Προκήρυξη – πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή των Συμβούλων Εκπαίδευσης

Υποβολή αιτήσεων από 19 - 4 - 2022 έως 9 - 5 -2022 και ώρα 23:59

18/04/2022

Άκουσε το άρθρο

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η Προκήρυξη – πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Προκήρυξη – πρόσκληση

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις υποψηφιότητας για την επιλογή τους ως Σύμβουλοι Εκπαίδευσης αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη https://teachersapp.it.minedu.gov.gr/. Η πιστοποίηση των υποψηφίων για την εισαγωγή στην πλατφόρμα της αίτησης γίνεται με την χρήση των κωδικών φορολογίας φυσικών προσώπων (TAXIS). Με την αίτηση υποψηφιότητας δηλώνεται η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης καθώς και ο κλάδος για τον οποίο ο υποψήφιος εκδηλώνει ενδιαφέρον.

Η αίτηση περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

(i) Στοιχεία ατομικής και υπηρεσιακής κατάστασης του υποψηφίου

(ii) Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης επιλογής και κλάδος

(iii) Προϋποθέσεις συμμετοχής κατά τις διατάξεις των παρ. 1,3,11 και 12 του άρθρου 31 του ν.4823/2021 (Α ́ 136)

(iv) Θέσεις υπηρέτησης υποψηφίου

(v) Στοιχεία επιστημονικής – παιδαγωγικής συγκρότησης και συμμετοχής σε υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια

(vi) Στοιχεία διδακτικής, συμβουλευτικής – καθοδηγητικής και διοικητικής– υποστηρικτικής εμπειρίας

(vii) Δήλωση περί ακρίβειας των δηλωθέντων στοιχείων

Με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας οι ενδιαφερόμενοι αναρτούν υποχρεωτικά βιογραφικό σημείωμα και πιστοποιητικό υπηρεσιακό μεταβολών. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, είναι αρμόδιες για την άμεση και κατά προτεραιότητα έκδοση του πιστοποιητικού υπηρεσιακών μεταβολών που θα τους ζητηθεί σύμφωνα με το υπόδειγμα στο παράρτημα 1 και υποχρεούνται στη χορήγησή του εντός της προθεσμίας υποβολής των εν λόγω αιτήσεων – δηλώσεων υποψηφιότητας.

Οι αιτήσεις - δηλώσεις για τη συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία επιλογής υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μαζί με τα ως άνω αναγκαία δικαιολογητικά, από 19 - 4 - 2022 έως 9 - 5 -2022 και ώρα 23:59. Επισημαίνεται ότι μετά την οριστική υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας δεν είναι δυνατή η τροποποίησή της.

Σχόλια (39)

Αντιρησίας
|

Διαβάζοντας την προκύρηξη, μου δημιουργήθηκε η απορία : Γιατί δεν υπάρχει θέση συμβούλου ειδικής αγωγής στο Ρέθυμνο; Ξεχάστηκε; Δύο στο Ηράκλειο, ! στα Χανιά, 1 στο Λασίθι! Το Ρεθυμνάκι δεν χρειάζεται άραγε αυτήν την υποστήριξη;

Ert
|

Παρακαλώ να μας συστήσετε τον νομικό που ισχυρίζεται ότι είναι άκυρη η διαδικασία επειδή δεν συστάθηκε η επιτροπή που θα αξιολογήσει τις αιτήσεις ΑΦΟΥ λήξει η προθεσμία υποβολής τους. Δηλαδή στις 9/5/22.

Δ.Μ.
|

Το γεγονός οτι δεν συγκροτήθηκαν υπηρεσιακά συμβούλια μας λέει κάτι για την εγκυρότητα της διαδικασίας;

Θέλει και καλό καπετάνιο το καράβι
|

@ΧΡΉΣΤΟΣ
"Επιβεβαιώνω ότι η πλατφόρμα λειτουργεί κανονικά". Κι ο Τιτανικός λειτουργούσε κανονικά, αγαπητέ συνάδελφε. Τα παγόβουνα δεν είδαν-υπολόγισαν.

george
|

Τίποτα δεν μας αρέσει βλέπω...Τι κλάδος είμαστε ! ! ! Η πλατφόρμα άνοιξε και όποιος θέλει καταθέτει τα δικαιολογητικά του..Αντί να ασχολούμαστε για αλλαγή στον αχταρμά των μοριοδοτήσεων που εξισώνει τα πτυχία με κάτι ΕΔΕΑΥ και κάτι ταξιδάκια erasmus -etwining ασχολούμαστε με ότι μας βολεύει..Είμαστε άξιοι της τύχης μας και αυτοί που θα πιάσουν καρέκλα ας ετοιμαστούν για το 07:00πμ ΄ έως 15:μμ και ας ξεχάσουν το τριωράκι ή τετραωράκι ! ! !

ΧΡΉΣΤΟΣ
|

Επιβεβαιώνω ότι η πλατφόρμα λειτουργεί κανονικά. Έχω υποβάλλει αίτηση για ΔΔΕ και αναμένω την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων. Δεν θα υποβάλλω αίτηση για σχολικός σύμβουλος, μπήκα όμως στην πλατφόρμα για να δω πως λειτουργεί, αφού έγινε η επιβεβαίωση για την είσοδο, έβγαλε ένα γραπτό μήνυμα πως έχω υποβάλλει αίτηση για ΔΔΕ και πως μπορώ να αντιγράψω την αίτηση στην πλατφόρμα, όλα τα άλλα που γράφονται, είναι να είχαμε να λέγαμε. Καλή επιτυχία σε όσους καταθέσουν αίτηση για Σχολικοί Σύμβουλοι, καλή επιτυχία σε όσους κληθούν στην συνέντευξη για ΔΔΕ, εγώ θα είμαι στον επικουρικό πίνακα με βάση τα μόρια, ΚΑΛΗ ΑΝΆΣΤΑΣΗ,ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

Ακυρη
|

Η προκήρυξη από τη στιγμή που δεν έχουν συγκροτηθεί τα συμβούλια επιλογής.Ρωτησα νομικό σήμερα.Αρα πάει πίσω η όλη διαδικασια

Τα αγγλικά Γ2 δεν μοριοδοτούνται
|

Από αυτό που είδα στην πλατφόρμα αν υπάρχει πτυχίο μόνο Αγγλικών C2 δεν μοριοδοτείται καθόλου "Η Ξένη Γλώσσα που δηλώθηκε έχει οριστεί ως προϋπόθεση συμμετοχής για τη γνώση ξένης γλώσσας" ενώ μπορούν να μοριοδοτηθούν όλες οι άλλες γλώσσες (π.χ. Αραβικά, Βουλγαρικά κ.λ.π.).
Δεν θα έπρεπε να μοριοδοτείται η διαφορά από το προαπαιτούμενο Β2 στα Αγγλικά;

Λάθος στην προκήρυξη
|

Προφανώς λάθος του Υπουργείο αλλά η πρόσκληση αφορά εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ξέχασαν να γράψουν δευτεροβάθμιας. Τόσο γρήγορα που κοίταξαν να την βγάλουν .....

Υποβάλλετε όσα προσόντα έχετε μέχρι 9 - 5 -2022
|

Υποβάλλετε όσα προσόντα έχετε μέχρι 9 - 5 -2022 και ώρα 23:59 . Μετά δεν μπορείτε να τροποποιήσετε την αίτηση σας. Αυτό πάντα ήταν έτσι και έτσι θα μείνει.
Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργείο τώρα θα τρέξει και οι κρίσεις όλων , και των Διευθυντών σχολικών μονάδων, θα ολοκληρωθούν μέχρι 31/8/2022 . Το Υπουργείο δεν ήθελε να κάνει κρίσεις νωρίτερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κρίσεις απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση..

φιλελεύθερος

@ στην ώρα της αχαχαχα
|

ανακοινοποίηση ήρθε; οι οριστικοί πίνακες δπε/δδε (για νέες ενστάσεις) βγήκε;

Απορία
|

Καταθέτει κάποιος υποψηφιότητα σήμερα. Συνεπώς, ανεβάζει στην πλατφόρμα τα προσόντα, που σήμερα διαθέτει. Όμως τα μόριά του υπολογίζονται-προσμετρώνται 3-4-5 μήνες αργότερα και η τελική επιλογή μπορεί να γίνει και μετά από 6-7-8 μήνες. Πχ οι υποψήφιοι ΔΙΔΕ κατέθεσαν αιτήσεις από 4/1/2022.... και 3,5 μήνες μετά, ΔΕΝ ξέρουν ακόμη τα οριστικά μόρια τους.
Εάν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, έχουν αλλάξει τα προσόντα (επιπρόσθετη ξένη γλώσσα, επιμόρφωση, συγγραφικό έργο κλπ), τα επιπλέον προσόντα-μόρια "τα τρώει η μαρμάγκα"?

Η πλατφόρμα άνοιξε στην ώρα της και όλα φαίνονται καλά
|

Η πλατφόρμα άνοιξε στην ώρα της και όλα φαίνονται καλά. Οι υποψήφιοι Σύμβουλοι εκπαίδευσης μπορούν να κάνουν την αίτηση τους. Οι υποψήφιοι Διευθυντές εκπαίδευσης μπορούν να αντιγράψουν την αίτηση που ήδη έχουν υποβάλλει και να κάνουν τροποποιήσεις που περιγράφονται με σαφήνεια. Το ΠΥΜ και το βιογραφικό δεν αντιγράφονται.

φιλελεύθερος

Νηστεία και Προσευχή
|

@Καίτη & @Ντίνα Η Εβδομάδα των Παθών, ΔΕΝ προσφέρεται για ανέκδοτα...

πρωτοβάθμιο κοπι-παστε
|

χάσαμε τη δευτεροβάθμια στο κείμενο ΣΤΟΠ επιλογές σπευδουν βραδεως ΣΤΟΠ

όχι τέτοιες συγκινήσεις
|

ρε Νίκη, είμαστε και και μεγάλοι αθρώποι ! φχαριστούμε και για το βούτσερ των 200 ευρώ ! κόπι-πάστε φασόν όλα ε;

@ Φιλελεύθερος
|

Καθώς μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε στο σχόλιο μου (Σ.Σ. ή ΔΔΕ/ΠΔΕ) σας απαντώ στο ερώτημα που θέσατε ότι όντως μπορώ, από σήμερα 19-04-2022, να κάνω "ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΙΤΗΣΗΣ" απο την πλατφόρμα για τους ΔΔΕ/ΠΔΕ σε αυτή των Σ.Σ., χωρίς να χρειαστεί να αναβάσω τα ίδια πιστοποιητικά! Μπορώ όμως να προσθέσω άλλα ή να τα αντικατασήσω.

Δεξιόστροφος Αριστερός
|

Πιθανόν να μην μπορεί να υποβάλει λόγω πλατφόρμας για σύμβουλος οποίος έκανε για ΔΔΕ. Εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...

Υποψήφιος
|

Σωστη παρατήρηση chris.
Αν ξεκίνησαν με λάθος στην προκήρυξη (προκήρυξαν 800 θέσεις ΜΟΝΟ για Πρωτοβάθμια) φαντάσου τι θα γίνει στην μοριοδότηση...

@chris
|

Αχαχαχα η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται! Ιησούς Χριστός μέρες που είναι!

@Σ.Σ. ή ΔΔΕ/ΠΔΕ
|

Σύμφωνα με τον νόμο 4823/2021 οι υποψήφιοι ΔΔΕ/ΠΔΕ μπορούν να είναι υποψήφιοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης. Επομένως η πλατφόρμα δεν έχει απελευθερωθεί ακόμα .

φιλελεύθερος

Ινς Αλλάχ
|

Δεν είναι τυχαία Υπουργείο Παιδείας.... ΚΑΙ Θρησκευμάτων! Χριστούγεννα 2021 η προκήρυξη των ΔΙΔΕ, Πάσχα 2022 των Σ.Ε.
Θα βγάλουν τα μόρια(όπως όπως), θα πέσει πάλι (ξαφνική) "βροχή" ενστάσεων.... και μετά θα κατηγορούν την επόμενη κυβέρνηση ότι "πάγωσε" τη διαδικασία, για να εισπράξει εκείνη τη δυσαρέσκεια-κόστος των μη επιλογών. Έχει ξαναγίνει άλλωστε....
Θα έβαζα και στοίχημα.... αλλά μόλις πλήρωσα τη ΔΕΗ και δεν μου έμεινε, όχι ευρώ αλλά ούτε δεκάρα τσακιστή. Καλά που πήραμε τουλάχιστον το voucher των 200ευρώ και το επίδομα καυσίμων....

Νικος
|

Έβαλαν τα ΠΕΚΕΣ να εισηγηθούν διορθώσεις στον ορισμό των εδρών. Και το υπουργείο δεν τα έλαβε καθόλου υπόψη. Δύο έδρες που τις χωρίζουν ενδιάμεσα άλλοι δύο και τρεις νομοι. Δεν γνωρίζει το υπουργείο τι θα πει η λέξη όμοροι νομοι;

όλα καλά λοιπόν
|

Όταν υπάρχει η θέληση όλα γίνονται!
Τώρα θα πρέπει να τρέξουν οι συνάδελφοι στις Διευθύνσεις να φτιάξουν αυτά που ορίζει το παράρτημα 1 (άρα να πάνε οι ενδιαφερόμενοι|ες ή να στείλουν; τα πτυχία ξένων γλωσσών και ΤΠΕ, να προσθέσουν και το β πτυχίο ή το β μεταπτυχιακό που δεν τα προβλέπει το Παράρτημα 1).
Η προθεσμία είναι μεγάλη και δεν θα υπάρξει πρόβλημα (νομίζω).
Ας ελπίσουμε με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί ως τώρα να γίνουν όλα σωστά, χωρίς αδικίες και στην ώρα τους. Μόνο έτσι θα προλάβουμε τις κρίσεις για τους διευθυντές σχολείων που ενδιαφέρουν τους|τις περισσότερους|ες.

chris
|

"...
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε
Την πλήρωση με επιλογή των παρακάτω οκτακοσίων (800) θέσεων Συμβούλων
Εκπαίδευσης και καλούμε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης που έχουν τα νόμιμα προσόντα να υποβάλουν σχετική αίτηση, συνοδευόμενη
από τα αναγκαία δικαιολογητικά."
Τι δεν καταλαβαίνω; Η προκήρυξη είναι μόνο για την Πρωτοβάθμια Εκπ/ση;;;;

Στράτος
|

@Σ.Σ. ή ΔΔΕ/ΠΔΕ
Ακόμη δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για Συμβούλους Εκπαίδευσης. Οπότε λογικά βλέπεις την αίτησή σου για Διευθυντής Εκπαίδευσης. Ενδιαφέρον θα είχε να μας γράψεις όταν ανοίξει η πλατφόρμα για Συμβούλους Εκπαίδευσης εάν βλέπεις ακόμη τα "ανεβασμένα" έγγραφα σου ή εάν πρέπει να τα "ανεβάσεις" πάλι από την αρχή.
@ΝΟ
Συμφωνώ μαζί σου για την ανάγκη δημοσίευσης διευκρινίσεων. Κάποια διαφωτιστικά στοιχεία θα δούμε σίγουρα στις απαντήσεις των ενστάσεων για θέσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης. Αλλά σίγουρα επίσημες διευκρινίσεις ως προς τα μοριοδοτούμενα κριτήρια και τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν καθένα από αυτά θα μείωναν τον αριθμό των ενστάσεων και θα διευκόλυναν την διαδικασία με αποφυγή άσκοπων αργοποριών.

Καθηκοντολόγιο...;;;;
|

Θα υποβληθούν αιτήσεις χωρίς να γνωρίζουν οι υποψήφιοι το ακριβές καθηκοντολόγιο με βάση το οποίο θα κληθούν να υλοποιήσουν το θεσμό του συμβούλου εκπαίδευσης;;;;;

Η παλιά πλατφόρμα
|

Εγώ ακόμη βλέπω την παλιά πλατφόρμα.
Λέω να κάνω αίτηση και για δ/ντής εκπαίδευσης, μιας και τότε δεν είχα προλάβει και δεν είχα και τα κατάλληλα προσόντα για να επιλεγώ.
Θα το κάνω τώρα.
Ποτέ δεν είναι αργά.
Τώρα που απέκτησα πια και την κατάλληλη και απαραίτητη κομματική ταυτότητα...

θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...
|

Μεγάλη πρεμούρα έπιασε το ΥΠΑΙΘ και την αξιότιμη πολιτική ηγεσία να βγάλει την προκήρυξη, χωρίς να είναι ακόμη έτοιμη η πλατφόρμα υποβολής!!!!
Να δείτε, ότι ούτε και αύριο θα την έχουν έτοιμη!!!
Εν όψει και του επερχόμενου Πάσχα - Λαμπρή επί τω ελληνικότερον - θα γελάσει και παρδαλό κατσίκι (ελληνικά ή/και ελληνοποιημένα - όλα θα γελάνε τα δύσμοιρα τα ζωντανά)!!!!!!

είχατε εξαγγείλει
|

και είχατε υποσχεθεί κατ' επανάληψη ότι ως εκπαιδευτικοί θα έχουμε συμβούλους κοντά στα σχολεία και κοντά στους εκπαιδευτικούς.
Θεωρείτε ότι ο ''ιπτάμενος'' σύμβουλος θα το καταφέρει;
Και αν ναι, με τι είδους πτητικό μέσο;
drone, ελικόπτερο, γαϊδουράκι....;;;;
Και με ποια κάλυψη οδοιπορικών εξόδων;
Τη γνωστή μέχρι σήμερα;;;!!!
Ας είμαστε συγκρατημένοι και προσεκτικοί, για να γελάσουμε - ουσιαστικά να κλάψουμε - στην ώρα την κατάλληλη που δυστυχώς δεν θα αργήσει να έρθει....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ