Ζ. Μακρή: Τα παιδιά είναι προστατευμένα στα σχολεία

18/01/2022

Ενημερώθηκε: 18/01/2022, 12:57

Άκουσε το άρθρο

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», υπογράμμισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται κι αυτό οφείλεται στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας και στην τήρηση τους από εκπαιδευτικούς και μαθητές, προσθέτοντας παράλληλα ότι αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της κυρίας Μακρή, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι μέχρι χθες το βράδυ είχαν δηλωθεί 8.278 θετικά self test για τα οποία η κυρία Μακρή παρατήρησε ότι είναι εν δυνάμει κρούσματα αλλά θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν βάσει πρωτοκόλλου.

Ερωτηθείσα για την άδεια ειδικού σκοπού, είπε ότι εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις καθώς αναζητείται η χρυσή τομή, ώστε και οι γονείς που την έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν, αλλά και να μη γίνει κατάχρηση.

Η κυρία Μακρή είπε επίσης ότι αύριο θα μοιραστούν νέα self test στους μαθητές, ενώ συμπλήρωσε πως σε κάθε σχολείο υπάρχει ένας υπεύθυνος covid στον οποίο μπορούν να προσφεύγουν οι γονείς για να λύνεται κάθε τους απορία.

Η κυρία Μακρή είπε επίσης ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα κρούσματα που διαπιστώνονται σε μαθητές στα σχολεία, μόνο το 30% οφείλεται στη σχολική δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι τα παιδιά είναι προστατευμένα μέσα στο σχολικό περιβάλλον γιατί ελέγχονται.

Τέλος και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις καταλήψεις στα σχολεία, οι οποίες την περασμένη Παρασκευή ήταν περίπου300 αλλά βαίνουν μειούμενες και υπενθύμισε ότι σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται η τηλεκπαίδευση, στην οποία δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όσοι παίρνουν μέρος στην κατάληψη και κατά συνέπεια παίρνουν απουσίες.

Σχόλια (3)

Βιτάμ soft x 4
|

Όχι δηλαδή μπράβο σας! Συγχαρητήρια και εις ανώτερα κα Μακρή!
Παρακαλούνται επίσης οι κ. δημοσιογράφοι, να μην είναι τόσο σκληροί με τις ερωτήσεις τους, γιατί με τα σχολεία.... πήγε πολύ καλά....
https://www.esos.gr/arthra/76526/tetraplasiastikan-ta-kroysmata-apo-ton…

Χόλυγουντ αλά Ελληνικά
|

Αχ να χαρείτε κυρία Ζέττα....

- Την Παρασκευή 14/1 μας είπατε ότι "Δεν βρίσκουμε Σχολικούς Νοσηλευτές για τα σχολεία", δηλαδή ότι ολόκληρο υπουργείο, δεν μπορέσατε από το Σεπτέμβριο να καλύψετε 127 κενές θέσεις. Και τώρα μας λέτε (πάνω-κάτω) ότι η διασπορά είναι μειωμένη και ελεγχόμενη, χάρη στα μέτρα του υπουργείου και ότι τα παιδιά προστατεύονται. Πράγματι προστατεύονται τα παιδιά.... αλλά μόνο από την Παναγία και από τη φροντίδα των γονιών τους!

- Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς. "εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις καθώς αναζητείται η χρυσή τομή". Κι εδώ στην αναζήτηση είμαστε ακόμα? Διανύουμε τη 2η εβδομάδα λειτουργίας.... και τώρα θα ψάξετε για τη χρυσή τομή? Ας ήταν κι ασημένια κι ας ήταν στην ώρα της (δηλ. πριν το άνοιγμα) η τομή κα. Μακρή μου! Εκτός κι αν δεν ξέρατε πότε ανοίγουν τα σχολεία και δεν είχατε χρόνο να προετοιμαστείτε....

- Self test. Τα προβλήματα (το λες και φιάσκο) με την έγκαιρη διανομή σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και η ταλαιπωρία χιλιάδων γονιών κάθε φορά στα φαρμακεία, νομίζω ότι μόνο με τη μάσκα αερόστατο μπορούν να συγκριθούν. Εκείνη τουλάχιστον, ήταν μόνο μία φορά.....
Όσο για το εάν τα self test πραγματοποιούνται πράγματι και εάν τα αποτελέσματα δηλώνονται από όλους ειλικρινώς, φυσικά και δεν μπορείτε να κάνετε κάτι εσείς. Αυτό που μπορείτε να κάνετε όμως, είναι τουλάχιστον να μην επιδίδεστε στο "κρυφτό", γνωστού μη οδικού πτηνού της Αφρικανικής σαβάνας. Δεν βοηθά και πολύ.

- Για τα προβλήματα με καταλήψεις - τηλεκπαίδευση - απουσίες, είναι ένα τρίπτυχο αποτυχίας που μόνο το υπουργείο και η κυβέρνηση φέρουν την ευθύνη. Και ο βαθμός-αξιολόγησή σας ως σήμερα στη διαχείρισή τους, είναι δυστυχώς κάτω από τη βάση. Σεπτέμβριο.... κι εκείνο με πολύ προσπάθεια λοιπόν.

- Μια τελευταία "παρατήρηση" αν μου επιτρέπετε, σχετικά με τα κανάλια, τα πρωινάδικα, τα μεσημεριανά και τα μεταμεσονύχτιά τους. Δεν ξέρω εάν εσείς οι πολιτικοί, είστε "υποχρεωμένοι" από κάτι ή από κάποιον να εμφανίζεστε τόσο τακτικά.... αλλά καλό είναι να γνωρίζετε, ότι εμείς οι πολίτες ενημερωνόμαστε όποτε θέλουμε και από όποια μέσα θέλουμε.... και δόξα το Θεό, υπάρχουν ακόμα αρκετά που είναι και αντικειμενικά και αξιόπιστα. Τους πολιτικούς, θα προτιμούσαμε να σας βλέπουμε στα Υπουργεία σας και στη Βουλή. Αν σας θέλαμε για τα κανάλια, είχαμε πολύ καλύτερες επιλογές από το χώρο της 6ης και της 7ης τέχνης.

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Όταν καθημερινά προκύπτουν 3-4 κρούσματα σε κάθε σχολείο, αλλά λόγω του 50+1 δεν φαίνονται πουθενά και δε μεταφράζονται σε κλείσιμο τμημάτων, είναι λογικό εκεί στο υπουργείο να δηλώνετε ό,τι σας συμφέρει και να αυτοσυγχαίρεστε. Επιδιώκετε το φαίνεσθαι σε βάρος της ουσιαστικής διασφάλισης της σωματικής υγείας, της ψυχικής ηρεμίας, της παιδαγωγικής ισορροπίας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τα σχολεία δυσλειτουργούν και εσείς προσπαθείτε να πείσετε ότι όλα πάνε καλά. Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από μία κυβέρνηση που αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός οτι καθημερινά φεύγουν από τη ζωή 80-100 συνάνθρωποί μας, εξαιτίας της αδιαφορίας της για το σύστημα υγείας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ