Με πρωτόκολλο COVID-19 η επιστροφή των μαθητών στα θρανία , μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, στις 12 Σεπτεμβρίου

Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

11/08/2022

Ενημερώθηκε: 11/08/2022, 12:31

Άκουσε το άρθρο

Το νέο διδακτικό έτος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού,  με νέο πρωτόκολλο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

"Θα καταρτιστεί εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας" , δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας  Θάνος Πλεύρης, σήμερα στον Σκάϊ.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ο βασικός δείκτης που παρακολουθούν οι ειδικοί είναι η πίεση στις εντατικές του ΕΣΥ και συνεπώς στο βαθμό που δεν υπάρχουν βαριές νοσηλείες, δεν θα χρειάζεται η λήψη μέτρων, καθώς οι απλές κλίνες είναι πιο διαχειρίσιμες. «Όμως αυτό είναι δυναμικό, συνδυάζεται με την πίεση», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos, τα μέτρα που ήδη εξετάζονται είναι:

Α. Η διατήρηση

  • της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • χρήσης αντισηπτικών,
  • τακτικού  αερισμού  χώρων,
  • σχολαστικού  καθαρισμού επιφανειών και εξοπλισμού,
  • ξεχωριστά διαλείμματα

Β. Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) - Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ