Πρόσκληση για την επιλογή Υπηρεσιακού Γραμματέα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

24/03/2022

Άκουσε το άρθρο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (1ΥΓ/2022) για την επιλογή Υπηρεσιακού Γραμματέα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εξέδωσε το ΑΣΕΠ.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Πρόσκληση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (4)

Στράτος
|

Ο Υπηρεσιακός Γραμματέας είναι θέση που υπήρχε σε άλλα Υπουργεία, όχι όμως στο Υπουργείο Παιδείας όπου υπάρχουν πολλοί άλλοι Γραμματείς.
Τώρα το ΥΠΑΙΘ καλείται να επιλέξει και αυτό Υπηρεσιακό Γραμματέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προκήρυξη αναφέρεται ότι ανάμεσα στα άλλα που έλαβε υπόψιν το Υπουργείο για την Πρόσκληση έλαβε και "Το με αρ. πρωτ. 849/8.3.2022 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών με το οποίο ζητήθηκε η πλήρωση της συγκεκριμένης θέσεως". Ουσιαστικά δηλ. το Υπ. Εσωτερικών λέει ότι πρέπει κι εσείς να επιλέξετε τέτοιον Γραμματέα.
Πάντως ο νόμος επιλογής στελεχών, ο Ν.4823/2021 προβλέπει αρμοδιότητες για τον Υπηρεσιακό Γραμματέα κατά τη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και κυρίως ως προς τη συγκρότηση Συμβουλίων Επιλογής αλλά και της Επιτροπής αποτίμησης συγγραφικού έργου των υποψηφίων. Μέχρι στιγμής πάντως, στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης που "τρέχει" και εκείνη της επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης που ξεκίνησε με την πρόσκληση προς τα μέλη ΔΕΠ να συμμετέχουν στο Συμβούλιο Επιλογής, τις προβλεπόμενες για τον Υπηρεσιακό Γραμματέα αρμοδιότητες που προβλέπει ο παραπάνω νόμος άσκησε η Υπουργός Παιδείας, εκδίδοντας τις σχετικές Προσκλήσεις για τα Συμβούλια. Προφανώς (θέλω να πιστεύω) ότι μέχρι την επιλογή του Υπηρεσιακού Γραμματέα θα συνεχίσει η Υπουργός να υπογράφει τα σχετικά έγγραφα ώστε να μην αποτελέσει η διαδικασία επιλογής του μία ακόμη αφορμή καθυστέρησης της διαδικασίας επιλογής στελεχών εκπαίδευσης που έτσι κι αλλιώς κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

Πιτσιφλής
|

Κι άλλος γραμματέας;
Μήπως κουράστηκε ο Κοπ;
Εμείς πότε θα ξεκουραστούμε;...

φτου, έκανα για διευθυντής εκπαίδευσης
|

άμα το ήξερα...

3 χρόνια μετά
|

Το τελευταίο των τελευταίων υπουργείο που ορίζεται υπηρεσιακός γραμματέας. Αλλά το να τον κάνεις όταν έχεις αυτήν την ηγετική μορφή ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ