Σε απόγνωση οι έλληνες εκπαιδευτικοί στη Γερμανία: Βάζουν από τη τσέπη τους τα οδοιπαρικά γιατί δεν εγκρίθηκαν πιστώσεις

11/05/2023

Άκουσε το άρθρο

Η ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων την ακόλουθη επιστολή:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας απευθύνεται σε εσάς μετά από συνεχή παράπονα των μελών μας για τη μη αποπληρωμή των οδοιπορικών εξόδων μετακίνησής τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε λάβει επιστολές συναδέλφων, οι οποίοι με έκπληξη ενημερώθηκαν πως δεν θα αποζημιωθούν για τα έξοδα στα οποία έχουν υποβληθεί για τη μετάβαση σε σχολεία εκτός της πόλης όπου κατοικούν, προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Ο λόγος της μη καταβολής των οδοιπορικών είναι πως για συγκεκριμένα διαστήματα (πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου του 2022 και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2023) δεν είχαν εγκριθεί οι πιστώσεις και ως εκ τούτου η υπηρεσία δεν δύναται να καταβάλει τα έξοδα, στα οποία όμως οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη υποβληθεί!

Εδώ να τονιστεί πως οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας αναγκάζονται να μετακινούνται για τη συμπλήρωση ωραρίου σε πόλεις που απέχουν μεταξύ τους πολλές ώρες, με αποτέλεσμα το κόστος των εισιτηρίων ακόμα και για μία ημέρα είναι σημαντικότατο!

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ακόμα και η μεγάλη χρονική καθυστέρηση  που παρατηρείται (πολλώ δε μάλλον η μη καταβολή τους) επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό των εκπαιδευτικών, προστιθέμενη στις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί να υποβάλλονται στην εξευτελιστική διαδικασία μιας ατέρμονης προσπάθειας να βρουν το δίκιο τους, «ζητιανεύοντας» τα καταβληθέντα από τους ίδιους ποσά, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φέρει την ευθύνη.   

Παρακαλούμε να επιληφθείτε του ζητήματος, προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα οι εκπαιδευτικοί για το σύνολο του ποσού που έχουν καταβάλει σε εισιτήρια, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέριμνα στο εξής για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωσή τους για τα έξοδα στα οποία υποβάλλονται προκειμένου να μεταβούν σε πόλεις που συχνά υπερβαίνουν τα 150 χιλιόμετρα!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Αντώνιος Κουντούρης                                                                       Σπυρίδων Λαμπρινός

Σχόλια (9)

Σύλλογος Γονεων
|

Στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο ,ζητήσαμε κυρίως να δωθουν οικονομικά κίνητρα για τους εκπαιδευτικούς μας .Σας στηρίζουμε αλλά θέλει αγώνα μια στάση εργασίας ,μια συγκέντρωση έξω από τα προξενεία μας να ακουστούν τα προβλήματα σας θα ήταν μια καλή αρχή!

Μου κάνει εντυπωση...
|

Για το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιανουαριου έχετε δίκιο, γιατί οι πιστώσεις καθυστέρησαν να εγκριθούν. Αλλά για τα υπόλοιπα, οι πιστωσεις για οδοιπορικά εγκρίθηκαν εγκαιρα, (τέλος Μαρτίου) απο το ΥΠΑΙΘ, και αφορούν στους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Οπότε, αν οι Διευθύνσεις οργανικής στην Ελλάδα έκαναν έγκαιρα τις αναλήψεις, δεν υφίσταται ζήτημα καταβολής οδοιπορικών, αν ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία.

Παντρεμένος
|

Οι λύσεις ξέρουμε ότι είναι στους παντρεμένους.
Αυτοι συμφέρουν και δεν στοιχίζουν.

Διογένης
|

Απο τη στιγμή που δεν σας συμφέρει γιατί κάθεστε και δεν ανακαλείτε;

Ανέστης Τσιουλάκης
|

@Σαββίδης Γ.
Απεργία να κάνουν στην Γερμανία.. ναι μάλλον θα μπορέσει να γίνει.
Εδώ στην Ελλάδα έχουν απαγορευτεί οι απεργίες.

Σαββίδης Γ.
|

Απεργία Συανδελφοι ,Ανακαλεστε ΤΩΡΑ .Δεν τους έχουμε ανάγκη ,επιστρέφουμε στην πατρίδα ,στην οργανική μας ΑΠΕΡΓΙΑ

Χρήστος
|

Νομίζω ότι καλύτερα είναι να γυρίσετε πίσω. Η παραίτηση είναι μία λύση να μη βάζετε όπως λέτε, από την τσέπη σας. Άντε και καλή επιστροφή.

R.
|

Τα ίδια έπαθε και η αποσπασμένη σύζυγός μου, δασκάλα στο Συντονιστικό Γραφείο Στουτγάρδης! Δεν πληρώθηκε από το Σεπτέμβριο 2022 ως και τον Φεβρουάριο 2023, γιατί ΞΕΧΑΣΑΝ (είπαν) να βάλουν το όνομά της στην Απόφαση δέσμευσης του αντίστοιχου ποσού. Παρά τα έγγραφά της προς τους αρμοδίους... ΤΙΠΟΤΑ!

Απεργία...
|

Και μετά ανακαλούμε και πάμε στην πατρίδα .Αυτό θέλει το υπουργείο γιατί δεν θέλουμε να το καταλάβουμε?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ