Η δικαίωση και το χρέος!

Προσχέδια, διαρροές και Κασσάνδρες μας ήθελαν πότε συγχωνευμένους με ένα τμήμα και πότε με δύο...

19/12/2017

Ενημερώθηκε: 21/12/2017, 14:45

Άκουσε το άρθρο

Χάρης Πρέσσας
Πρόεδρος Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών

Πριν έξι περίπου μήνες ξεκίνησε ένας αγώνας δύσκολος και επίπονος. Με αγωνίες, πικρίες, αδιέξοδα, απογοητεύσεις, αλλά και ελπίδα, προσδοκία, πίστη καθώς οι “μάχες” συνεχίζονταν.

Έπρεπε να πείσουμε πως το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας, σταθερά στις κορυφαίες θέσεις προτιμήσεων μεταξύ των υποψηφίων, όχι μόνον εδικαιούτο να έχει θέση στο νέο Πανεπιστημιακό σχήμα αλλά και να την έχει αυτόνομα ώστε να μπορέσει να αναπτύξει στο σύνολό του το πολυδιάστατο πρόγραμμα σπουδών του.

Ένα πρόγραμμα ικανό να θεραπεύσει το σημαντικότατο (δημιουργικά, κοινωνικά και επιστημονικά) γνωστικό πεδίο της τεχνολογικής εικόνας, σταθερής και κινούμενης – φωτογραφίας και βίντεο- με επιστημονικότητα και σφαιρικότητα και για τους 3 πυλώνες που την δομούν:

α) Τεχνική & Τεχνολογία,

β) Τέχνη & Αισθητική, 

γ) Εννοιολογία & Κριτική Ερμηνεία - Τεκμηρίωση.

Προσχέδια, διαρροές και Κασσάνδρες μας ήθελαν πότε συγχωνευμένους με ένα τμήμα και πότε με δύο... Προοπτικές όχι και τόσο ευοίωνες αν αναλογισθεί κανείς τις γενναίες μειώσεις που το Πρόγραμμα Σπουδών θα έπρεπε να υποστεί.

Την Δευτέρα 18/12/17 δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με αυτό, το Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών (αποκαθιστώντας με την λέξη “τεχνών” την πλήρη αρχική μας ονομασία) συνεχίζει την πορεία του στο νέο Ίδρυμα, αυτόνομα, όπως έχει πορευθεί για πάνω από 30 χρόνια τώρα.

Αυτή η δικαίωση πέραν του να καταδεικνύει την πειστικότητα και την ορθότητα των προβληθέντων επιχειρημάτων και την σοβαρότητα του έργου που έχει παραχθεί αυτές τις δεκαετίες, δείχνει ότι όχι μόνον πείσθηκε και τοποθετήθηκε υπέρ του Τμήματος σημαντικός αριθμός προσώπων αλλά και ότι κρούαμε θύρα εχόντων ώτα ευήκοα και διαλλακτικά.

Εδώ επιβάλλεται να γράψω, εκ μέρους όλων των μελών του Τμήματος ένα μεγάλο Ευχαριστώ απευθυνόμενο όχι μόνον στα πρόσωπα μεταξύ των ιθυνόντων που μας στήριξαν σθεναρά και σε όσα μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, πρόβαλλαν τον αγώνα μας αλλά και σε εκείνη την μερίδα των πολιτών που αγαπούν το γνωστικό πεδίο του Τμήματος και με τις παρεμβάσεις τους από κάθε μεριά της Ελλάδας, αδιαμφισβήτητα επηρέασαν.

Από την δική μας πλευρά, αυτήν του Τμήματος, έχοντας επίγνωση της σημαντικότητας αυτής της πρόκλησης και του χρέους, καταθέτουμε την σθεναρή θέληση και πεποίθησή μας ότι θα σταθούμε στο ύψος τον περιστάσεων καταβάλλοντας όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την νέα εποχή των απαιτήσεων και των συνεχών επικαιροποιήσεων, αγκαλιάζοντας με ενθουσιασμό διαρκείας την Νέα Αποστολή ως ενεργό κύτταρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ