ΒΟΥΛΗ

Τι απάντησε η Ν. Κεραμέως στη Βουλή για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 29/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητήθηκε και η τροπολογία για τους Διευθυντές Σχολείων.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ): ...Ήθελα να ρωτήσω ποια σκοπιμότητα σας οδηγεί στην αλλαγή των τοπικών συμβουλίων επιλογής. Βλέπουμε όλοι ότι καταργείτε, πετάτε έξω ουσιαστικά, τους συμβούλους, και επιλέγετε τους διευθυντές των προϊσταμένων στα μέλη του συμβουλίου, κάτι το οποίο είναι μια εκκρεμότητα που σας χαρακτηρίζει ως Κυβέρνηση τρία χρόνια.
Και υπάρχει ένα ερώτημα στο Κοινοβούλιο. Τρία χρόνια δεν μπορούσατε να λύσετε το θέμα αυτό, με βάση τη δική σας ανάγνωση; Γιατί γνωρίζω ότι είχατε και μια τροπολογία -αν δεν κάνω λάθος, τώρα αυτό έψαχνα να βρω- στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση που είχατε κάνει για το ζήτημα των διευθυντών τότε. Υπήρχαν σύμβουλοι που είχαν επιλεγεί με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια, οι οποίοι υπηρετούσαν με παράταση θητείας και έχετε πέσει τρία χρόνια έξω στις επιλογές σας και τις προβλέψεις σας και έρχεστε σήμερα να κάνετε μια «πυροσβεστική» διάταξη, που πρακτικά λέει «συγγνώμη, δεν τα καταφέραμε, δεν έχουμε συμβούλια επιλογής και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με διαφάνεια και αξιοκρατία».
Υπάρχει, λοιπόν, ένα ερώτημα. Τρία χρόνια τι κάνατε; Κυρία Κεραμέως, είναι πραγματικό το θέμα και είναι «επί τον τύπον των ήλων». Έρχεστε με τροπολογία να πείτε ότι πολύ απλά «αποτύχαμε».

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Επειδή αναφέρεστε στις κρίσεις στελεχών, ναι, ψηφίσαμε και έναν νέο νόμο για τις κρίσεις στελεχών. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις εκατό δεκαέξι διευθυντών εκπαίδευσης. Ολοκληρώνονται οι κρίσεις για εκατοντάδες συμβούλους εκπαίδευσης και ακολουθούν οι διευθυντές σχολείων. Και ναι, για να μην χαθεί χρόνος, θεωρούμε πολύ σημαντικό να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις για να επισπευσθεί η επιλογή των διευθυντών σχολείων. Θέλω να πιστεύω ότι και εσείς θέλετε να γίνουν κρίσεις στους διευθυντές σχολείων, οι οποίοι είναι πάνω από δεκατέσσερις χιλιάδες.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (20)

 
Για όνομα
30 Ιουλ 2022 15:50

Τους συμβούλους τους πέταξαν έξω πριν 4 Χρονια άλλοι. Όταν υπολόγιζαν τη διδακτική στα ύψη για ευνόητους λόγους. Τώρα τους θυμήθηκαν;

 
Palaioteros
30 Ιουλ 2022 12:58

Τι τα θέλει τα εικονικά συμβούλια η ελέω θεού και δεν τους διορίζει άμεσα από τις λίστες της ΔΑΚΕ να τελειώνουμε;

 
Μια τρύπα στο νερό
30 Ιουλ 2022 12:09

@Δημήτρης και @Nik
Η κα Κεραμέως τρία χρόνια τώρα, μας έχει συνηθίσει άλλα να σκέφτεται άλλα να λέει κι άλλα να κάνει.... Και στο τέλος, να μην κάνει και πολλά, για να μην πω τίποτα....

 
Πιτσιφλής
30 Ιουλ 2022 12:08

Αν είχαμε σχολή διευθυντών, θα υπήρχε τώρα μια επετηρίδα πιστοποιημένων διευθυντών και δεν θα υπήρχε ποτέ πρόβλημα. Χρόνια το λέω, αλλά δεν με ακούτε.

 
nikos
30 Ιουλ 2022 10:41

Τόσο καιρό θέλατε κρίσεις.
Τώρα που θα έρθουν γκρινιάζετε πάλι.
Έλεος!

 
Δημήτρης @ Nik
30 Ιουλ 2022 01:03

Ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω αγαπητέ. Πράγματι λέει η υπουργός πρώτα σύμβουλοι, μετά δ/ντές. Η τροπολογία πού κολλάει; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά για υπουργό, οποιοδήποτε υπουργό; Αυτή δείχνει να έχει τρικυμία εν κρανίω. Και το λέω ειλικρινά χωρίς ίχνος αντιπάθειας στο πρόσωπό της.

 
Γκίκας
29 Ιουλ 2022 22:30

Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος...

 
Ασπασια
29 Ιουλ 2022 22:27

Αλλού βαραν τα σημαντρα...

 
Γ. Κ.
29 Ιουλ 2022 22:24

Και ξανά προς τη δόξα τραβά... Θα ερθουν οι εκλογές αγαπητοί. Για γέλια και για κλάματα η όλη κατάσταση.

 
Φρειδερικος
29 Ιουλ 2022 22:23

Αργά είναι πια αργά... Έπρεπε ήδη να περνάγαμε από συνέντευξη... Οι διευθυντές σχολείων.

 
Ανθολόγιο "ολοκλήρωσης"
29 Ιουλ 2022 21:29

@Πλεμπαιος Εκπαιδευτικός @Το Σχολείο @Αλέξανδρος
Αχαχαχα! Απολαυστικά όλα! Σας έχω εξίσου καλό ΚΑΙ επώνυμο, μια και το είπε ο Κουτσούμπας.... στη Βουλή!
«Αραμπάδες και καρούλια, ραπανάκια και μαρούλια, μια παντόφλα στο κρεβάτι, βάσανα που 'χει η αγάπη, ωραία που 'ναι η Λιβαδειά, χωρίς καμιά αιτία».
Επί της ουσίας τώρα, δεν ξέρω πότε ακριβώς θα "ολοκληρώσει" η ηγεσία με τις κρίσεις.... εμείς πάντως "τελειώσαμε" ήδη....

 
Άννα
29 Ιουλ 2022 18:54

Ό,τι να 'ναι... Κι αυτή η σαρδόνια χαμογελούσα, που επαίρεται ότι υλοποίησε στο 100% το έργο της, είναι η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ της Ελλάδας!!! Γι' αυτό πάμε μπροστά σε αυτή τη χώρα... Οι εκλογές πλησιάζουν!!!

 
αχαχχαχαχ
29 Ιουλ 2022 17:04

πού είναι ο εσμός ψηφοφόρων να την παλαμοκροτήσει ! άριστα ! όπως τα λεει και τα βλέπουμε τρία χρόνια τα κάνει ΄τέλεια ! όλα έτοιμα , όλα άψογα

 
Πλεμπαιος Εκπαιδευτικός
29 Ιουλ 2022 16:49

Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια, πετά μου ένα κεφτέ, ευχαριστω δεν καπνίζω! Ζήτω η Κύπρος! Α! Ξεχασα Ζήτω και η Νεα Δημοκρατία!! Τι ψηφίσατε ωρε νοικοκυραίοι!!!

 
Nik
29 Ιουλ 2022 16:38

Αφού το είπε ξεκαθαρα: πρώτα σύμβουλοι, μετά διευθυντές... Τι άλλο να πει δηλαδή? Πόσο πιο ξεκάθαρα? Απλά αυτή η τροπολογία έπρεπε να βγει... Μόνο απλά για να βγει...

 
Ευτυχώς συνταξιουχος
29 Ιουλ 2022 16:18

3 ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΌΡΕΣΕ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΚΡΊΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΏΝ ΣΧΟΛΕΊΩΝ!!!! ΉΞΕΡΕ ΜΌΝΟ ΝΑ ΚΟΥΝΆ ΤΟ ΔΆΚΤΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΜΆΧΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌΥΣ!!! Η ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΠΑΙΔΕΊΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ!!!?

 
Το Σχολείο
29 Ιουλ 2022 15:23

Άλλα 'ντ' άλλα τα μεγάλα, της Παρασκευής το γάλα!! Ή αλλιώς : πώς να μην απαντήσετε στο ερώτημα.

 
Αλέξανδρος
29 Ιουλ 2022 14:47

Κοκουρικουυυυυυυ !!!!
Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι.....

 
ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ
29 Ιουλ 2022 14:45

Ολοκληρώνονται οι κρίσεις Συμβούλων; Εδώ αλλάζουν συνεχώς σύνθεση τα συμβούλια! Ούτε προσωρινά μόρια βγαίνουν ... τίποτα δεν κινείται και μας λέτε ότι ολοκληρώνονται, λες και φθάνουν στο τέλος; Ντροπή!

 
ipopsifios
29 Ιουλ 2022 14:40

"Ολοκληρώνονται οι κρίσεις για εκατοντάδες συμβούλους εκπαίδευσης"...
Δηλαδή, θα μας γνωστοποιήσουν επιτέλους την μοριοδότηση;
Τον Απρίλιο ζητήσαμε παράταση υποβολής αιτήσεων για να προλάβουμε να συγκεντρώσουμε δικαιολογητικά και δεν μας δόθηκε.
Είπαν ότι θέλουν να επισπεύσουν την διαδικασία.
Φτάσαμε στην Αύγουστο, 4 μήνες μετά, και ακόμα περιμένουμε να δούμε μοριοδότηση....
Πώς "ολοκληρώνονται", δηλαδή;
Και τι γίνεται με όσους θα είναι υποψήφιοι και για τις δύο κρίσεις (ΣΕ και ΔΣΜ);
Τι μπάχαλο είναι αυτό;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ