Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οδηγίες για την επαναφοίτηση μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020- 2021

Εγκύκλιο με τις ακόλουθες οδηγίες για την επαναφοίτηση μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020- 2021, απέστειλε σήμερα το υπουργείο Παιδείας προς όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Νηπιαγωγεία της χώρας: Α. Οι εγγραφές μαθητών για πρώτη φορά
Δημοσίευση: 14/02/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο με τις ακόλουθες οδηγίες για την επαναφοίτηση  μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020- 2021, απέστειλε σήμερα το υπουργείο Παιδείας προς όλα τα δημόσια και  ιδιωτικά Νηπιαγωγεία της χώρας:

Α. Οι εγγραφές μαθητών για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαΐου του προηγούμενου διδακτικού έτους.

Β. Επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο για ένα (1) ακόμη έτος μπορεί να γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων, όταν βεβαιώνεται με γνωμάτευση Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιου ιατροπαιδαγωγικού κέντρου ή σχετική βεβαίωση του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης ή του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου νηπιαγωγών ότι ο μαθητής παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες για να παρακολουθήσει την Α ́ τάξη του δημοτικού σχολείου.

Γ. Σε κάθε περίπτωση δεν εγγράφεται ούτε δύναται να επαναφοιτήσει στο νηπιαγωγείο μαθητής που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ή επαναφοίτησης έχει συμπληρώσει την ηλικία των επτά (7) ετών.

Δ. Οι Διευθυντές/ντριες, Προϊστάμενοι/ες των Νηπιαγωγείων παρακαλούνται όπως ενημερώσουν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που κρίνεται ότι έχουν ανάγκη επαναφοίτησης στο νηπιαγωγείο να καταθέσουν εγκαίρως αίτημα προς το νηπιαγωγείο, προκειμένου να εξεταστεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ε. Αν οι απουσίες του μαθητή του νηπιαγωγείου υπερβαίνουν τις εκατό (100) ανά διδακτικό έτος, η βεβαίωση φοίτησης για την εγγραφή στην Α ́ Δημοτικού χορηγείται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, που εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών. Σε αντίθετη περίπτωση ο μαθητής επαναλαμβάνει τη φοίτηση στο νηπιαγωγείο.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους  Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών,  ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης και τα Κ.Ε.Σ.Υ. όπως προβούν στον απαραίτητο προγραμματισμό των ενεργειών τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας όπου απαιτείται.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ  ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (2)

 
Γ.Π.
16 Φεβ 2020 20:22

Να υπογράψουν οι γονείς...
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο μαθητής όχι μόνο αδυνατεί να δει, να ακούσει, να σκεφτεί αλλά εμποδίζει με τις ενέργειές του τη μαθησιακή διαδικασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα κι ο δάσκαλος βρίσκεται σε αδιέξοδο, έχοντας ήδη προχω-ρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία ενέργειες. Κι ενώ είναι αρκετές οι συσκέψεις επί του θέματος στον Σύλλογο Διδασκόντων, έρχεται κάποια στιγμή ο γονέας στο γραφείο και μας λέει:
« Είστε ανίκανοι! Η συμπεριφορά του παιδιού μου οφείλεται στην αδυναμία σας να το εντάξετε αποτελεσματικά στη μαθησιακή διαδικασία. Το έχω πάει παντού και δεν του βρίσκουν τίποτε...»
Κάποτε δε, μου είπε ένας γονέας, όταν του ζήτησα μία γνωμάτευση...
« Για να δω τη δική σου!»...
Έχει δίκιο, λοιπόν η Μαριάννα.

 
Μαριάννα
16 Φεβ 2020 13:54

Χώρα τραγέλαφος, εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς κ τους θεωρεί μη ειδικούς, αφού για να επαναφοιτήσει μαθητής πρέπει να υπογράψουν οι γονείς του, ακόμη κι αν εκείνοι αδυνατούν να δουν τις δυσκολίες που υπάρχουν καταδικάζοντας το παιδί για όλη την υπόλοιπη σχολική του πορεία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ