Δεν άρεσε στον υπουργό η απόφαση του ΑΠΘ να ζητήσει δικαστική και αστυνομική συνδρομή για την αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών

09/09/2017

Άκουσε το άρθρο

Τον  προβληματισμό του διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για τη στιγμή που επέλεξε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  να ζητήσει τη δικαστική και αστυνομική συνδρομή    για την αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

«Πρέπει να μας προβληματίσει η κίνηση με την εξής έννοια: Οι πρώτοι που έχουμε αναγνωρίσει ότι υπάρχει παραβατικότητα μέσα στα ΑΕΙ είμαστε εμείς. Και γι' αυτόν τον λόγο, μάλιστα, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση συγκροτούμε μία επιτροπή αντιμετώπισης της παραβατικότητας, για τη σύνταξη ενός πλαισίου λειτουργίας αυτών των πραγμάτων. Από το 2011 δεν υπήρχε καμία νομοθέτηση σε αυτό το θέμα, άρα οι πρυτάνεις είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, το οποίο με κάποιον τρόπο το άφησαν να κακοφορμίσει, διότι το θέμα της παραβατικότητας δε λύνεται μόνο με την αστυνομία», δήλωσε ο υπουργός παιδείας στο κρατικό Πρακτορείο ΑΠΕ, και υπογράμμισε:

  •  Το να βγάζουν μία απόφαση, μία μέρα πριν την επίσκεψή μας στη Θεσσαλονίκη, όταν οι ίδιοι δεν έχουν κάνει τίποτα απολύτως μέχρι τώρα...
  • Αυτή η επιστολή, όπως την έχουν γραμμένη, δεν εξαρτάται καθόλου από τον νόμο που περάσαμε. Θα μπορούσε να είχε σταλεί πέρυσι ή πρόπερσι -ενδεχομένως και να έχουν στείλει- πάντως θέλω να ξανατονίσω ότι ειδικά το θέμα των ναρκωτικών δεν είναι θέμα μόνο της αστυνομίας, επιμένω, μόνο της αστυνομίας.
  • Είναι και της αστυνομίας, αλλά όχι μόνο της αστυνομίας.
  •  Κι αυτό έπρεπε να λυθεί με έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ο οποίος δεν είχε γίνει. Στο επόμενο διάστημα εμείς θα ανακοινώσουμε πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (8)

ΜΑΚ
|

Αφού ο κύρ.Υπουργός δε σπούδασε σε ελληνικό Πανεπιστήμιο.Σπούδασε στο εξωτερικό και απαλλάχτηκε εξαγοράζοντας τη στρατιωτική του θητεία.Στο εξωτερικό που σπούδασε δε συμβαίνουν αυτά που λέει.Γιατί αυτές τις θεωρίες του περί ασύλου δεν τις λέει στους ομολόγους του της Ευρώπης;Να τους δώσει τα φώτα του.Και να δούμε πως θα τον αντιμετωπίσουν.Και αυτή η θεωρία του περί ασύλου,όπως και η ρετσινιά της αριστείας,είναι ελληνική διεθνής πατέντα.Όπως και τα αέναα μνημόνια όλων τους.Κρίμα στη χώρα.

Mitsos
|

Kύριε Γαβρόγλου αν θεωρείτε ότι η αστυνομία δε μπορεί να επεμβαίνει στους πανεπιστημιακούς χώρους για την καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος και ότι πρέπει να υπάρχει "ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα" που να αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα τότε η καλύτερη υπηρεσία που έχετε να κάνετε προς την 3βάθμια εκπαίδευση είναι να παραιτηθείτε μήπως κάποια στιγμή τα πανεπιστήμια μας μπορέσουν και γίνουν κανονικά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Gkoulias
|

Μπράβο με υπουργέ. Φτιαχτε μια τριμελή επιτροπή με 5-6 άτομα, και ακόμα μια τετραμελη με 7-8 άτομα και 10 αναπληρωματικούς. Μελέτησε το θέμα, κάντε την εισήγηση στο διεθνές συνέδριο π@π@ρολογιας, και το πρόβλημα λύθηκε.

ΕΕΠ-ΕΔΙΠ
|

ο υπουργός να λύσει το θέμα των ναρκωτικών στα πανεπιστήμια? Αυτός υπέπεσε στο μέγα λάθος να υποσχεται κάτι στους ΕΕΠ και ΕΔΙΠ ΑΕΙ και την ακριβώς επόμενη μέρα να κάνει τον ψώφιο-κοριό.

Νίκος
|

Καλέ μας κ. Υπουργέ το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν λύνεται με επιτροπές. Τονίζοντας ότι το θέμα των ναρκωτικών δεν είναι μόνο θέμα της αστυνομίας αφήνετε προφανώς συνειδητά αναπάντητο το ερώτημα: ΚΑΙ ΤΙΝΟΣ ΑΛΛΟΥ; Πολύ θα θέλαμε να το γνωρίζαμε. Πάντως έως ότου οι επιτροπές λειτουργήσουν και έως ότου εσείς αποφασίσετε να απαντήσετε, το πρόβλημα των ναρκωτικών αλλά και γενικότερα η παραβατικότητα στους πανεπιστημιακούς χώρους θα "βασιλεύει".

DS
|

Ότι ναναι είναι οι άνθρωποι. Απίθανοι.
Και με τον αστυνόμο και με το χωροφύλακα. Τυχερή ΕΛΛΑΔΑ που τους έχεις.! Δεν τρώγαμε ένα μαγκάλι κάρβουνα καλύτερα που τους ψηφίσαμε.
Αυτός θα φτιάξει την Παιδεία; καλά ότι ναναι!!!!!

ΓΣ
|

Θα έπρεπε να ντρέπεται ο υπουργός. Το να πηγαίνει η αστυνομία να μαζεύει η να αποτρέπει τους ναρκοεμπορους στο Πανεπιστήμιο είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Τι άλλο να πούμε; τι σχέδια και πλάνα; Έλεος πια! Οι μόνοι που πανηγυρίζουν με τις παλινωδίες σας είναι αυτοι που πουλάνε και αγοράζουν ναρκωτικά.

Αλλεργικος στο σανο
|

Ενας πρυτανης με .... ποτε θα βρεθει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ