Ν. Κεραμέως: Μην περιμένετε άμεσα ριζικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

“Θα διορθώσουμε το ισχύον σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση”

03/12/2019

Άκουσε το άρθρο

Οι όποιες ριζικές αλλαγές στο ισχύον σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ που ψηφίστηκε, παραμονές εκλογών, από την προηγούμενη Κυβέρνηση θα γίνουν σε βάθος χρόνου, το ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου.

Η υπουργός Παιδείας , παρά την επιμονή μας με ερωτήσεις, απέφυγε να προσδιορίσει εάν το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ θα ψηφιστεί σε ένα δύο ή τρία χρόνια.

Η Ν. Κεραμέως περιορίστηκε στην ακόλουθη δήλωση:

  • Είμαστε η μοναδική κυβέρνηση που δεν έχει εξαγγείλει ότι θα προχωρήσει σε νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. Έχουμε πει   πως  προτεραιότητά μας δεν είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.
  • Επιφέραμε ήδη έναν εξορθολογισμό στο ισχύον σύστημα και αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε.
  • Μας απασχολούν πολύ περισσότερο τα αποτελέσματα της PISA  , πως θα γίνει πράξη η δίχρονη προσχολική αγωγή την οποία πιστεύουμε ,στηρίζουμε, που όμως η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν διασφάλισε τις απαραίτητες υποδομές για να γίνει πράξη .
  •  Οι όποιες αλλαγές θα γίνουν σε   βάθος χρόνου μετά από εκτενή διαβούλευση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη .
  •  Άρα δεν αναμένονται στο αμέσως επόμενο διάστημα κάποιες ριζικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγή στα ΑΕΙ.
  • Αλλαγές φυσικά θα γίνουν διότι αποδείχθηκαν πολλές στρεβλώσεις στο σύστημα που ψήφισε η προηγούμενη ηγεσία.
  • Προτεραιότητά μας είναι το πως θα βελτιώσουμε την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης , ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο και πηγαίνοντας μέχρι και το Λύκειο.
  • Δεν είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. Θα διορθώσουμε το ισχύον σύστημα . Δεν θα δείτε όμως άμεσα μια ριζική αλλαγή. Θα δείτε κινήσεις που θα εξυπηρετήσουν τον τελικό ωφελούμενο που είναι ο μαθητής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (17)

Φιλόλογος
|

Η Κεραμέως, αντί να πάει στην πολύ σημαντική ημερίδα της Ακαδημιας Αθηνών, όπου στο κάτω κάτω ήταν δηλωμένη να απευθύνει χαιρετισμό, και όπου θα άκουγε τους κορυφαίους ακαδημαϊκούς και πανεπιστημιακους για τα κλασικά γράμματα και τις κατευθύνσεις προς το μελλον, προτίμησε να πάει στον Πορτοσάλτε, στο ραδιόφωνο...

ΧΒ
|

Τι θα γίνει με τα λατινικά? Σύμφωνα με τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις περιμένουμε την επαναφορά τους για τις πανελλαδικές του 2021...

ΙΑΣΩΝ
|

Είναι ρεκόρ να μην νομοθετεί και να εξαγγέλει, να πηγαίνει σε πανηγύρια και τα άλλα θα γίνουν σε βάθος χρόνου.

KIN
|

Ορθή η ανακοίνωση της Κας Υπουργού διότι δεν προκαλεί προσδοκίες άμεσης αλλαγής του εξεταστικου συστήματος και ενδεχόμενη αναταραχη στους μαθητές. Ορθή επίσης η ανακοίνωση διότι επιδίωξη του υπουργείου είναι η συνολική αναμόρφωση του λυκείου. Όταν ανακοινωθούν συγκεκριμένες αποφάσεις τότε και θα κριθεί η Κα Υπουργός. Ορθή και η αντικατάσταση των Λατινικών από την Κοινωνιολογια με απόφαση του Κου Γαβρογλου διότι ο τίτλος του 1ου επιστημονικου πεδίου είναι : Ανθρωπιστικων, Κοινωνικών και Νομικών επιστημών. Αν επανέλθουν τα Λατινικά, τότε από το πεδίο να αφαιρεθούν τα τμήματα Κοινωνικών και Νομικών σπουδών ώστε να μείνουν μόνο τα Φιλολογικά τμήματα. Τα τμήματα Κοινωνικών και Νομικών επιστημών είναι η συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων και ΔΙΚΑΙΩΣ η Κοινωνιολογια αντικατεστησε τα Λατινικά. Εξάλλου τα Λατινικά είναι μάθημα επιλογής στη Γ Λυκείου και όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να το επιλέξουν.

PIZZA
|

@PIZZA 03 Δεκ 2019 21:56
" Σε πολλά διαφωνώ με την κυρία Κεραμέως αλλά σίγουρα την προτιμώ από τους προηγούμενους"
Λογικό να την προτιμάτε καθώς φοράτε κομματικά γυαλιά. Η κυρία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα εδώ και 5 μήνες. Αν ήταν στον ιδιωτικό τομέα (που τόσο λατρεύει ο αρχηγός σου) θα είχε φύγει .

οικονομου
|

Κασσάνδρα@ χαχααχ ακριβώς...ήδη τον εχει ξεπεράσει σε ανικανότητα

Κασσάνδρα
|

Θα τα καταφέρει στο τέλος να είναι χειρότερη κι από τον Γαβρόγλου!

ΜΒ
|

Δεν το πιστεύω!!!!
Κα Υπουργέ ο λαός σας ψήφισε για να κάνετε άμεσα αλλαγές και όχι σε βάθος χρόνου. Επιβάλλεται βέβαια μελέτη και διαβούλευση για το νέο σύστημα. Μην διατάσσεται να κάνετε αλλαγές. Εκτός και αν δεν ξέρετε τι να κάνετε....
Θα είστε εκτός τόπου αν νομοθετήσετε όπως ο προκάτοχος σας λίγο πριν τη λήξη της 4ετίας!!! Περιμένουμε άμεσα να μελετήσετε και να ψηφίσετε νέα δομή για το λύκειο και το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ.

Εξατάξιο Γυμνάσιο
|

Διεύρυνση του Γυμνασίου ώστε τα παιδιά να διδάσκονται από καθηγητές ειδικότητας τα διάφορα μαθήματα. Το διετές Λύκειο να γίνει υποχρεωτικό και ενιαίο για όλους, με κατάργηση των επαγγελματικών λυκείων που η χώρα δεν έχει ανάγκη.

Τέλος, άμεση προτεραιότητα η παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας και το απογευματινό ωράριο στα Σχολεία, προκειμένου να αποκτήσει αξία η δημόσια εκπαίδευση και να μην ερημώνουν οι σχολικές μονάδες μετά τις 2 το απόγευμα.

@PIZZA
|

Μάλλον έχετε κοντή μνήμη!!! Ξεχάσατε τόσο γρήγορα τι γινόταν με τον κύριο Γαβρόγλου στο υπουργείο ώστε να θέλετε να σας αδειάσει τη γωνιά; Σε πολλά διαφωνώ με την κυρία Κεραμέως αλλά σίγουρα την προτιμώ από τους προηγούμενους (τουλάχιστον μέχρι τώρα διότι μετά μπορεί η γνώμη μου να μεταβληθεί).

Σχολές ΑΕΙ
|

Πρόβλημα είναι ο αριθμός των σχολών ΑΕΙ όχι το σύστημα εισαγωγής. Μπορείτε να μειώσετε τα τμήματα ώστε να έχουν όφελος οι φοιτητές και να εξοικονομηθούν πόροι για έρευνα και παροχές μέριμνας (σίτιση, στέγαση).

Κλασικό παράδειγμα, τα τρία ιδρύματα που λειτουργούν στην Κρήτη. Αυτά είναι θέματα που μπορούν να διευθετηθούν άμεσα.

Noname
|

Καταλάβαμε μια από τα ίδια. Δε βλέπετε καμμία στρέβλωση; Τα λατινικά που λέγατε; Τα είχατε κάνει σημαία. Μάλλον θα αποδειχθεί ότι είστε χειρότεροι ψεύτες από τους προηγούμενους.

Κεραμίδα
|

Μην περιμένετε άμεσα ριζικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ γιατί έχω να κάνω μερικές φωτογραφήσεις και να πάω σε κάτι εγκαίνια...

Οικονόμου
|

Δεν περιμένουμε τίποτα από σένα. Το μόνο που περιμένουμε είναι πότε θα μας αδειάσεις τη γωνιά.

Στράτος
|

Τα Λατινικά; Εκείνες οι υποσχέσεις για επαναφορά τους;

EYANGELOS
|

Ωχ!

PIZZA
|

Δεν περιμένουμε τίποτα από σένα. Το μόνο που περιμένουμε είναι πότε θα μας αδειάσεις τη γωνιά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ