Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Μέχρι τέλος της εβδομάδας το πρόγραμμα των Συνεντεύξεων Α και Β Συμβουλίων Επιλογής

Στις προθέσεις των μελών των δύο Συμβουλίων είναι οι Συνεντεύξεις να ξεκινήσουν μετά την πρωτοχρονιά

20/12/2022

Άκουσε το άρθρο

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθούν τα προγράμματα Συνεντεύξεων των υποψηφίων Συμβούλων Εκπαίδευσης από τα Συμβούλια Επιλογής Α' και Β'.

Στις προθέσεις των μελών των δύο Συμβουλίων είναι οι  Συνεντεύξεις να ξεκινήσουν μετά την πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με  πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προτίθεται να ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα τμηματικά , ανά Συμβούλιο, μόλις  κοινοποιούνται στο γραφείο της υπουργού Παιδείας.

Στόχος είναι οι επιλεγέντες Σύμβουλοι Εκπαίδευσης να "πιάσουν" άμεσα δουλειά στο κομμάτι της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ξεκινώντας από τους νεοδιόριστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά τις γιορτές κάποια από τα Συμβούλια Επιλογής με μικρό αριθμό υποψηφίων θα παραδώσουν τους τελικούς πίνακες στην υπουργό Παιδείας, αμέσως μετά τις γιορτές.

Σχόλια (27)

Βγηκε
|

Το προγραμμα αλλά τελειώνει τέλη Φλεβάρη.θα προλάβουν;οχι

K
|

Ήρθε και το τέλος της εβδομάδας , είμαστε 23.12 τίποτα ακόμη περί συνεντεύξεων Α , Β ΠΣ

Θα δούμε;
|

Θα δούμε πρόγραμμα συνεντεύξεων σήμερα ή πήγαν όλοι διακοπές;

Ελένη
|

Ποιας εβδομάδας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Όλοι οι καλοί χωράνε
|

Τι τέλειο! Θα υπάρχουν Σύμβουλοι ταυτόχρονα με συντονιστές και διευθυντές που σε λίγο δεν θα είναι διευθυντές γιατί θα αντικατασταθουν από άλλους διευθυντές. Η μαγεία των Χριστουγέννων!

Εκλογολόγος
|

Εχετε προσέξει οτι οι μισοί σχολιαστές των άρθρων κάνουν μαντεψιές για την ημερομηνία των εκλογών; Και οτι για το αποτέλεσμα των εκλογών κάνουν μαντεψιές οι άλλοι μισοί; Οτι όλοι είναι δυσαρεστημένοι για τις μεγάλες καθυστερήσεις των κρίσεων, αλλά ταυτόχρονα, για τους διευθυντές κυρίως, οτι πολλοί ζητούν παράταση, άρα καθυστέρηση; Τουλάχιστον, τώρα τελευταία, δεν διαβάζουμε οτι οπου νάναι θα αντικατασταθεί η υπουργός!

Εκπαιδευτικός
|

Εκπαιδευτικοί, μορφωμένοι, νοήμονες, έξυπνοι, έμπειροι, πιστεύουν ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
Αξιολόγηση αμέσως βρεεε

Υποψήφιος ΣΕ
|

Το θέμα αυτό προκύπτει διότι είχαμε τις παραιτήσεις μελών συμβουλίων. Κάποια μέλη αντικαταστάθηκαν κάποια άλλα όχι. Ήταν αναμενόμενο να υπάρχει αυτή η καθυστέρηση έναρξης συνεντεύξεων. Το θέμα είναι το πότε θα τελειώσουν οι συνεντεύξεις σε όλα τα συμβούλια. Αν ανακοινώνονται σταδιακά τα μόρια, δεν είναι κάτι κακό αν και δεν είναι συνηθισμένο και γενικά δεν είναι δόκιμο. Οι τοποθετήσεις όμως δεν μπορούν να γίνουν τμηματικά. Διότι για να τοποθετηθούν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης πρέπει να υπάρξει υπουργική απόφαση (ΦΕΚ) που θα καταργεί τα ΠΕΚΕΣ και τις θέσεις των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου.

@εκτος απροόπτου
|

Εάν ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις 1.2 όπως λέτε από πληροφορία εκ των έσω , το σίγουρο είναι πως δε θα ολοκληρωθούν γιατί μεσολαβεί η προκήρυξη εκλογών !!!

@ΚΑ
|

Από ότι φαίνεται οι Διευθυντές Σχολικών μονάδων θα επιλεγούν νωρίτερα από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης !!!

Ανώνυμος
|

Φυσικά και πρέπει τουλάχιστον να ανακοινωθούν χωριστά. Δεν είναι δυνατόν να έχουν τελειώσει κάποια συμβούλια και να περιμένουν δύο ακόμη μήνες να τελειώσουν το Α και Β συμβούλιο.

ΜΑΡΘΑ
|

ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΟΙ ΣΕΕ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ

Κ.Α.
|

Τελικά μπορεί να έχουμε διευθυντές σχολείων νωρίτερα από ότι Συμβούλους! Τί, όχι;

Δάσκαλος
|

Δεν βλέπω να παραβιάζεται καμία διάταξη αν εφαρμοστούν όσα αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Αν γνωρίζει κάποιος, κάποια κάτι διαφορετικό ας μας ενημερώσει.
Από εκεί και πέρα όλες οι απόψεις είναι σεβαστές αλλά την τελική ευθύνη απόφασης - για το συγκεκριμένο ζήτημα - την έχει το υπουργείο.

@ figaro
|

κι εσύ δεν κατάλαβες. θα βγαίνουν ένα ένα (με τα μόρια) αλλά η ΑΠΟΦΑΣΗ θα βγει ΠΡΟΦΑΝΩΣ ενιαία ! που δεν θα βγει , γιατί ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ και θα πάρει 2-3 μήνες το θέμα. συγχαρητήρια στους διευθυντες ΣΜ , μην ανησυχουν , μάλλον και 1/9 πάλι σχολείο ίδιο , μετά δεν ξέρω

Εκτός απροοπτου
|

Δυστυχώς η ευτυχώς το μόνο που θα επαληθευτεί είναι το εκτός απροόπτου… Οι δικές μου πληροφορίες εκ των πολύ έσω λένε ότι οι συνεντεύξεις θα ξεκινήσουν για το β συμβούλιο 1 Φεβρουαρίου.Τι,όχι;για να δουμε

και βέβαια γίνονται
|

....και βέβαια γίνονται....ναι, κάθε περιοχή. Εγώ ξέρετε τι παρατηρώ τόσο καιρό τώρα, ότι ο καθένας τοποθετείται όπως τον βολεύει... Ναι, με μια απόφαση του Υπουργείου, γίνεται, γιατί δηλαδή πρέπει να τοποθετηθούν ενιαία; Τελικά για κάποιους καμία εποχή δεν είναι κατάλληλη... Καλά Χριστούγεννα!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ
|

ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ, ΟΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

Figaro
|

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ Σ.Ε. ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΕΝΙΑΙΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΦΛΕΒΑΡΗ-ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΗ.

ΤΑΣΟΣ
|

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠ/ΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΑΚΟΜΑ ΚΙ Η ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ!!!

Πρωτάκουστο!
|

Αν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης!!! Θα είναι και αυτό μια καινοτομία!!!! Σίγουρα θα είναι!!!

δεν θα γίνουν τμηματικά τοποθετήσεις
|

μόνο ανακοινώσεις.
τοποθεετησεις δεν θα γίνουν για να τους ψηφίσουν οι πρώτοι , διότι , αν ΔΕΝ βγουν, οι άλλοι θα ακυρώσουν τον νόμο και τις άριστες κρίσεις. σατανικό;
βεβαια οι πρώτοι είναι λίγοι... ας κανονίσουν οι υπόλοιποι στις εκλογές τα δέοντα

Πλήρης απαξίωση!
|

Δυστυχώς, όπως εξελίσσεται η διαδικασία επιλογής Συμβούλων, με τις ατυχέστατες σε πλείστες των περιπτώσεων μοριοδοτήσεις, την μη ορθολογική εξέταση των ενστάσεων, τη διαδικασία των συνεντεύξεων και την τμηματική τώρα ανακοίνωση αποτελεσμα΄των, μαζί με την πιθανότατη προκήρυξη εκλογών, έχουν οδηγήσει την όλη διαδικασία σε πλήρη απαξίωση!!!
Έχει ήδη πληγεί ανεπανόρωτα το κύρος και ο θεσμός των νέων Συμβούλων!!!
Δυστυχώς!!!

Ο παλιός
|

Αν γίνουν τμηματικά οι τοποθετήσεις των νέων Συμβούλων/ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ Εκπαίδευσης και προκηρυχθούν τον Μάρτιο εκλογές, θα δούμε και τούτο το οξύμωρο: Σε ορισμένες περιφέρειες να έχουν καταργηθεί οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου μαζί με τα ΠΕΚΕΣ και στις υπόλοιπες ΟΧΙ. Η συνύπαρξη των Συμβούλων Εκπαίδευσης και των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου θα είναι άλλη μια δημιουργική καινοτομία της ηγεσίας του Υπουργείου!!!

Θυμιος
|

Στην αρχή προαιρετικά οι ατομικές αξιολογήσεις . Μπορεί κάποιος να θέλει να μείνει στάσιμος μισθολογικά . Ας αξιολογηθούν αυτοί που θέλουν. Μετά αυτοί που θα εξελιχθούν στην ιεραρχία . Αύξηση με αξιολόγηση. Ουρές!

Εύη
|

Μέχρι τις 21/2 θα έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές. Πόσες φορές θα το ξαναπούμε... Μετά το Πάσχα θα ψήσουμε τα αρνιά!

Πιτσιφλής
|

Λάθος αρχή. Μόνο το έργο στις αίθουσες πρέπει να αξιολογείται και να σχεδιάζονται οι κατάλληλες παρεμβάσεις από τους συμβούλους ώστε οι δάσκαλοι να βελτιώνουν τις διδασκαλίες τους συνεχώς. Η ατομική αξιολόγηση αργότερα, αφού πρώτα μελετηθεί καλά η χρησιμότητά της.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ