Ονόματα καθηγητών που το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο σχετίζονται με τον όρο “Τουρκική Μειονότητα” ζητά η αστυνομία από το ΔΠΘ

Ανακλήθηκε το έγγραφο της Ασφάλειας Κομοτηνής-Πρυτανεία του ΔΠΘ:Τα ονόματα των καθηγητών ζητήθηκαν για υποβοήθηση του έργου της εισαγγελίας

13/12/2017

Ενημερώθηκε: 13/12/2017, 23:56

Άκουσε το άρθρο

Με εισαγγελική παραγγελία, η Ασφάλεια Κομοτηνής ζητά εγγράφως από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας-μαζί με Διευθύνσεις κατοικίας-του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος (Καθηγητών. Λεκτόρων, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και Διδασκόντων μέσω ΕΣΠΑ), του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου “τουρκική μειονότητα”.

Επίσης η Ασφάλεια Κομοτηνής ζητά από το ΔΠΘ να απαντήσει εάν υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες ακαδημαϊκών ή άλλων έγκυρων μελετητών, οι οποίες να ασχολούνται με το παραπάνω ζήτημα .

Ανακλήθηκε το έγγραφο της Ασφάλειας Κομοτηνής

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώθηκε ότι ανακαλείται έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017 και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Πρυτανεία του ΔΠΘ:Τα ονόματα  των καθηγητών ζητήθηκαν για υποβοήθηση του έργου της εισαγγελίας

Προς αποφυγή περαιτέρω παρερμηνεύσεων , ο Πρυτανεύων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης διευκρινίζει ότι η η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης μέσω του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής ζήτησε την επιστημονική συνδρομή όσων εκ του διδακτικού προσωπικού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ειδικεύονται σε ζητήματα μειονοτήτων, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της.

Επισημαίνουμε,    λοιπόν, τονίζει ο Πρύτανης, ότι ουδείς εκ του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος μας αναζητείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για υποτιθέμενη χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα», όπως αφήνεται να εννοηθεί από σχετική δημοσίευση.

Το έγγραφο

Το έγγραφο της Ασφάλειας που γνωστοποίησε ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Γιάννης Λυξουριώτης έχει ως εξής:.

Διευκρινίσεις ζητά το υπουργείο από τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές Κομοτηνής
 
To υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.

Το υπουργείο Παιδείας, με το ανακοινωθέν που εξέδωσε,   διαβεβαιώνει  την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ