Κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία στην Αττική , Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτ. Ελλάδα, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν

Σε ποιες άλλες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

28/09/2018

Ενημερώθηκε: 28/09/2018, 11:48

Άκουσε το άρθρο

Λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Το esos , με αφορμή ερωτήματα που δέχεται , διευκρινίζει προς τους γονείς και μαθητές ότι η απόφαση αφορά τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά  σχολεία.

Κλειστά σχολεία   σε Χανιά-Ρέθυμνο 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα είναι κλειστά αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου λόγω πρόβλεψης έντονων καιρικών φαινομένων.

Πελοπόννησος

Κλειστές  θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 28-09-2018, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με απόφαση της Περιφέρειας.

Δυτική Ελλάδα ( Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία)

Τη διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 28-9-2018, λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.

O ΑΝΤΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ

Ζάκυνθος

Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 28/09/2018 στα Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ζακύνθου, λόγω επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, για προληπτικούς λόγους, αποφάσισε ο Δημαρχος Π. Κολοκότσας.

Κεφαλλονιά

Σας ενημερώνουμε ότι, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, όλες οι σχολικές μονάδες της Α’/θμιας & Β’/θμιας  Εκπαίδευσης, στις Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης θα παραμείνουν κλειστές, λόγω της πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων.

Τι θα ισχύσει αύριο για τα Φροντιστήρια

Με αφορμή σωρεία  ερωτημάτων προς το esos  σχετικά για  το εάν την Παρασκευή  θα είναι κλειστά τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, σας ενημερώνουμε ότι ειδική κρατική οδηγία δεν υπάρχει.

Ωστόσο τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών  επειδή είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που εποπτεύονται ως προς τους κανόνες λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ και τα υπουργεία Παιδείας και  Εργασίας έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή  της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής που αφορά τα σχολεία,   λαμβάνοντας υπόψιν   τις καιρικές συνθήκες για την ασφάλεια των μαθητών.

Συνεπώς οι γονείς και οι μαθητές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Φροντιστήριο τους για να πληροφορηθούν εάν θα είναι κλειστό ή όχι.

Η Παρασκευή ήταν αφιερωμένη στον Σχολικό Αθλητισμό

Υπενθυμίζεται ότι η   28 Σεπτεμβρίου είχε ορισθεί  από το υπουργείο Παιδείας  ως «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».

Ωστόσο “προφητική” φαίνεται πως ήταν η εγκύκλιος που είχε εκδώσει το υπουργείο Παιδείας στην οποία επισημαίνονταν ότι  “σε περίπτωση που ακυρωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ή άλλων γεγονότων, θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με ταυτόχρονη ενημέρωση των Ομάδων Φυσικής Αγωγής των Δ.Δ.Ε.”.

Αναβάλλονται για την Αττική οι εκδηλώσεις στα σχολεία για τον Αθλητισμό

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Αττικής σύμφωνα με την οποία οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής δεν θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών,  σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή, 28/9/2018 εκδήλωση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την 5η Πανελληνία Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Ε.Γ.Α. «ο Ι. Φωκιανός» αναβάλλεται για άλλη ημέρα.

Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (9)

και περιμένω..........
|

Ώρα 4:26 μ.μ. ακόμα να έρθει η συντέλεια..............

τα σχολειά κλείστε
|

Πολύ σωστά έπραξαν οι ποιητάδες του Παιδείας.
Η επέλαση του κυκλώνα ζόρμπας δι γκρικ σε συνδυασμό με την ανάληψη των επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νέων Συντονιστών, ντιν νταν ντον και δεν συμμαζεύεται, θα δημιουργήσει τέτοιο βαρομετρικό χαμηλό που θα ξεκολλάνε οι στέγες των σχολείων και αλί και τρισαλί μας, τους.
Κλείστε σχολειά, σχολειά κλείστε, όχι σαν τον Κοσμά τον Αιτωλό που ήθελε να ανοίγουμε σχολειά.
Κάτι ξέρουν οι ποιητάδες του Παιδείας, μωρέ κλείστε τα να έχουμε τα κεφαλάκια μας ήσυχα, κι όπου νάναι έρχονται κι οι εκλογές, κλείστε τα, κλείστε τα.

Θανασης
|

Ωραίοι οι μΧ προφήτες. Συνεχίστε...

Καθηγητής...
|

Ευτυχώς που παρέμειναν κλειστά τα σχολεία, γιατί με την ψιχάλα που έχει σήμερα θα είχαμε λιώσει όλοι εμείς που είμαστε από ζάχαρη… καθηγητές και μαθητές…

teacher
|

Είναι ο ίδιος κόσμος που αν συμβεί κάτι θα καταδικάσει. Εφόσον, υπάρχει πρόβλεψη για έντονα φαινόμενα, καλώς έκλεισαν τα σχολεία.

Παναγιώτης
|

Ο καιρός σήμερα είναι λίγο άστατος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και ανέμους που φτάνουν τα 6-7 μποφόρ.. Ο καιρός αύριο θα οριστεί με Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας...

Μουρίκης
|

Ρεθυμνο 9.30' ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ με σχετική ζέστη και άπνοια. Γελάει ο κόσμος...

teacher
|

Γι το λόγο αυτό ορίζει η εγκύκλιος το τι συμβαίνει αν ο καιρός δεν επιτρέψει.

Μάνος
|

Είχε προβλεφθεί η επέλαση της κακοκαιρίας πολλές μέρες πριν. Παρ' όλα αυτά, το ΥΠΕΠΘ δεν μπήκε στον κόπο να συμβουλευτεί τους μετεωρολόγους για να ορίσει τη μέρα αθλητικών δραστηριοτήτων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ