Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τέλη Αυγούστου η ολοκλήρωση επιλογής των 800 Συμβούλων Εκπαίδευσης

Πότε θα γίνουν οι "κρίσεις" Διευθυντών Σχολείων ;

21/05/2022

Ενημερώθηκε: 21/05/2022, 16:47

Άκουσε το άρθρο

Τέλη Αυγούστου έχει βάλει το υπουργείο Παιδείας, στόχο   για να εκδώσει τα τελικά αποτελέσματα και να τοποθετήσει τους 800  νέους Συμβούλους Εκπαίδευσης, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Ωστόσο παράγοντες του υπουργείου Παιδείας εκτιμούν ότι ο χρόνος μέχρι τον Αύγουστο, δεδομένου ότι μεσολαβούν οι διακοπές, δεν είναι αρκετός, για να εξεταστούν 2.407 φάκελοι και να μοριοδοτηθει αντίστοιχος αριθμός υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλεκτρονική πλατφόρμα επεξεργασίας των φακέλων των υποψηφίων Συμβούλων Εκπαίδευσης,  για τα Συμβούλια Επιλογής, θα ανοίξει στις αρχές της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν στεγνώσει το "μελάνι" υπογραφής  ορισμού των Συμβουλίων Επιλογής, είχαμε τις πρώτες παραιτήσεις, με αποτέλεσμα η υπουργός Ν. Κεραμέως να υπογράψει νέες αποφάσεις αντικαθιστώντας τους παραιτηθέντες (Δείτε εδώ).

Πότε θα γίνουν οι "κρίσεις" Διευθυντών Σχολείων

Για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων απαιτείται η συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής στα οποία μετέχουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης αλλά και οι Επόπτες Εκπαίδευσης.

Οι Επόπτες θα επιλεγούν μετά την επιλογή Συμβούλων Εκπαίδευσης, σε μία διαδικασία που θα πρέπει από τους επιλεγέντες Συμβούλους Εκπαίδευσης να κατατεθούν αιτήσεις ενδιαφέροντος και να γίνει επιλογή. Επομένως για τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων που θα επιλέξουν τους Διευθυντές Σχολείων είναι απαραίτητες: α) η ολοκλήρωση της επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και β) η επιλογή από αυτούς των Εποπτών Εκπαίδευσης.

Βεβαίως οι αιτήσεις υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων μπορούν να κατατεθούν και πριν τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων (όπως έγινε και τώρα με την επιλογή Συμβούλων) αλλά σίγουρα όχι πολύ πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και Εποπτών Εκπαίδευσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ