Κολατσιό με τους μαθητές στο προαύλιο Σχολείου έφαγε η υφ. Παιδείας

03/11/2023

Ενημερώθηκε: 04/11/2023, 19:48

Άκουσε το άρθρο

Τους 87 μαθητές  στο Αγκίστρι και τους εκπαιδευτικούς του νησιού γνώρισε από κοντά σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Δ. Μιχαηλίοδυ κατά την επίσκεψή της στις σχολικές μονάδες.

Μάλιστα όπως η ίδια δήλωσε σε ένα από τα σχολεία έφαγε κολατσιό με τους μαθητές στο προαύλιο Σχολείου.

Αμέσως μετά την επίσκεψή της στα σχολεία του νησιού η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε τα εξής:

  • Στο Νηπιαγωγείο παίξαμε με την Ερίσα, τον Παναγιώτη, την Έλενα, τη Σάντρα κι ακούσαμε την Αγγελίνα να μας μιλάει με ενθουσιασμό για τον Δούκα,  το κουνελάκι της. 
  • Συζητήσαμε για την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Ο μικρός Ορέστης για πρώτη φορά χρησιμοποίησε το Λευκό Μπαστούνι. Ενημερωμένα κι ευαισθητοποιημένα παιδιά! Αυτό θέλουμε! 
  • Στο Δημοτικό φάγαμε κολατσιό στο προαύλιο, είδαμε τη φανταστική συλλογή των κοριτσιών με αυτοκόλλητα και κάναμε Γλώσσα και Καλλιτεχνικά! 
  • Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο με τα μεγαλύτερα παιδιά μας αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα κάναμε μια εκτενή συζήτηση για όλα όσα την απασχολούν. 
  • Έφυγα από το Αγκίστρι με μια εικόνα στο μυαλό. Μια εικόνα από τη ζωγραφιά των παιδιών στο Νηπιαγωγείο για την αναπηρία. Στο κέντρο του χαρτιού, έγραφαν με κόκκινο μαρκαδόρο: "Να αγαπάμε". Τα παιδιά ξέρουν καλύτερα από όλους!

Σχόλια (17)

Αντώνης
|

1.Το μάθημα δεν λέγεται Καλλιτεχνικά, λέγεται Εικαστικά....
2. Ξέρουν τα νήπια να γράφουν;

Νίκος Δημ.
|

@ filologos Διαβάζω κι εγώ ως συνάδερφος το σχόλιό σας κι αναρωτιέμαι. Αυτά διδάσκετε στα παιδιά της τάξης σας; Πιστεύετε ότι πάει για να ενημερωθεί για τα προβλήματα των σχολείων; Μια χαρά τα γνωρίζει τα προβλήματα. Απλώς, τα προβλήματα απαιτούν χρήματα και διάθεση επίλυσής τους. Δυστυχώς, κανένα από τα δύο δε φαίνεται να θέλει να κάνει το Υπουργείο. Οπότε, εσείς που προφανώς αρέσκεστε στα επικοινωνιακά τρικ αυτής της κυβέρνησης (που είναι δυστυχώς ατελείωτα και αφορούν και πολύ σοβαρά θέματα) μπορείτε να αναρωτιέστε. Εμείς οι υπόλοιποι όμως όχι.

@filologos04 Νοε 2023 09:38
|

"χωρίς φανφάρες και επισημότητες"
Γι αυτό και τα βίντεο (παντα αυθόρμητα), οι φωτογραφήσεις (παντα αυθόρμητες) καθώς και οι ειδικές αναρτήσεις στα εκπαιδευτικά sites. Σκέψου να είχε και φανφάρες!!!!!!!!!!

@ φιλόλογος
|

Αν θέλει η υπουργός να δει πραγματικά προβλήματα να πάει στο σχολείο που πέσαν οι μολότωφ και σε κανένα ΕΠΑΛ . Οχι σε νηπιαγωγεία. Αρκετά με την υποκρισία

Ετεοκρής
|

..."κάναμε Γλώσσα"...
Παρακαλώ το esos να μας δείξει τη διδασκαλία, όπως έκανε παλαιότερα όταν η πολυαγαπημένη δασκάλων και καθηγητών έμπαινε με αέρα στις αίθουσες για να διδάξει.

@ριστεία, όχι αστεία
|

Αντί να μας λέει η υφυπουργός για λαγουδακια και κουνελάκια μήπως να νομοθετησει τη μείωση του ωραρίου των προϊσταμένων των νηπιαγωγειων; Το γιατί της το έχουν πει.

@esos
|

Θερμά συγχαρητήρια που επιτρέπετε σχόλια σαν του/της

filologos04 Νοε 2023 09:38

που υβρίζει όποιον τολμάει να σχολιάσει την υπουργό. Μάλλον ζούμε στη Βόρεια Κορέα και απαγορεύεται να έχουμε άποψη για τα μέλη της κυβέρνησης. Και εις ανώτερα!!!!

Ενήλικας
|

Κύριε/α φιλόλογε, κάνουμε πλάκα. Τουλάχιστον, εγώ προσωπικά δεν
κοροϊδεύω. Το ξέρουμε ότι δεν πήγε για να φάει ή να πιει. Εννοείται ότι
πήγε για να δει τα σχολεία, απλώς την κεράσανε κιόλας καθώς πήγε.
Μόνο και μόνο για να κάνω humor έγραψα το freddo cappuccino.
Δεν έγραψα τα όσα έγραψα για να ειρωνευτώ. Για τους υπόλοιπους
σχολιαστές δεν ξέρω.

@filologos
|

Μήπως υπάρχουν πολλά προβληματικά σχολεία , με σημαντικές ελλείψεις και άλλα φαινόμενα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και υποστήριξης από το ΥΠΑΙΘΑ, όπου η υφυπουργός θα μπορούσε να δείξει το ενδιαφέρον της?
Μήπως να προβληματίσει γιατί επιλέγει σχολεία με ελάχιστους μαθητές, νηπίου ή πρώτες τάξεις του Δημοτικού μόνον και μόνον για να φωτογραφηθεί?
Μήπως να αναρωτηθεί κανείς γιατί επισκέπτεται επιλεκτικά τον Αργοσαρωνικό όταν είναι ΠΣΚ?
Μήπως όλα αυτά είναι μια προκλητική αυτοπροβολή της και μόνον, χρησιμοποιώντας ως φόντο κάποια σχολεία?
Μήπως να "φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μ.. " κατά τον Επιτάφιο στον Κεραμ(ε)ικό?

Όχι αστεία, αριστεία
|

Μπράβο κ.υπουργέ! Μπάσκετ θα παίξετε με τα παιδάκια; Είναι πιο..... πιασάρικο επικοινωνιακά!

Martian_hyena
|

@filologos
Πραγματικά πιστεύετε οτι πηγαίνει για να διαγνώσει τις ανάγκες των σχολείων; Όπως πήγαινε παλαιότερα στις περίφημες δομές και ειδικότερα στην "Κιβωτό του πατήρ Αντώνιος", όπως γράφανε οι μύστες της Ελληνικής Γλώσσας, και που δήλωνε ότι ήξερε τα πάντα για αυτές και όταν ήταν όλα καλά κλπ;
Απλά επειδή δεν ταιριάζει στο image και το ασήκωτο imperium του Pierre να τρέχει από εδώ και εκεί στα σχολεία, στέλνουνε αυτή να κάνει παιχνίδι εντυπωσιασμού για τα κανάλια και τις ιστοσελίδες.
Μήπως ήδη ξεχάσατε το προεκλογικό ανέβασμα της στην καρέκλα ανάμεσα στους Antentokoumbo Bros; Ελάτε τώρα, γελάνε και οι λοβοτομημένες αμοιβάδες πλέον.

filologos
|

Διαβάζω τα σχόλια και δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ:
α) Για ποιο λόγο κοροϊδεύουν οι σχολιαστές; Τί ακριβώς τους ενοχλεί; Θα προτιμούσαν μια υφυπουργό κλεισμένη στο γραφείο του υπουργείου της; Το γεγονός ότι πηγαίνει η ίδια στα σχολεία και βλέπει ιδίοις όμμασι τις ανάγκες τους και τα προβλήματά τους, τούς ενοχλεί;
β) Εγώ βλέπω ότι η υφυπουργός κάνει χιλιόμετρα και μίλια και μπαίνει μέσα στα σχολεία, μιλάει με παιδιά και εκπαιδευτικούς. Γιατί οι ηλίθιοι τίτλοι ότι "τρώει κολατσιό"; Δεν πήγε να φάει κολατσιό η γυναίκα, να δει τα σχολεία στην καθημερινότητά τους πήγε, χωρίς φανφάρες και επισημότητες. Για να αντιληφθεί την πραγματικότητα πήγε. Γιατί δεν γράφετε αυτό;

Αρκεί το παριζα΄κι μου....
|

@Ετεοκρής
Το μόνο σχετικό και που νομίζω ότι ταιριάζει, είναι αυτό που λέει και γνωστή διαφήμιση για παιδικό παριζάκι.... ή το give me five bro, αν προτιμάμε κάτι πιο Αγγλοσαξονικό.

Ενήλικας
|

Από το χυμό που της είχε κεράσει το νήπιο, τώρα περάσαμε στο κολατσιό;
Πότε θα πιείτε freddo cappuccino;

Κικη
|

Η Κεραμέως έπαιζε βολευ μπάσκετ κλπ και η Δόμνα τρώει κολατσιό κλπ όλα επικοινωνία!!!! Ουσία υπάρχει άραγε;;χλωμό!!

ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ;
|

Σας απασχολεί ότι η επαρχία ερημώνει και δεν υπάρχουν παιδιά πλέον;

Ετεοκρής
|

Έχω χάσει τα λόγια μου και δεν ξέρω τι να γράψω...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ