Υποχρεωτικό το self test για μαθητές εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζόμενους στα σχολεία

Για τη δήλωση του θετικού αποτελέσματος θα λειτουργήσει η πλατφορμα selftesting.gov.gr στην οποία θα παρέχονται και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες

26/03/2021

Ενημερώθηκε: 27/03/2021, 19:20

Άκουσε το άρθρο

"Για να σιγουρευτούμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά με ασφάλεια, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την υποχρεωτική χρήση self test μία φορά την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους λοιπούς εργαζόμενους στα σχολεία".

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη σημερινή τακτική  ενημέρωση των συντακτών του υπουργείου Υγείας, και ανέφερε:

Α. Για όλες τις λοιπές δραστηριότητες δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση του αυτοδιαγνωστικού τεστ παρά μόνο η οικειοθελής χρήση και δήλωση του από τον αυτοεξεταζόμενο πολίτη.

Β. Για τη δήλωση του θετικού αποτελέσματος θα λειτουργήσει η πλατφορμα selftesting.gov.gr στην οποία θα παρέχονται και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες.

Γ. Η  κατοχύρωση δικαιωμάτων (όπως πχ. απουσία από το σχολείο ή την εργασία) κατοχυρώνεται πλήρως από το δεύτερο τεστ επαλήθευσης.»

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του Βασίλη Κοντοζαμάνη

Η Κυβέρνηση υλοποιεί μία νέα δράση σε ότι αφορά τη διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων η οποία θα μας επιτρέψει, σε συνδυασμό με την πρόοδο εμβολιασμού του πληθυσμού, να επανεκκινήσουμε με ασφάλεια δραστηριότητες.

Η δράση αυτή είναι συμπληρωματική στις δράσεις στοχευμένου και τυχαιοποιημένου ελέγχου και αφορά στη χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) κυρίως για την έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων του ιού οι οποίοι δεν είχαν λόγο να εξεταστούν.

Είναι γνωστό από τη βιβλιογραφία ότι, περίπου ένα στα τρία άτομα που είναι φορείς του νέου κορωνοϊού, δεν έχουν συμπτώματα και τον μεταδίδουν χωρίς να το γνωρίζουν. Σύμφωνα με όλες τις μελέτες γύρω από την πανδημία οι τακτικοί περιοδικοί έλεγχοι με τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού συνδράμουν στον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

Η εκστρατεία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου των πολιτών υλοποιείται μετά από εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών και θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες δράσεις όπως ο καθημερινός στοχοποιημένος και τυχαιοποιημένος έλεγχος μέσω rapid test και ο εμβολιασμός του πληθυσμού της χώρας.

Κάνοντας τεστ μια φορά την εβδομάδα έχουμε τη δυνατότητα να ανιχνεύσουμε τον ιό, να σταματήσουμε τη διασπορά και μετάδοσή του και να οδηγηθούμε με σχέδιο και ασφάλεια σε επανεκκίνηση δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Yale των ΗΠΑ η εβδομαδιαία διάθεση τεστ στο σύνολο του πληθυσμού θα απέτρεπε 2.8 εκατομμύρια μολύνσεις και 15.700 θανάτους. Στη Σλοβακία επίσης η μαζική διάθεση τεστ αντιγόνου σε δύο δόσεις μείωσε τον επιπολασμό της νόσου κατά 50% και βοήθησε σημαντικά στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κυκλοφορούν ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πληρούν τις ίδιες αυστηρές προδιαγραφές με τα ταχέα τεστ (rapid test), που απορρέουν από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ είναι κυρίως ρινικά τεστ (λήψη επιχρίσματος) ή τεστ λήψης σιέλου, πολύ πιο απλά στην χρήση τους, με απλές οδηγίες χρήσης και ειδικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να τα χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά μόνος του. Αυτή είναι και η διαφορά από τα rapid test.

Η διάθεση τους θα ξεκινήσει στις αρχές Απρίλιου από τα φαρμακεία της χώρας. Κάθε πολίτης δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα για διάστημα δύο μηνών. Προκειμένου να αποφύγουμε το συγχρωτισμό, σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς και τις φαρμακαποθήκες εξετάζουμε το ενδεχόμενο τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου να δοθεί προτεραιότητα στα άτομα ηλικίας έως 67 ετών, δεδομένου ότι η ηλικιακή αυτή ομάδα είναι εργασιακά ενεργή και μας ενδιαφέρει η επαννεκίνηση της αγοράς.
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διάθεσης θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του τεστ τότε οι πολίτες με δεύτερο ταχύ τεστ που μπορεί να διεξαχθεί δωρεάν σε δημόσια δομή θα μπορούν να επιβεβαιώνουν το αρχικό αποτέλεσμα. Θα δοθούν επίσης τις επόμενες ημέρες οδηγίες για τη διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή των απαραίτητων πρωτοκόλλων για κάθε περίπτωση (απουσία από το σχολείο, την εργασία κοκ.).

Η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και το άνοιγμα της κοινωνίας συνοδεύεται από την υποχρέωση των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοϊα και τη ναυτιλία, στο λιανεμπόριο, στις μεγάλες επιχειρήσεις, στην εστίαση, στις επιχειρήσεις τουρισμού, στη μεταποίηση και στα δικαστήρια, να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού.

Επιπλέον, για να σιγουρευτούμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά με ασφάλεια, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την υποχρεωτική χρήση self test μία φορά την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους λοιπούς εργαζόμενους στα σχολεία.

Για όλες τις λοιπές δραστηριότητες δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση του αυτοδιαγνωστικού τεστ παρά μόνο η οικειοθελής χρήση και δήλωση του από τον αυτοεξεταζόμενο πολίτη.

Για τη δήλωση του θετικού αποτελέσματος θα λειτουργήσει η πλατφορμα selftesting.gov.gr στην οποία θα παρέχονται και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες. Επισημαίνεται ότι, η κατοχύρωση δικαιωμάτων (όπως πχ. απουσία από το σχολείο ή την εργασία) κατοχυρώνεται πλήρως από το δεύτερο τεστ επαλήθευσης.

Σχόλια (77)

Χρήστος
|

Αυτή είναι η Νέα Παγκόσμια Δικτατορία που έρχεται. Το έβλεπα αυτό σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, πριν πολλά χρόνια, και να που έγινε πραγματικότητα. Η σημερινή παγκόσμια κατάσταση που επικρατεί ήταν εδώ και χρόνια σχεδιασμένη.

ΚΩΣΤΑΣ Π
|

Δεν αποδέχομαι τα παιδιά μου να κάνουν αυτά τα τέστ τους.

Αργυρώ
|

Ως εκπαιδευτικός και γονιός αναφέρω κάποιες σκέψεις μετά από 14 μήνες της φοβερής πανδημίας .
Στην α/θμια τα σχολεία ήταν ανοιχτά για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Πόσες περιπτώσεις διασποράς από το σχολικό περιβάλλον, πόσες μολύνσεις, πόσους θανάτους συναδέλφων ή μαθητών, ή των γονιών τους έχουμε? Ξέρουν να μας πουν? Όχι!
Καθημερινά οι "ειδικότητες " ήρθαμε σε επικοινωνία με 100 και πλέον μαθητές σε καθημερινή βάση και κάποιοι χωρίς μάσκα, όπως οι ΚΦΑ. Πόσοι νόσησαν ή πέθαναν, μας είπαν? Όχι!
Στην πανδημία αυτή ανέφερε ο κύριος Κοντοζαμανης ότι οι έρευνες λένε πως το 1/3 αυτών που μεταδίδουν είναι "ασυμπτωματικοι φορείς ". Να παρουσιάσει αυτή την έρευνα. Ο όρος που χρησιμοποίησε έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Γιατί ξέρετε υπάρχουν και λογικοί άνθρωποι που ψάχνουν και ρωτούν ειδικούς για το τι ακριβώς ισχύει με το αφήγημα του ασυμπτωματικού. Αν δε νοσώ μεταδίδω, και τι μεταδίδω, και τι φορτίο έχω ώστε να μπορώ να μεταδώσω?
Μας λέει δλδ να κάνουμε τεστ στα παιδιά μας ακόμα κι αν δεν έχουν τίποτε, για να μπούνε στην τάξη.
Μας λέει να κάνουμε στον εαυτό μας κι ας είμαστε υγιείς, γιατί μπορεί να είμαστε άρρωστοι αλλά να μην το ξέρουμε.
ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ
Ως σκεπτόμενος άνθρωπος λέω πως όταν κάτι είναι για το καλό μου θα εμφανιστεί με τρόπο που σίγουρα δε θα παραπέμπει σε εκβιαστική αλλά και έκνομη πράξη υπό το μανδύα της υποχρεωτικότητας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
Εξάλλου είναι το μόνο που θέλει ν' αλλάξει σύμφωνα με την προηγούμενη "ασφαλή " λειτουργία αυτών.
Κάποιοι που συγκρίνουν την υποχρεωτική διενέργεια τεστ τέτοιου είδους σε όλο το μαθητικό πληθυσμό και τους εργαζόμενους με τη ακτινογραφια θώρακος και την αξιολόγηση της ψυχικής υγείας των εκπαιδευτικών και επιχειρηματολογούν τους αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.
Θυμίζω μόνο πως ακόμη και στην πορεία της ζωής μας εάν εκπαιδευτικός αρρωστήσει, ακόμη και με ψυχικές διαταραχές, ακόμη κι αν δεν μπορεί να σταθεί στη σχολική αίθουσα και να διδάξει, ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ, και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου, και η υπηρεσία οφείλει να τον μετακινήσει σε κάποιο άλλο πόστο.
Θλίβομαι δε καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι που λένε και μπράβο, καλά έκαναν και απέλυσαν εκπαιδευτικούς σε κάποιες χώρες επειδή δεν ενέδωσαν στα υποχρεωτικά τεστ ενώ είναι υγιείς.
Απορώ πραγματικά και αναρωτιέμαι πόσο τυφλοί και κουφοί γίναμε μέσα στη φοβερή πανδημία! Ή μήπως έτσι ήμασταν πάντα, πιστοί, υποταγμένοι.
Τελικά μήπως έχουμε άλλου είδους πανδημία?

ελληνας πολιτης
|

μπραβο θα υποχρεωνουν τα παιδια σας να κανουν αναξιοπιστα τεστ καθε εβδομαδα για να εχουν δικαιωμα στην εκπαιδευση...Ποτε θα ξυπνησετε ορισμενοι;

Μαζικά τεστ
|

Σ'όλο τον πληθυσμό, θα ελέγξουν τη διασπορά πολύ περισσότερο από τώρα και την πανδημία επίσης.

Πρόταση
|

"υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νόσησης εφόσον είμαστε συνεχώς πάνω από τα παιδιά κ ελέγχουμε τα τετράδια, τις ασκήσεις......... όμως τι να γίνει?"
Γίνεται!!!
1ον) Να μην ανοίξουν τα σχολεία στην κορύφωση του κύματος!. Είναι πρωτάκουστο!. Και είναι πάρα πολύ επικίνδυνο λένε οι γιατροί. Τηλεκπαίδευση εξάλλου γίνεται..
2ον) Αν ήθελαν να τ' ανοίξουν, ας εμβολίαζαν τους εκπαιδευτικούς. όπως κάνανε πολλές χώρες, π.χ. Ιταλία, ΗΠΑ, Χιλή, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία,..
3ον) Αν δεν μπορούν να εμβολιάσουν τους εκπαιδευτικούς λόγω μεγαλύτερων ηλικιακά ευπαθών ομάδων, να αραιώσουν τα παιδιά στις αίθουσες!
Αν δεν κάνουν κι αυτό για ποιο πράγμα συζητάμε τότε;; Δεν θα κάνουν τίποτα για να μη νοσήσουν οι εκπαιδευτικοί..
Μήπως η Πολιτεία ή το υπουργείο πάει μέσα στους συνωστισμούς;
Άλλους στέλνουν στον πόλεμο (να πολεμήσουν και να χαθούν) και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ (αδιανόητο)!!

Με τρέλα.
|

Όξω από το σχολείο κάθε Δευτέρα στις 6 θα σχηματίζεται τεράστια ουρά εκπαιδευτικών και μαθητών (οι γονείς δεν πειράζει, εξαιρούνται) για τεστ (ή όξω από το παρακείμενο νοσοκομείο).
Κι ο αρνούμενος ή ο άρρωστος μαθητής θα φεύγει και θα παρακολουθεί το διά ζώσης μάθημα εξ αποστάσεως με livestreaming και κάμερα εστιασμένη στα... νώτα του εκπαιδευτικού και στον πίνακα, χαχαχα.
Ο δε αρνούμενος ή άρρωστος εκπαιδευτικός θα κάνει μάθημα εξ αποστάσεως.
Οπότε, για να μην γίνει μπάχαλο, επανερχόμαστε όλοι στην τηλεκπαίδευση και μην φωνάζετε για ζαλισμένα κεφάλια μπροστά σε οθόνες, υπάρχουν και χειρότερα, υπάρχει και θάνατος. Είδατε τι ωραία;
+ @θα το ρίξουν στους ειδικούς

Απορία
|

Κι αν μας λέει ότι το έκανε και δεν έχει κάνει τίποτα ;

Μητέρα μαθητών κι εκπαιδευτικός
|

Τα self tests, ακόμη κι αν ήταν αξιόπιστα (που δεν είναι), διαπιστώνουν την ύπαρξη μόλυνσης ή όχι ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Ναι ή όχι;
Το πρόβλημα είναι οι πολυπληθείς τάξεις, η αδυναμία τήρησης των αποστάσεων, η πλημελής χρήση της μάσκας (ιδίως από τους μικρότερους μαθητές), η ανέμελη συμπεριφορά πολλών μαθητών (λόγω ηλικίας- μην παρεξηγηθώ), το γεγονός ότι τα παιδιά των αρνητών, συνομοσιολόγων, κουρασμένων κλπ μεταφέρουν στο σχολείο τις συνέπειες των συμπεριφορών των γονέων τους, η ώρα του διαλείματος που ψάχνεις με το κυάλι να βρεις παιδιά που να φορούν τη μάσκα τους και να κρατούν αποστάσεις. Ναι ή όχι;
Τα μικρότερα παιδιά που τα στέλνουν πολλοί γονείς με ένα ντεπονάκι στο σχολείο, λες και είναι parking για να κάνουν εκείνοι τις δουλειές τους. Ναι ή όχι;
Η μόλυνση από τον ιό μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας . Ναι ή όχι;
Ας μου πει κάποιος με ποια λογική το test μπορεί να μας προστατεύσει. Αν βγει θετικό θα έχει συντελεστεί το κακό. Το αρνητικό πάλι θα είναι πραγματικά αρνητικό; Μην παραμυθιαζόμαστε. Οι άνθρωποι προφανώς μας θεωρούν αμοιβάδες, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Να εργαστούν αυτοί σε αυτές τις συνθήκες. Εμείς δεν είμαστε αναλώσιμοι είτε τους αρέσει είτε όχι.

Εκπαιδευτικός
|

Πώς διασφαλίζεται ότι θα δηλώσουν τα θετικά τεστ?
Εδώ εργαζόμενοι ασυμπτωματικοί έκρυβαν ότι είχαν κολλησει γιατί φοβόντουσαν το στίγμα και την απόλυση. Δυστυχώς δεν προστατεύτηκαν από την Πολιτεία.
Η διαδικασία γιατί δεν εποπτεύεται από τον ΕΟΔΥ?
Οι αρνητές του ιού δεν πρόκειται να κάνουν τπτ.
Το είδαμε όταν πήγαμε να εφαρμόσουμε την εγκύκλιο για τους μαθητές που έλειπαν μέρες με πυρετό.

Αυτά τα μέτρα έπρεπε να χαν παρθεί το καλοκαίρι.

Τι λες;;;
|

Με λιγότερα κρούσματα σχολεία έκλεισαν , τώρα θέλουν οι ανιλικοι μαθητές να κάνουν υποχρεωτικό τεστ ραπιντ, που το βρήκες το δικαίωμα Κεραμεύς να θες να διατάζεις το παιδί μου να κάνει τεστ με το έτσι θέλω ;; Και όποιος συμφωνεί με την Κεραμεύς είναι το λιγότερο αφελής , αν τολμήσεις και υποχρεώσεις το παιδί μου για κάτι οτιδήποτε θα περάσεις πολύ άσχημα, εγώ είμαι ο κηδεμόνας του παιδιού μου , εσύ και ο κάθε εσύ δεν έχεις το παραμικρό δικαίωμα ...

θα το ρίξουν στους ειδικούς
|

να δείτε που θα τα ρίξουν στους ειδικούς.
Οι ειδικοί βέβαια καλύπτονται λέγοντας εμείς δεν το είπαμε έτσι, ήταν πολιτική απόφαση κτλ κτλ.
Αλίμονο από αυτόν που θα νοσήσει και δεν θα έχει μπάρμπα στο σύστημα να τον βολέψει.
Από ότι έχω καταλάβει
1) τα τεστ δεν είναι ασφαλή διαγνωστικά εργαλεία, ακόμα και τα μοριακά μπορεί να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα
2) η μεταδοτικότητα είναι πλέον υψηλή σε όλες τις ηλικίες και αρκούν λίγες μέρες για να ταξιδέψει ο ιός σε ένα σχολείο
3) υπάρχει κορεσμός στο ΕΣΥ και οι γιατροί είναι καταπονημένοι
4) δεν έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και δεν έχουν προσδιοριστεί άτομα που για γενετικούς λόγους είναι ευαίσθητοι στον συγκεκριμένο ιό.

Έλεος..
|

Κάποιοι σχολιαστές έχουν μπερδέψει τα τεστ με τα εμβόλια για το πώς θα κινηθούν μέσα στην τάξη τους απέναντι στους συναδέλφους τους και στα...καμάρια που τυγχάνει να ειναι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας που σχεδόν 6 μήνες τώρα κάνουν την προσπάθεια τους. Ειδικά τα παιδιά της Γ Λυκείου δεν πρόκειται να ρισκάρουν την υγεία τους. Ας περιμένουμε τις αποφάσεις και ανάλογα και εμείς οι γονείς πρέπει να κινηθούμε..

Μελίτακας ο Α΄
|

@ Μάθετε ελληνικά πολιτικοί της Ελλάδας
Γιατί, όταν τρώνε, ξέρουν να μιλήσουν Ελληνικά;...
κεφτέδες: κρεατοσφαιρίδια
κεφτεδάκια: κρεατοσφαιριδάκια
Αλλά τι να τους πεις, είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως...

Εξ αποστάσεωωως
|

Να παρακαλέσω κι εγώ τον κ. @Πλατάρο που έχει τα μέσα, να μας ενημερώσει πότε θα κάνουνε την επιμόρφωση στην εξ αποστάσεως, που μας έβαλαν να κάνουμε αίτηση..... πριν 6 μήνες.....

Πλατάρος Γιάννης
|

Να σας δώσω την δική μου νομική οπτικη, στο ζητημα:
1) Σαφώς και το διαγνωστικό υπόκειται στον όρο "ιατρική πράξη" και εξ ορισμού χρειάζεται την συναίνεση του κηδεμόνα, εφ' όσον έχουμε ανήλικο μαθητή.
2) Ήδη- για όσους πολυπράγμωνες σχολιαστές δεν το έχουν αντιληφθεί- το υγειονομικό πρωτόκολλο, σε περίπτωση πυρετού, προβλέπει υποχρεωτική απομάκρυνση του μαθητή, διαγνωστικό, παραμονή 3 μέρες, επιστροφή με χαρτί ιατρού. Πιθανόν να μην το εφαρμόζετε στο σχολείο σας.
3)το ίδιο θα εφαρμοστεί και τώρα. Όποιος δεν δέχεται το τεστ, κάθεται σπίτι του ώστε να μην υπάρχει δυνητική έκθεση σε κίνδυνο τρίτου και να προστατευθεί το μείζον αγαθό της Δημόσιας υγείας.
4) η λήψη ντεπον σπίτι μας, αποτελει "ιατρική πράξη" καθώς γίνεται αυτόβουλα, χωρίς ιατρική συνταγή, ενώ αν διαβάσετε τις οδηγίες προβλέπονται δυνητικές παρενέργειες.
5) στο αυτοδιαγνωστικό, δεν προβλέπεται καμία παρενέργεια,.
Τα παραπάνω τα γράφω σε αναγνώστες μορφωμένους, ώστε να κατανοήσουν τις τρολιες των ανώνυμων τρολ, που επιχειρούν μεθόδους δολοφονίας χαρακτήρων (λ. χ. αναξιόπιστος κ. ο. κ. ) όπως κάνουν ανώνυμοι, σχολιάζοντας σχολια σχολιαστών αντί να γράψουν το δικό τους!
Δημοσιογραφικα, δεοντολογικα, επιτρέπεται και επιβάλλεται σχολιασμός σχολίου, όταν χρησιμοποιείται λανθασμένη πληροφορία και λανθασμένος τρόπος συμπερασμου ή συμπλήρωση οπτικής κοκ Η απαξίωση χαρακτήρα, (όχι για το σχόλιο, αλλά για τον συντάκτη του) με απαξιωτικά είτε ειρωνικα σχόλια, όταν γράφει επωνυμως, είναι εκτός δεοντολογίας.
Σε προσωπικό επίπεδο, τα δέχομαι όλα, αφού έχω θητευσει ως δημόσιο πρόσωπο και έχω μάθει να συμμορφωνομαι με ένα πόρισμα του Αρείου Παγου: " Τα δημόσια πρόσωπα, οφείλουν να ανέχονται την δημόσια κριτική, οσοδήποτε σκληρή κι αν είναι" (συκοφαντικά είτε εξυβριση, είναι διακριτά)
Γράφω όμως την υπάρχουσα δεοντολογία στα φορά για να είναι ευκρινής και διακριτή η παρουσία των τρολ...
Να σας πω και μια αλήθεια προσωπική, για οσουν την πιστέψουν. Ο μοναδικός λόγος συμμετοχής σε δημόσιο διάλογο, είναι η παιδιοθεν απίστευτη δυσανεξία, που είχα στους ανειλικρινείς δημόσιους ομιλητές. Το συγγνωστο ψέμα. Η εξαπάτηση με πρόθεση. Η σκόπιμη παραπλάνηση. Αν εχουμε ειλικρίνεια, θα την βρούμε, πλησιάσουμε, την αλήθεια. Ο δημόσιος λόγος στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά προσβλητικός για το νοητικό πηλίκο των αμοιβαδων...
Και πολλοί τον υιοθετούν, θητευοντας σε εργαστήρια πολιτικού ψεύδους. Βεβαίως άλλο η συμμετοχή σε ΔΣ επιστημονικου σωματείου και άλλο σε ΔΣ συνδικαλιστικού. Υπάρχει χάος.

Κωνσταντίνος
|

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει είναι ή δεν επικοινωνιακό ένα άνοιγμα σχολείων 2 εβδομάδες πριν το Πάσχα;; Θέλετε άνοιγμα σχολείων δια ζώσης τότε μας αρέσει δεν μας αρέσει θα πρέπει να παραταθεί το σχολικό έτος μέχρι τέλος Ιουνίου, να ανοίξουν τα σχολεία την επόμενη σχολική χρονιά 1 Σεπτέμβρη και σε κάθε ευκαιρία να αναπληρώνεται η ύλη που έχει χαθεί... Δυστυχώς, η ελλιπεστατη υπουργός μας είναι ανίκανη να πάρει τέτοια μέτρα..για αυτό και μένει στα επικοινωνιακά τεχνάσματα...

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@Πλατάρος Γιάννης
Μεταφέρω επακριβώς το σχόλιό σου:
"Εχουμε ήδη μπει στο δεύτερο 24-ωρο και η ΟΛΜΕ, ΔΕΝ έχει βγάλει ακόμη ανακοίνωση ενάντια στην υποχρεωτικότητα των υποχρεωτικών διαγνωσεων!!!
Κλωνιζεται σοβαρά η πίστη μου στους εκπαιδευτικούς θεσμούς..."
Κι επειδή - μεταξύ των πολλών πεδίων της παντογνωσίας σου - σεμνύνεσαι και για τις γλωσσικές σου γνώσεις, ώστε να αρθρογραφείς κιόλας επ' αυτών, οφείλω να επισημάνω ότι στο παραπάνω σχόλιο των τριών μόλις γραμμών εντοπίζω τρία ορθογραφικά λάθη κι ένα εξόφθαλμο εκφραστικό, ώστε να μου δίνεις το δικαίωμα να το αξιολογήσω ως απορριπτέο, χωρίς καν να υπεισέλθω στο περιεχόμενό του, το οποίο ήδη σχολιάστηκε αρκούντως!

Μελίτακας ο Α΄
|

Σὲ ὑμνοῦμεν, σὲ δοξολογοῦμεν, σοὶ εὐχαριστοῦμεν, Κυρία,
καὶ δεόμεθά σου, η Υπουργός ἡμῶν!...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ
|

ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΥΤΑ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ; ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ SELF...ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ,ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ,ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ,ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ; ΑΛΛΩΣΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ. ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ,ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ SELF TEST,RAPID TEST ΚΙ ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΤΟΥ.

Ο.Δ.
|

Να εξηγήσω με απλά λόγια γιατί το πρόγραμμα των ατομικών τεστ είναι γελοίο στην καλύτερη περίπτωση. Κάθε μέρα στα 60.000 τεστ περίπου, βγαίνουν γύρω στους 3.000 θετικοί στον κορονοϊό. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι γύρω στους 70.000. Αν κάνουν όλοι αυτοί τεστ, στατιστικά ένας στους είκοσι θα βγει θετικός, δηλαδή γύρω στους 32.000. Και περιμένει κανείς ότι 32.000 άνθρωποι μαζί με τις οικογένειές τους, δηλαδή γύρω στα 100.000 άτομα θα μπουν σε καραντίνα; Δεν είμαστε με τα καλά μας, μου φαίνεται!

Υποχρέωση των πολιτών
|

"Η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και το άνοιγμα της κοινωνίας συνοδεύεται από την υποχρέωση των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοϊα και τη ναυτιλία, στο λιανεμπόριο, στις μεγάλες επιχειρήσεις, στην εστίαση, στις επιχειρήσεις τουρισμού, στη μεταποίηση και στα δικαστήρια, να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού".

Maria
|

Εκεί το υπουργείο να ανοίξουν σχολεία με 3.133 κρούσματα και 72 θανατους με τις ΜΕΘ να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα700 άτομα. Τι να πει κανείς; Μάλλον μας έχουν (ξε)γραμμένους τους εκπαιδευτικούς.......

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@Πλατάρος Γιαννης
Έχουν περάσει αρκετές ημέρες που δεν έχουμε δει δικό σου υμνολόγιο για την υπουργό και την επι-δέξια κυβέρνηση! Άκρως ανησυχητικόν!

Όλγα Ρουσ.
|

Έχετε υπόψη σας το ποσοστό επιτυχίας των rapid tests? Σε μια ιδιωτική εταιρεία εφαρμόστηκε πριν από ένα μήνα αυτό το μέτρο και υπήρχαν αρνητικοί στα rapid αλλά θετικοί σε μοριακά τεστ με αποτέλεσμα να μολύνουν όλους στην εταιρεία!!!! Αυτό θέλει η κ. Κεραμεως!!!! Το ξέρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει δικαστικά όλους αυτούς που θα νοσήσουν βαριά μετά από την εφαρμογή των rapid test στα σχολεία!!!!!

Ήρεμα ..........
|

Όλοι θέλουμε πρώτα να εμβολιαστούμε και κατόπιν να ανοίξουν τα Σχολεία! Όλοι, οι νοήμονες! Αλλά να προηγηθούμε των ανθρώπων με μεγαλύτερη νοσηρότητα???? Οι υπερήλικες όταν προσβληθούν, πεθαίνουν. Οι ευπαθείς με διάφορα νοσήματα, πεθαίνουν. Να τους παρακάμψουμε και να προηγηθούμε??? Ήδη οι συνάδελφοι άνω των 61 έχουν λάβει την α’ δόση. Όσα εμβόλια έρχονται, τόσα γίνονται. Βεβαίως κ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νόσησης εφόσον είμαστε συνεχώς πάνω από τα παιδιά κ ελέγχουμε τα τετράδια, τις ασκήσεις......... όμως τι να γίνει? Απαντήστε στο «δια ταύτα» με ρεαλιστικές λύσεις. Αξιότιμοι συνάδελφοι, ας περιμένουμε την Εφαρμοστική Εγκύκλιο ώστε ν’ αρχίσουμε τα σχόλια! Ας δούμε πρώτα πως θα ελέγχεται η πραγματική τέλεση του test από Εκπαιδευτικούς και Μαθητές! Η υποχρεωτικότητα δε, γιατί σας ξενίζει?? Ως φοιτητές, προκειμένου να εγγραφείτε στην Σχολή σας, δεν κάνατε ακτινογραφία, υποχρεωτικώς??? Προκειμένου να διοριστείτε, δεν προσκομίσατε ακτινογραφία κ ψυχολογική εξέταση, υποχρεωτικώς??? Τι αντιδράσεις είναι αυτές? Δεν είμαστε μόνοι μας! Υπάρχουν συνάδελφοι με υποκείμενα νοσήματα και δεν θέλουμε να έχουμε στην συνείδησή μας πως προκαλέσαμε τον θάνατό τους! Έχουμε στις Τάξεις μας, παιδάκια που κάνουν ινσουλίνη στο διάλειμμα, παιδάκια με καρδιοπάθειες, παιδάκια με CA, παιδάκια ανοσοκατεσταλμένα, παιδάκια αιμοκαθαιρούμενα........δεν πρέπει να τα προστατέψουμε???? Όσο για τις........υπερευαίσθητες μανούλες, που διαβάζω παρακάτω, που οδύρονται για την υποχρεωτικότητα του test, ας είναι αυτό το «μεγαλύτερο κακό»που θα βρει τα καμάρια τους! Επί του παρόντος ας τα μαζέψουν από τις πλατείες κ τις ρούγες κ τα άλλα σπίτια..... Έλεος πια με την Αντίδραση, για την Αντίδραση!!!!!

Όπως στρώνουμε θα κοιμηθούμε...
|

Ξυπνήστε επιτέλους,εδώ και 1 χρόνο μας παραμυθιάζουν και εμείς τρώμε κουτόχορτο.Αυτοί μας λένε έξω κάνει κρύο φορέστε κοντομάνικο και όταν κάνει ζέστη φορέστε μπουφάν.Όσοι θέλουν ας το καταλάβουν,για τους υπόλοιπους άστο....

Θέμις
|

Όλος ο Απρίλης μέχρι το Πάσχα είναι τρεις (3) εργάσιμες εβδομάδες, άρα προς τι τόση αναστάτωση και "ενδιαφέρον" να επιστρέψουμε στη δια ζώσης διδασκαλία; Οι συνθήκες των εβδομάδων του Μαΐου θα είναι πρόσφορες για επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, οπότε την πρεμούρα της νομικού προϊσταμένης του Υπουργείου Παιδείας που καταθέτει στην Επιτροπή "πρόταση" μέσω self test για επιστροφή στη Δια Ζώσης, πραγματικά δεν μπορώ να την αξιολογήσω θετικά, παρά ως μια, ακόμη, απόδειξη, ένα ακόμα τεκμήριο, ότι "εγώ" η προϊσταμένη του Υπουργείου "βρήκα" μια λύση! Περίεργη, αλλόκοτη, ουτοπική, αλυσιτελής, δεν μας νοιάζει! Εγώ προτείνω "λύση"! Είμαι "πολιτικός" ... ! De surgelis graecorum ! Παίζει εν ου παικτοίς η νομομαθής μας!

@Πλατάρο
|

ευτυχώς δεν έρχονται τα νομοσχέδια και πάμε με διορισμένους διευθυντές εκπαίδευσης και διευθυντές σε σχεδόν δεύτερη θητεία (ξέρεις κάτι από εσωτερική πληροφόρηση παραπάνω τι θα γίνει ;) , με συνδικαλιστές θα ασχολείστε; όλα ρολόι στο βασίλειο νδκρατίας. γλυτώσαμε από τις αριστερές , μάς βρήκαν οι δεξιές αριστείες και αποτελεσματικότητες

Παναγιώτης
|

Θα υποχρεώσεις το παιδί που έχει γονέα να κάνει τεστ covit19 χωρίς την συγκατάθεση του ίδιου του παιδιού η του γονέα εεεεεε!!! Δεν ντρεπόμαστε εκεί που λέτε αυτές της αρλουμπες;;με πιο δικαίωμα εσείς θα επιβάλλεται σε άλλες προσωπικότητες να κάνουν κάτι που δεν θέλουν ;; Αν αρνηθούν τι θα τους πείτε μετά από το μαρτύριο του διαδικτυακού;; Ότι χάνουν την τάξη ;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ