Ομολογία Ν. Κεραμέως: Το έσκασα από το σπίτι στις 4 το πρωί (μαθήτρια Δημοτικού)

Έχω μεγαλώσει σε μία οικογένεια Νομικών… γενικώς υπήρχε πειθαρχία- Έχω ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωση και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

15/12/2021

Άκουσε το άρθρο

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως μιλώντας στο mega ομολόγησε πως ως μαθήτρια δεν έχει κάνει «κοπάνα» από το σχολείο, αλλά αποκάλυψε ότι ως μικρό κορίτσι έκανε πολλές αταξίες και ανέφερε μια χαρακτηριστική:

«Όταν ήμουν  μαθήτρια Δημοτικού, εκεί που παραθερίζαμε με τους γονείς, το σκάσαμε μία παρέα μέσα στη νύχτα, 4 η ώρα το πρωί, πήραμε ποδήλατα, κρυφά, προφανώς, πρέπει να σας πω ότι κατέληξε κάπως άδοξα όλο αυτό διότι κατέληξα στο Νοσοκομείο με ράμματα αλλά τέτοια, πολλά».

Η Ν. Κεραμέως αποκάλυψε επίσης  ότι της   αρέσει πάρα πολύ η φωτογραφία "σε σημείο που πριν ασχοληθώ και πριν αναλάβω επίσημα το Υπουργείο, είχα φτάσει σε σημείο να φωτογραφίζω τις βαφτίσεις των φίλων μου, είναι ένα χόμπι που μου αρέσει πάρα πολύ και με στεναχωρεί τώρα που δεν έχω το χρόνο να το εξασκήσω".

Επίσης η Ν. Κεραμέως απαντώντας σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου  Ν. Λυμπεράκη  δήλωσε τα εξής:

  • Έχω μεγαλώσει σε μία οικογένεια Νομικών, όλοι, οπότε ότι καταλαβαίνετε ότι γενικώς υπήρχε πειθαρχία, έχω έναν αδελφό επίσης Δικηγόρος. Ξέρετε, είναι άλλη η εικόνα που βγάζει κανείς γιατί και ο θεσμός που έχω την τιμή να υπηρετώ, είναι σημαντικό να υπάρχει μία δομή, μία πειθαρχία, από κει και πέρα, πρέπει να σας πω ότι στην προσωπική μου ζωή είμαι όπως είναι όλοι οι σκληρά εργαζόμενοι γονείς οι οποίοι πασχίζουν να βρουν άκρη και να τα συνδυάσουν
  • Έχω δύο γιους, το Λουκά 5μιση και τον Κωνσταντίνο 3μιση ετών. Προσπαθώ να τους βλέπω (όχι όσο θα ήθελα, δεν σας κρύβω) κι έχω τα προβλήματα που έχει κάθε γονιός, και δεν λέω μητέρα… αλλά επειδή θέλετε και να ανοιχτώ, να σας πω ότι κάθε μέρα γύρω στις 5-6 χτυπάει το τηλέφωνο μου και είναι ο μεγάλος μου ο γιος, ο Λουκάς, ο οποίος με παίρνει

και μου λέει το εξής: θα μας προλάβεις απόψε; Αυτό μου το λέει κάθε μέρα. Η επόμενη φράση του είναι μπορείς να κάνεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορείς και προσθέτει, σούπερ γρήγορα;

Τους προλαβαίνετε;

Προσπαθώ, θα σας πω τι κάνω. Προσπαθώ να γυρνάω, να τους βάζω για ύπνο και να δουλεύω εν συνεχεία αφού χρειάζεται

Αξίζει τον κόπο όλο αυτό;

Κυρία Λυμπεράκη, κοιτάξτε, είναι μία τεράστια ευκαιρία και μία τεράστια τιμή να υπηρετείς τον ελληνικό λαό. Τεράστια τιμή και να τον υπηρετείς ως Βουλευτής, ως υπουργός κι εφόσον μου δίνεται αυτή η μοναδική ευκαιρία και τιμή έχω έναν στόχο: Να δώσουμε καλύτερα σχολεία στα παιδιά μας, καλύτερα Πανεπιστήμια. Και να σας πω κάτι, νομίζω πάντα μπορεί να βρει κανείς ισορροπία. Όχι εύκολα. Και γω δυσκολεύομαι. Πολλές φορές.

Πηγαίνετε με τα παιδιά σας στις παιδικές χαρές;

Βεβαίως, κάθε εβδομάδα. Προσπαθώ το Σαββατοκύριακο…

Και τι συμβαίνει εκεί; Φαντάζομαι ότι όταν οι γονείς βλέπουν τον Υπουργό Παιδείας της χώρας είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να...

Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ακούσω από τους άμεσα ενδιαφερόμενους κριτική. Ακούω και κριτική.

Δεν θέλετε όταν είστε κάποια στιγμή με τα παιδιά σας να μην ακούτε για Πολιτική;

Ακούστε, όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο το συνηθίζει κανείς και να πω και κάτι; Είναι και τα πιο αυθόρμητα σχόλια αυτά.

Έχετε κάτι αλλάξει με βάση τα σχόλια αυτά; Να πείτε δεν μπορώ να ακούω αυτό το σχόλιο κάθε μέρα.

Πολλά πολλά έχω αλλάξει. Με βάση σχόλια καθηγητών κυρίως, γονέων και μαθητών θα έλεγα. Γιατί και οι μαθητές έρχονται και μου λένε τις απόψεις τους. Εντάξει κάποιοι έρχονται και μου λένε ότι δεν θέλουν μαθήματα, θέλουν μόνο διαλείμματα. Θεωρώ πολύ γόνιμη αυτή τη διαδικασία και ξέρετε, σ’ ένα πιο χαλαρό περιβάλλον, ο άλλος σου ανοίγεται πολύ περισσότερο και σου λέει πράγματα που δεν θα αποσπάσεις σε μία επίσημη συνάντηση στο Υπουργείο.

Σας γκουγκλάρετε ποτέ; Η μπαίνετε στο τουήτερ να δείτε τι γράφεται για εσάς;

Ναι, με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει πολύ η κριτική, τη θεωρώ γόνιμη όταν είναι καλοπροαίρετη βεβαίως αλλά σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρει, ναι.

Γελάτε ποτέ; Ακόμα κι αν τα σχόλια είναι …

Πολύ, υπάρχει μία σελίδα στο facebook που με έχει κάθε μέρα με έναν παπά.

Το διαπίστωσα και γώ. Μ αυτό γελάτε δηλαδή;

Κοιτάξτε, πρέπει να έχει κανείς χιούμορ. Πολλά είναι πολύ πετυχημένα. Πολλές γελοιογραφίες είναι πολύ πετυχημένες.

Δεν σας στενοχωρεί λίγο; Ας πούμε κάποιες φορές σας σχολιάζουν ακόμα και γυναίκες τον τρόπο που ντύνεστε, που χτενίζεστε, για τον τρόπο που βάφεστε ή δεν βάφεστε. Όλα αυτά σας απασχολούν;

Κοιτάξτε, θα τα διαβάσω αλλά δεν με επηρεάζουν καθόλου. Θα προτιμούσα η κριτική να γίνεται στο έργο μου, να γίνεται στις αποφάσεις που παίρνω, να γίνεται ακριβώς στο πως μπορώ να βελτιώσω ακριβώς, δλδ προτάσεις για να βελτιωθεί ακριβώς το έργο μου αλλά  όχι, δεν με επηρεάζουν σε κάτι αυτά.

Χρειάζεται μία γυναίκα να είναι πιο εγκρατής για να επιβιώσει ή για να επιβληθεί σ ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον γιατί δυστυχώς το Κοινοβούλιο στην Ελλάδα είναι ακόμα ανδροκρατούμενο

Ναι και θα έλεγα όχι μόνο το Κοινοβούλιο, και ο επιχειρηματικός κόσμος σε μεγάλο βαθμός και στους Δημάρχους. Το λέω με μεγάλη επιφύλαξη, πρέπει να έχουμε μόνο 16 γυναίκες από τους 300 Δημάρχους. 16 ή τελοσπάντων κάτω από 20 Δημάρχους γυναίκες. Όλα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουνε.

Αναγκάζεστε όμως να είστε περισσότερο αυστηρή εγκρατής κτλ;

Όχι, είμαι ο εαυτός μου. Απλά αυτός ο εαυτός έχει μία προσωπική ζωή και εκεί όπως κάθε γονιός, πασχίζω για να βρω χρόνο

Τα παιδιά σας ξέρουν με τι ασχολείστε; Ο μεγάλος τουλάχιστον

Ο μεγάλος ξέρει, ναι ότι η μαμά ασχολείται με τα σχολεία της χώρας. Πρέπει να σας πω ότι τις προάλλες μου είπε, επειδή έχω μία συζήτηση αυτήν την εποχή για το πόσο δουλεύω, μου είπε «μπορείς να δουλεύεις ένα λεπτό την ημέρα;»

Κολλητούς έχετε; Χρόνο έχετε; Φίλους από το σχολείο κτλ

Έχω φίλους προσπαθώ και εκείνους να τους βλέπω, προσπαθώ να περνάω και χρόνο με το σύζυγο μου και οι δυο μας, και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό, κι επίσης προσπαθούμε να κάνουμε αποδράσεις, να πηγαίνουμε όλοι μαζί σε πάρκα κτλ όχι μόνο σε παιδικές χαρές, εκδρομές κ.ο.κ.

Είναι για πάντα η πολιτική; Είναι για καριέρα η πολιτική; Εσείς, οφείλω να το πω αυτό, είστε από τα άτομα που πριν μπει στην πολιτική, δούλευε.

Σωστά, έχω δουλέψει 15 χρόνια, ως δικηγόρος, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στην Ελλάδα στη Γαλλία, στην Αμερική, και μάλιστα ήμουν δικηγόρος μέχρι που έγινα Υπουργός, δλδ μέχρι που επιτρεπόταν να είμαι.

Είναι για καριέρα η πολιτική ή είναι για να κάνει κανεις ένα κύκλο που θα κλείσει ίσως κάποια στιγμή

Είναι για όσο είσαι σε θέση να προσφέρεις και όσο σε τιμάει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Θέλω να μου πείτε για σας κάτι που δεν το ξέρουν, όχι προφανώς κάτι που δεν το ξέρει κανείς αλλά κάτι που δεν το ξέρει ο πολύς κόσμος.

Θα σας πω, μ αρέσει πάρα πολύ η φωτογραφία. Σε σημείο που πριν ασχοληθώ και πριν αναλάβω επίσημα το Υπουργείο, είχα φτάσει σε σημείο να φωτογραφίζω τις βαφτίσεις των φίλων μου, είναι ένα χόμπι που μου αρέσει πάρα πολύ και με στεναχωρεί τώρα που δεν έχω το χρόνο να το εξασκήσω.

Κατ’ αρχάς είστε τόσο συντηρητική όσο σας χρεώνουν κάποιοι;…

Εξαρτάται τι εννοεί κανείς συντηρητικό. Δεν ξέρω πόσο συντηρητικό θεωρείται η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Και ήμασταν 4 γυναίκες που το κάναμε αυτό (από το Κόμμα). Το λέω ως ένα παράδειγμα, για μένα ήταν πάρα πολύ σημαντικό να το ψηφίσω αυτό.

Δεν θα έπρεπε να είναι αυτονόητο;

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε. Αλλά ήταν ένα δύσκολο ζήτημα γενικά για τη Βουλή όταν αυτό τέθηκε και γώ ήθελα να έχω τη συνείδησή μου καθαρή, πίστευα πάρα πολύ σ αυτό και γι αυτόν ακριβώς το λόγο πήγα, παρότι μου έλεγαν κάποιοι ότι αυτό μπορεί να σου κοστίσει κτλ αλλά, ξέρετε, αν είσαι στην Πολιτική και κάνεις δύο και τρεις σκέψεις πριν να ψηφίσεις κάτι και τα ζυγίζεις όλα, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Σ αυτά τα θέματα υπάρχει μία μεγάλη βεντάλια είδαμε σχετικά και για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.  

Είχα ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωση., Υπάρχουν τέτοια ζητήματα που για μένα είναι πολύ σημαντικά. Όλο το κομμάτι των δικαιωμάτων και όχι μόνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (17)

Δημήτρης
|

4 η ώρα το πρωί; έτσι εξηγούνται όλα..

Χωρίς πλάκα τώρα. Με απίστευτο κυνισμό η κυρία αυτή ισοπεδώνει ότι έχει απομείνει απο το δημόσιο σχολείο

Βαγγέλης
|

Σε παλιότερη συνέντευξη της έχει δηλώσει ότι ήταν καλεσμένη στην Τσαπανίδου και της έσπασαν τα νερά πηγαίνοντας καλεσμένη στην εκπομπή. Πήρε τηλέφωνο να πει πως δεν θα πάει και το άγχος της ήταν σύμφωνα με τα λεγόμενα της ότι δεν θα έχει το πάνελ εκπρόσωπο της NΔ!!!!!!!!! Τα συμπεράσματα δικά σας....

Τρίτεκνη μητέρα
|

Επειδή και τα τρία παιδιά είναι θετικά χάρη στην ανοησία του 50+1 και επειδή είναι καλή Φωτογραφος ας φωτογραφίσει την πραγματική κατάσταση με τα κρούσματα στα σχολεία και τα 27 παιδιά στην τάξη ... και ας σκεφτεί αν έχει πάρει σωστές αποφάσεις ... και εμείς σκληρά εργαζόμενοι γονείς είμαστε αλλά δεν ζούμε στο ΡΟΖ συννεφάκι της Υπουργού μας ...

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Είναι μια προσπάθεια εξανθρωπισμού μιας υπουργού που πολιτεύεται με απόλυτο αυταρχισμό. Οξύμωρο εξολοκλήρου το κείμενο και η συνομιλία! Αδυνατώ να πιστέψω ότι ένα πολιτικό πρόσωπο που έχει λησμονήσει ολοκληρωτικά τι σημαίνει άνθρωπος στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας μπορεί να έχει το ίδιο κάποια χαρακτηριστικά κανονικού ανθρώπου και όχι μιας ψυχρής μηχανικής οντότητας που λειτουργεί άτεγκτα βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου.
Ασφαλώς και δε μας αφορά το ντύσιμο ή το χτένισμα της υπουργού, με τα οποία καταπιάνονται διάφοροι μικροπρεπείς. Οι πράξεις όμως και η δράση της στο υπουργείο παιδείας μας αφορούν άμεσα, γιατί διαμορφώνουν το εργασιακό μας περιβάλλον και την ουσία του παιδαγωγικού μας έργου. Στα πεδία αυτά δυστυχώς η κ. Κεραμέως στερείται πλήρως ακόμη και της στοιχειώδους ενσυναίσθησης επιχειρώντας ψευδεπίγραφες μεταρρυθμίσεις που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ένας γραφειοκρατικός κυκεώνας καθημερινών αποφάσεων και νομοθετημάτων που λειτουργούν ως μια διαρκής δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι μας με συνεχείς απειλές, πιέσεις, προσφυγές στα δικαστήρια, παρακολούθηση και καθοδήγηση κάθε βηματισμού μας πλέον στο σχολείο.
Προφανώς όλο αυτό το σκηνικό δε συνιστά ούτε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ούτε παιδαγωγικό πλαίσιο κατάλληλο για μόρφωση και αγωγή ελεύθερων ανθρώπων. Κρίμα...

Χειρουργός σαν να λεμε?
|

@Εκπαιδευτικός 15 Δεκ 2021 20:37
Εάν είναι τόσο καλή σε όλες τις "τομές".... ας πάει να βοηθήσει λίγο και στα νοσοκομεία, που τρέχουν και δεν φθάνουν οι γιατροί μας....

Ηλίας
|

Ξεβολεψε αρκετούς που δε θέλουν αξιολόγηση αλλά κάνει και επιμένει. Δουλειά και αξιολόγηση όπως σε όλη την Ευρώπη. Οποίος σπάει αυγά έχει και αντιδράσεις. Μπράβο της!

Αμερόληπτος
|

"Άριστη"που σπούδασε στο εξωτερικό; Γιατί όχι στην Ελλάδα;

Ντολμαδάκια
|

Αφού δεν την ρώτησαν για το αγαπρνο της φαγητό καλά είναι.

Ερώτηση εκτός θέματος
|

Μα κι εσείς οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ παίζεστε! "Κοπάνα" η Κεραμέως βρε παιδιά? Μπορεί να μην ξέρει καν τί σημαίνει η λέξη. Ρωτήστε τον Αλέξη να σας τα πει αυτά.

Επαμεινώνδας
|

Περίμενα πως και πως την αντίδραση του αγαπητού συναδέλφου από την Κρήτη! Αυτή ΔΕΝ είναι απλή "αταξία"! Είναι σκληρή παραβατικότητα ανηλίκου, που μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά ως και σε εγκληματική δραστηριότητα.... μη πω ως και στην Ιταλική μαφία! Ποιός από εμάς το έσκασε βράδυ με το ποδήλατο στις διακοπές και γύρισε πίσω με ράμματα??? Επίσης κάτι μου λέει, ότι σίγουρα έφαγε κρυφά και μαρμελάδα, που την είχαν κρυμμένη στο ντουλάπι. Έχασα πάσα ιδέα.

Γονιός
|

Ανθρώπινη και προσιτή! Με λίγα λόγια εξαιρετική!

Εκπαιδευτικός
|

Έκανε τομές στην εκπαίδευση που Θα αφήσουν εποχή. Μας εισήγαγε στην ψηφιακή εποχή στα σχολεία που φοβόταν και το ποντίκι του υπολογιστή, εργατική, μορφωμένη και ξέρει να σταθεί σε όλα τα θέματα. Είμαστε τυχεροί!!!

Κοπανα
|

Πότε θα κάνεις "κοπάνα" από το υπουργείο για να γλιτώσουμε όλοι από τις αγκυλώσεις και τα συμπλέγματά σου;

Ταλαιπωρημένος καθηγητής
|

Η υπουργός που δυσκολεύει απίστευτα τη σχολική μας πραγματικότητα με ένα σωρό ανούσιες γραφειοκρατίες, που οδηγεί την ιερή σχέση δασκάλου μαθητή στην κονσερβοποίηση της τράπεζας θεμάτων, χαριεντίζεται και ακκίζεται με αυταρέσκεια. Αλλά η καρέκλα δεν θα είναι για πάντα. Να σκεφτεί ως τι θα θυμούνται: ως εκτελεστικό όργανο αποδόμησης της παιδείας.

ΠΕ 06
|

Τι έγινε, ρε παιδιά; Πλησιάζουν εκλογές και πρέπει να της φτιάξετε το προφίλ;
Σε λίγο θα την βάλουν και σε εκπομπές μαγειρικής να μας δώσει καμιά συνταγή για μελομακάρονα!

Πιτσιφλής
|

- Αρίστη, αισχύνομαι! Πού είναι αυτή;
- Εδώ είναι, κάτσε να ηρεμήσεις. Είναι...
- Αρίστη, άφησε τας φλυαρίας. Κόρη ξεπορτίζουσα είναι...

τι μας νοιάζουν αυτά;
|

τα χαχανα ; τίποτα ουσιαστικό στην παιδεία θα δούμε; οι κρίσεις της αρεστοκρατίας αργούν σαδιστικά σε όλα τα επίπεδα. σανό και ιδεοληψίες φουλ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ