ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ:Νέο Μεταπτυχιακό «Γεωπεριβαλλοντικοί Πόροι και Κίνδυνοι – Master in Geoenvironmental Resources and Risks»

Δημοσίευση: 21/08/2014

Το Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γεωπεριβαλλοντικοί Πόροι & Κίνδυνοι (Geoenvironmental Resources & Risks)»  με έδρα τα Χανιά. Το Πρόγραμμα έχει χρονική διάρκεια τεσσάρων (4) εξαμήνων και λειτουργεί με βάση την Απόφαση Έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 9, Τεύχος Β', 8/1/2014).
Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. «Γεωπεριβαλλοντικοί Πόροι και Κίνδυνοι – Master in Geoenvironmental Resources and Risks» είναι η παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων σε έναν έντονα διεπιστημονικό κλάδο, που συνδυάζει τις γεωπεριβαλλοντικές επιστήμες (γεωλογία, γεωφυσική, γεωχημεία και περιβαλλοντική χημεία) με τη φυσική, τη γεωτεχνολογία και την περιβαλλοντική μηχανική. Η βιώσιμη χρήση των γεωπεριβαλλοντικών πόρων και η άμβλυνση των προβλημάτων που συσχετίζεται με τη χρήση τους αποτελούν ζητήματα θεμελιώδους σημασίας για την ανθρωπότητα. Παράλληλα, η παρακολούθηση και μελέτη των γεωπεριβαλλοντικών καταστροφών είναι μείζονος σημασίας για την κοινωνία, τόσο για τις επιδράσεις που έχουν στον πληθυσμό όσο και για τις καταστροφές που προκαλούνται στις υποδομές αλλά και στη διαθεσιμότητα των φυσικών πόρων στο γεωπεριβάλλον.
Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι η εκπαίδευση και δημιουργία αποφοίτων υψηλού επιπέδου στον τομέα μελέτης των γεωπεριβαλλοντικών φυσικών πόρων και των φυσικών καταστροφών, με υψηλού επιπέδου διεπιστημονικό υπόβαθρο και ειδίκευση στις γεωπεριβαλλοντικές επιστήμες, εφοδιάζοντας τους φοιτητές με την απαραίτητη γνώση και εμπειρία και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά στο διεθνές περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα παρέχει και τη δυνατότητα πραγματοποίησης τμήματος των σπουδών σε συνεργαζόμενα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με την εκτεταμένη χρήση του προγράμματος ERASMUS+.
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή πτυχιούχοι από όλα τα Τμήματα Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή των ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής που είναι συναφή με το ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης και τεχνολογίας του γεωπεριβάλλοντος και των φυσικών καταστροφών, όπως ενδεικτικά τα Τμήματα φυσικών πόρων και περιβάλλοντος, επιστήμης και τεχνολογίας περιβάλλοντος, γεωεπιστημών, ορυκτών πόρων, χημείας, φυσικής, επιστήμης και τεχνολογίας υλικών, πολιτικών και τοπογράφων μηχανικών, μηχανικών γεωπληροφορικής, θετικών και τεχνολογικών επιστημών.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν έως και την 20η Σεπτεμβρίου 2014, στη Γραμματεία του Προγράμματος, ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος, Ρωμανού 3 Χαλέπα, Χανιά 73133 με την ένδειξη «ΠΜΣ Γεωπεριβαλλοντικοί Πόροι & Κίνδυνοι»  τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
·         Αίτηση υποψηφιότητας, (http://georr.chania.teicrete.gr/application.html)
·         Τίτλους σπουδών και αναλυτική βαθμολογία νομίμως επικυρωμένα. (Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από ΑΕΙ του εξωτερικού πρέπει να έχουν την αναγνώριση ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ).
·         Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
·         Πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας καθώς και άλλων ξένων γλωσσών
·         Σύντομο κείμενο προθέσεων φοίτησης, στο οποίο πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος επιθυμεί να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα καθώς και πως θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει να επιτύχει τους επαγγελματικούς ή ακαδημαϊκούς του στόχους.
Χρηματοδότηση: Επιδίωξη του Π.Μ.Σ. είναι η αυτοχρηματοδοτούμενη λειτουργία του Προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό η χρηματοδότηση του Π.Μ.Σ. καλύπτεται από δίδακτρα (500 €/εξάμηνο). Παράλληλα, προβλέπεται σημαντικός αριθμός υποτροφιών (από ερευνητικά έργα), επιπλέον των υποτροφιών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. 
Πληροφορίες από τις Γραμματείες του Τμήματος δίνονται καθημερινά 11:00-13:00 στα τηλ. 28210 23057 ή 28210 23016  ή με email στα markoulaki@chania.teicrete.gr , fvallian@chania.teicrete.gr
Χανιά  23η  Ιουνίου 2014
Ο  Διευθυντής του ΠΜΣ
Καθηγητής Φίλιππος Βαλλιανάτος  

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ