ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Επικαιροποιούνται (επανεκδίδονται) τα αποτελέσματα των μαθητών της Α Λυκείου

Δημοσίευση: 03/07/2014
Δερμεντζόπουλος
Alt Text: 
Δερμεντζόπουλος
Title Text: 
Δερμεντζόπουλος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Όπως ενημερώθηκε το esos από το Γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλου, ύστερα από σχετικό ερώτημά μας:
Α. Εντός της ημέρας τα Λύκεια θα λάβουν έγγραφο με το οποίο θα ζητείται η  επικαιροποίηση (επανέκδοση) των αποτελεσμάτων των μαθητών της Α. Λυκείου, με  βάση τη νέα ρύθμιση.
Β. Τα σχολεία θα πρέπει να επικαιροποιήσουν  μέχρι αύριο τα αποτελέσματα, ημέρα λήξης του διδακτικού έτους.
Γ. Επιροποίηση  αποτελεσμάτων θα γίνει μόνο για τα Λύκεια που με το προηγούμενο σύστημα μαθητές παραπέμπονται σε μαθήματα για το Σεπτέμβριο.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ:Η νομοθετική απαίτηση της επίτευξης βαθμού τουλάχιστον 10 σε κάθε κλάδο των μαθημάτων της «Ελληνικής Γλώσσας» (3 κλάδοι: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία) και των «Μαθηματικών» (2 κλάδοι: Άλγεβρα και Γεωμετρία) για την προαγωγή των μαθητών, συνάγεται ότι αποτελεί ένα αρκετά απαιτητικό μέτρο που μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.
Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ: Για την επανέκδοση των αποτελεσμάτων στα δύο ανωτέρω μαθήματα για την προαγωγή του μαθητή δεν θα απαιτείται η επίτευξη του 10 σε κάθε ξεχωριστό κλάδο, αλλά η επίτευξη του 10 ως μέσου όρου των επί μέρους κλάδων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.