ΚΞΓ

Από την αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης εξαιρούνται τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων

05/12/2020

Άκουσε το άρθρο

Την παράταση  αναστολής  δια ζώσης εκπαίδευσης σχολείων , ΑΕΙ, ΙΕΚ, Κολλεγίων ΣΔΕ, Φροντιστηρίων και ΚΞΓ   από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου     έως και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Από την αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης εξαιρούνται τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Με την απόφαση δίνεται η δυνατότητα στις Συγκλήτους των ΑΕΙ να διενεργήσουν από από τις 7 Νοεμβρίου κλινικές ασκήσεις των φοιτητών  του τελευταίου έτους  των Προγραμμάτων Σπουδών α΄κύκλου τμημάτων /Σχολών Επιστημών Υγείας (Διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει τα εξής:

Σχόλια (10)

πρώην ψηφοφόρος
|

Κινδυνεύουμε σε ένα χρόνο οι 3 Υπουργοί Παιδείας
να μην είναι 3 πρώην Υπουργοί Παιδείας,
αλλά 3 Υπουργοί πρώην Παιδείας!

Σε πόσες άλλες ευρωπαϊκές χώρες η Παιδεία έκλεισε σε τέτοια έκταση για τόσο μεγάλο διάστημα;!

...
|

Πολύ φοβάμαι ότι το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία το καθορίζουν πλέον οι νοσοκομειακοι γιατροί και γενικώς οι υγειονομικοι που τραβάνε και το μεγάλο λούκι. Το σύστημα υγείας μας δεν αντέχει. Δεν είμαστε Γερμανία για να έχουμε όλα τα μέσα αλλά ούτε και Ιταλία Ισπανία που αφού έπαθαν των παθών τους τον ταραχο από την περασμένη άνοιξη έχουν επιτύχει σχεδόν την ανοσία της αγέλης. υπομονή θα κάνουμε μέχρι να αποσυμφορηθουν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ.

Απαράδεκτη υποβάθμιση των ΑΕΙ
|

Δεν ευθύνεται το άνοιγμα των πανεπιστημίων ή των σχολείων αλλά η οικονομική δραστηριότητα και ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης, ο συνδυασμός γεμάτων ΜΜΜ και οι θρησκευτικοί εορτασμοί που οδήγησαν σε πολλούς τοπικούς συνωστισμούς.

Απαράδεκτο να υποβαθμίζεται χωρίς κανένα όφελος η εκπαίδευση των νέων ανθρώπων, που αποδεδειγμένα μετά από τόσο καιρό και χιλιάδες μελέτες, διατρέχουν τον λιγότερο κίνδυνο.

Είναι δυνατόν να είναι ανοικτά τα κομμωτήρια και όχι τα αμφιθέατρα;

Όσο για τον εμβολιασμό, σε όλες τις χώρες θα γίνει κατα προτεραιότητα στις ηλικίες άνω των 50 ετών και στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και στους υγειονομικούς. Οι πολίτες κάτω των 40 ετών θα εμβολιαστούν τελευταίοι.

@Ανοιχτά Πανεπιστήμια 2021
06 Δεκ 2020 20:17

Θεσσαλονικη
|

Η θεσσαλονικη δεν γεμισε με κρουσματα εξαιτιας των φοιτητων , φοιτητοπολεις υπαρχουν και αλλου , εκει γιατι δεν υπηρχε αυτη η εξαρση του κορονοιου ? Εκει δεν διασκεδαζουν οι φοιτητες και δεν συνωστιζονται ?

@Ανοιχτά Πανεπιστήμια 2021
|

Μάλλον δεν έχετε δει σε το σημείο έφτασε η Θεσσαλονίκη μετά το άνοιγμα των πανεπιστημίων.
Τα πανεπιστήμια πρέπει να ανοίξουν τελευταία και όταν ανοίξουν να μπαίνουν σε αυτά μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί!
Θα πρέπει να ενσωματωθεί στο φοιτητικό πάσο, η ένδειξη εμβολιασμού

Ανοιχτά Πανεπιστήμια 2021
|

Πρέπει να επαναλειτουργήσουν και τα Πανεπιστήμια από τον Ιανουάριο, η Ελλάδα ακολουθεί λάθος στρατηγική δεν πετυχαίνει ούτε περιορισμό της διασποράς της ίωσης ούτε υποστηρίζει αποτελεσματικά την εκπαίδευση και την οικονομία της.

Για τα αει
|

Επιτελους , εστω η αρχη γινεται με τις κλινικες των τελειοφοιτων , όμως κλινικες και εργαστηρια εχουν και αλλα ετη και αλλες σχολες , δεν μπορει αυτα να γινουν με τηλε εκπαιδευση , αρχιζουν μαλλον να το καταλαβαινουν εκει στην επιτροπη , τα εργαστηρια γινονται με λιγα ατομα , δεν εχουν την πολυκοσμια του αμφιθεατρου , καθολου δεν επρεπε να κλεισουν αυτες οι σχολες ως προς τα υποχρεωτικα εργαστηρια , ηταν τοσο αποτομη η αποφαση να τα κλεισουν ολα τα αει , αστοχη ισως , κριμα γιατι ολοι αυτοι της επιτροπης ειναι και πανεπιστημιακοι δασκαλοι

Εποχιακά ανοιχτά - Σχολεία ΚΛΕΙΣΤΑ!
|

Ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη. Συγχαρητήρια στους πολιτικούς μας! Αλλά με μεγάλη θλίψη σας παρακαλούμε να μετρήσετε πόσες φορές μας είπατε στα Μ.Μ.Ε. "τα πρώτα που θα ανοίξουν είναι τα σχολεία"; Γιατί τόση υποβάθμιση; Αν κάποιος νομίζει ότι τα παιδιά μας μαθαίνουν γράμματα με την τηλεκπαίδευση, κοροϊδεύει τον εαυτό του. Αν αναλογιστούμε τη ζημιά που γίνεται στα παιδιά, μόνο για κλάματα είμαστε. Περιμένουμε αύριο την "οριστική" απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων. Ο λαός δεν ανέχεται άλλα ψέματα! Ελπίζουμε τα παιδιά μας να γυρίσουν στο σχολείο αυτή την εβδομάδα. Αφού δεν υπήρχε πρόβλημα μετάδοσης του ιού στα δημοτικά και τα κλείσατε "τάχα προληπτικά", γιατί όλο αναβάλλετε το άνοιγμά τους;

Υγειονομικές Βόμβες Κλινικές Ασκήσεις
|

Οι φοιτητές των Σχολών Επιστημών Υγείας βρίσκονται αυτή τη στιγμή διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα (και στην Κύπρο). Θα έρθουν άρον άρον με τι μεταφορικά μέσα; Από ποιές περιοχές; Από αυτές που είναι στο κόκκινο; Ή θα μετακινηθούν σε αυτές που είναι στο κόκκινο; Οι φοιτητές θα μπαίνουν στα Νοσοκομεία χωρίς test ή θα πρέπει να γίνει test σε όλους αυτούς άμεσα για να ξεκινήσουν οι κλινικές ασκήσεις; Μετά απο 3 βδομάδες θα μετακινηθούν να πάνε στα σπίτια τους πάλι από/προς κόκκινες περιοχές;
Μάλλον δεν το σκεφτήκατε πολύ καλά...

Υποβάθμιση Δημόσιας Παιδείας
|

Είναι προφανές ότι εδώ και ένα εξάμηνο υποβαθμίζεται η Δημόσια Εκπαίδευση, σε ολες τις βαθμίδες της.

Αδιανότητο να μην λειτουργεί η Πρωτοβάθμια με φυσική παρουσία και να μην υπάρχουν μέτρα τουλάχιστον γιαεκ περιτροπής διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια.

https://www.esos.gr/arthra/70639/meta-tis-giortes-kai-tha-anoixoyn-ta-l…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ