Εισάγεται 40λεπτο καθημερινό μάθημα “Διατροφική Αγωγή” στο Δημοτικό

Τροπολογία αλλάζει το ωρολόγιο πρόγραμμα στα Δημοτικά

17/01/2019

Ενημερώθηκε: 18/01/2019, 09:58

Άκουσε το άρθρο

Δεκτή έκανε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου την τροπολογία  (σ.σ. ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία) των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Στέφου. Σ. Αναγνωστοπούλου, Τρ. Μηταφίδη,  Αθ. Μιχελή και Α. Ριζούλη η οποία ορίζει ως διακριτό μέρος του ωρολογίου  προγράμματος του Δημοτικού Σχολείου η “Διατροφική Αγωγή”.

Η διδακτική ώρα της Διατροφικής Αγωγής θα ανατίθεται , κατά προτεραιότητα, στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τη δεύτερη ώρα (14:15-15:00) του Ολοήμερου Προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση , ο αριθμός των εκπαιδευτικών , συμπεριλαμβανομένου και του υπευθύνου του Ολοήμερου Προγράμματος, στους οποίους ανατίθεται η διδασκαλία της Διατροφικής Αγωγής δεν μπορεί να υπερβαίνει  τον αριθμό των λειτουργούντων τμημάτων της δεύτερης διδακτικής ώρας του Ολοήμερου προγράμματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Σχόλια (7)

Φ. Κώστας
|

Ποιος το διδάσκει; Ο οποιοσδήποτε διαθέσιμος. Συνένωση ειδικοτήτων. Ξυπνάτε ...

Μαρία
|

Συνάδελφοι,όπως όλοι γνωρίζουμε όσοι προσφέρουμε έργο στο ολοήμερο εκτός μάλλον του Υπουργείου, κάθε ημέρα _στα περισσότερα_ υπάρχει και διαφορετικός υπεύθυνος. Σαν αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος κάθε μέρα τα παιδιά έχουν να κάνουν και με έναν διαφορετικό εκπαιδευτικό και κάθε ένας από εμάς έχει και τον δικό του τρόπο εφαρμογής και ερμηνείας των κανονισμών λειτουργίας του ολοημέρου για να μην πω τίποτα περισσότερο και θίξω συναδέλφους.Πώς λοιπόν όλοι εμείς που είμαστε στο ολοήμερο, θα μιλάμε κάθε μέρα για τη διατροφή αφού δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ακόμη και για τα πιο απλά θέματα για τα οποία οφείλουμε να τηρούμε κοινή γραμμή;Περισσεύει ικανός χρόνος από τη σίτιση για αξιοποίηση .Προτείνω λοιπόν στην αρχή κάθε χρονιάς κάθε υπεύθυνος εκπ. ολοημέρου να καταθέτει
ξεχωριστή πρόταση/θέμα προς ενασχόληση και να είναι υπεύθυνος για την υλοποίησή του. Η εγκύκλιος του Υπουργείου είναι επιεικώς απαράδεκτη και μη εφαρμόσιμη.Ρωτήστε επιτέλους κάποιον που "ζει "τα σχολεία και μην εκτίθεστε.

Χρήστος
|

Και ποιος δάσκαλος/καθηγητής έχει τα τυπικά προσόντα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα;

kostis
|

Φτάνει η γκρίνια! Με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Θετική η κίνηση!

Μακης
|

Στο γόνατο πάλι...δίνεται η εντύπωση ότι γίνεται ότι έρθει στο μυαλό του κάθε περαστικού μέσα στο Υπουργείο. Καμία λογική καμια συνέχεις. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 1ώρα για διατροφη!!!! Μη χειρότερα... Φύγετε απ'την Ελλάδα να γλιτώσετε τα παιδιά σας γιατί οι εκάστοτε κυβερνώντες πειραματίζονται στου κασίδα το κεφάλι όπως λέει ο λαός...

Ελένη
|

ένας "έξυπνος"(;) τρόπος για να λογαριάζεται η σίτιση ως διδακτική ώρα. Α, ρε κουτοευρωπαίοι, πάλι σας την φέραμε.

Εκπαιδευτικός σχεδιασμός
|

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, η χώρα αυτή είναι καταδικασμένη
γιατί η εκπαίδευση σχεδιάζεται στο πόδι (η πιο επιεικής έκφραση).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ