Η διάταξη για τα προγράμματα σπουδών Κολλεγίων, ΙΙΕΚ και ΚΔΒΜ

21/07/2017

Ενημερώθηκε: 21/07/2017, 15:37

Άκουσε το άρθρο

Με το άρθρο 82 του πολυνομοσχεδίου «σκούπα» (Δείτε εδώ το πολυνομοσχέδιο)  που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή    καθιερώνεται εκ νέου η υποχρέωση υποβολής προς έγκριση των προγραμμάτων σπουδών των Κολλεγίων, των Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Δύο, ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας τους, η οποία είχε καταργηθεί με το άρθρο 30 παρ. 17 του ν. 4111/2013 (Α΄ 18), ώστε να ελέγχεται η επιστημονικότητα και η καταλληλότητα των προγραμμάτων αυτών.

Παράλληλα, για νομοτεχνικούς λόγους αντικαθίσταται στο σύνολό της η περ. 16 της υποπαραγράφου Θ.3. της παραγράφου Θ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α΄ 222), καθώς οι πολλαπλές τροποποιήσεις που έχουν επέλθει σε αυτή καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό των ισχυουσών διατάξεων.

Άρθρο 82

8. Η περίπτ. 16 της υποπαρ. Θ.3. της παρ. Θ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α΄ 222), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 7 του άρθρου 42 του ν. 4386/2016 (Α΄ 83), αντικαθίσταται ως εξής:

«16. Κατά την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση της άδειας Κολλεγίου, Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο υποβάλλονται και τα προγράμματα σπουδών προς έγκριση. Η διαδικασία υποβολής και έγκρισης των προγραμμάτων σπουδών καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στην άδεια Κολλεγίου και Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) προσαρτάται Παράρτημα με τα προγράμματα σπουδών και τις ειδικότητες που λειτουργούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και στην άδεια των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Δύο προσαρτάται Παράρτημα με τα προγράμματα σπουδών, με απόφαση του Προϊσταμένου του αρμοδίου Τμήματος ή της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η απόφαση αυτή τροποποιείται με την ίδια διαδικασία, ύστερα από αίτηση του φορέα εκπαίδευσης και κατάρτισης».

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ