Ν. Κεραμέως: Μετά τους Συμβούλους Εκπαίδευσης οι επιλογές Διευθυντών Σχολείων

Η σημερινή δήλωση δείχνει ότι μάλλον εγκαταλείπεται η σκέψη της υπουργού Παιδείας για τροπολογία με την οποία στα Τοπικά Συμβούλιο Επιλογής δεν θα προβλέπεται με την ιδιότητα Συμβούλων Εκπαίδευσης

04/07/2022

Ενημερώθηκε: 04/07/2022, 18:15

Άκουσε το άρθρο

Έχουμε προχωρήσει σε νέες κρίσεις συνολικά, ολοκληρώνονται τώρα οι των Διευθυντών Εκπαίδευσης, οι οποίες είναι θέσεις στελεχών εκπαίδευσης πολύ σημαντικές, είναι σε εξέλιξη οι κρίσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης και ακολουθούν οι Διευθυντές των σχολείων.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως στον Real fm και σημείωσε:

Για να έχουμε μια εικόνα μιλάμε για πολύ μεγάλα νούμερα, δηλαδή οι Διευθυντές των σχολείων στη χώρα μας είναι 14.000, για να έχουμε μια τάξη μεγέθους των κρίσεων.

Ολα αυτά γίνονται υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά έχουν προχωρήσει και οι αμέσως επόμενοι είναι οι Διευθυντές των σχολείων.

Η σημερινή δήλωση δείχνει ότι μάλλον εγκαταλείπεται η σκέψη της υπουργού Παιδείας για τροπολογία με την οποία   στα Τοπικά Συμβούλιο Επιλογής  Διευθυντών Σχολείων δεν θα προβλέπεται με την ιδιότητα του μέλους η συμμετοχή των Εποπτών    Ποιότητας και Συμβούλων  Εκπαίδευσης.  

Πρόσφατα στη διάρκεια της παρουσίασης του Σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ το esos  ρώτησε την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως εάν  το Σεπτέμβριο θα έχουμε στα Σχολεία νέους Διευθυντές.

esos:κα υπουργέ πότε θα ξεκινήσουν οι επιλογές Διευθυντών  Σχολείων;Θα  έχουμε το Σεπτέμβριο νέους Διευθυντές Σχολείων;

Ν. Κεραμέως: Έχουμε ακολουθήσει όπως προβλέπει ο νόμος τη σειρά κρίσεις στελεχών.Προηγήθηκαν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης. ακολουθούν οι Σύμβουλοι και αμέσως μετά είναι  οι Διευθυντές Σχολείων . Μπορεί η επιλογή Διευθυντών Σχολείων να γίνε παράλληλα με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης. Θα το δούμε.

esos: Με τροπολογία θα αφαιρεθούν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και οι Επόπτες από τα Συμβούλια Επιλογής;

Ν. Κεραμέως: Θα το δούμε.

 

 

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ