Υπουργός: Κατάργηση περιπάτων και εφαρμογή 35λεπτου αντί 45λεπτου

Ανοικτό ενδεχόμενο να μη γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις στις 25 Μαρτίου

10/03/2020

Ενημερώθηκε: 11/03/2020, 07:26

Άκουσε το άρθρο

«Θα αναπροσαρμόσουμε τις διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργήσουμε τους περιπάτους, που είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο»,  δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη  στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά την κυβερνητική απόφαση για απογόρευση λειτουργίας των σχολείων για 14 ημέρες.

Η υπουργός ανέφερε επίσης ότι  θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα».

Εάν τα κλείσιμο των σχολείων παραταθεί και μετά τις 14 ημέρες η Ν. Κεραμέως είπε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους.

Η υπουργός  διαβεβαίωσε ότι δεν δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος και τόνισε ότι  Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά.

Σχετικά με τους φοιτητές η υπουργός είπε ότι για να μην χαθεί χαθεί το εξάμηνο  μελετάται   η πιθανότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση..

Οσον αφορά  αφορά τις μαθητικές παρελάσεις   η Ν. Κεραμέως είπε ότι  υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν   για την 25η Μαρτίου.

Σχόλια (21)

Ιωάννα
|

Νομίζω ότι το ζητούμενο είναι να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς να χάσουμε πολλους συμπολίτες μας! Οι γονείς, οι παππούδες μας κινδυνεύουν... Δεν βλέπει κανείς τι γίνεται στην Ιταλία? Ας δούμε πότε θα πάρουμε ανάσα και μετά καλύπτουμε την ύλη που δε διδάχθηκε. Είναι νωρίς ακόμη για τέτοιες συζητήσεις...

Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα
|

Χαζομάρες λέει η υπουργός. Ο περίπατος είναι μια φορά το μήνα, όχι δυο. Έτσι ήταν πριν 10 χρόνια που πήγαινα σχολείο. Αυτό που προτείνω εγώ στα δημοτικά, στα γυμνάσια και στα λύκεια είναι τα μαθήματα να γίνουν 6, και οι συνολικές ώρες των μαθημάτων την ημέρα να είναι 6. Άρα, 6 μαθήματα, σε 6 ώρες. Δηλαδή, χρειάζεται αύξηση στις ώρες και μείωση των μαθημάτων.

Ο πρώτος τρόπος είναι: 50 λεπτά θα είναι οι διδακτικές ώρες των μαθημάτων με 10 λεπτά το κάθε διάλειμμα. Ο δεύτερος τρόπος είναι: 1η ώρα (55 λεπτά μάθημα και 5 λεπτά διάλειμμα). 2η ώρα (45 λεπτά μάθημα και 15 λεπτά διάλειμμα). 3η ώρα (45 λεπτά μάθημα και 15 λεπτά διάλειμμα). 4η ώρα (55 λεπτά μάθημα και 5 λεπτά διάλειμμα). 5η ώρα (55 λεπτά μάθημα και 5 λεπτά διάλειμμα). 6η ώρα (55 λεπτά μάθημα και μετά σχόλασμα).

Η 2η ώρα και η 3η ώρα είναι καλά να έχουν 15 λεπτά διάλειμμα επειδή εκείνη την ώρα οι μαθητές συνήθως τρώνε από το κυλικείο και μέχρι να αγοράσουν αυτό που θέλουν και φάνε θα περάσουν 10 λεπτά. Στα υπόλοιπα διαλείμματα δεν τρώνε συνήθως και δεν χρειάζονται μεγαλύτερα διαλείμματα. 55 λεπτά
μάθημα είναι μια χαρά. Άλλωστε, όταν κτυπήσει το κουδούνι για μάθημα, μέχρι να μπουν οι μαθητές μέσα και μέχρι να μπει ο καθηγητής στην αίθουσα, το 55 λεπτο μάθημα θα γίνει 45 λεπτο. Φανταστείτε, τι έχει να γίνει με το 35λεπτο μάθημα που προτείνει η κυρία Κεραμέως. 25 λεπτο θα γίνει. Δεν βγαίνει έτσι η ύλη.

il Postino
|

Η προσοντούχα Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τον Κορονοϊό και τα Κλειστά σχολεία, τις απουσίες μαθητών, τις εκδρομές έπραξε τα δέοντα. Συγχαρητήρια.

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Δυστυχώς η υπουργός εξαγγέλλει βεβιασμένα και ανεύθυνα κάποια μέτρα, προκειμένου να μην παραταθεί το διδακτικό έτος, πράγμα που μάλλον την ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο για το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος! Βασίζεται σε ανύπαρκτα δεδομένα, όπως η αδικαιολόγητη άγνοιά της για τον αριθμό των περιπάτων που είναι 5 για ολόκληρη τη χρονιά και στα περισσότερα σχολεία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όλοι! Αδιαφορεί αν είναι πρακτικά - παιδαγωγικά βέβαια ούτε που περνάει απ' το μυαλό της! - εφικτό να αυξηθούν οι ώρες του ημερήσιου προγράμματος, γιατί δεν υπολογίζει καν ότι μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών μετακινείται ακόμη και την ίδια μέρα σε πολλά σχολεία! Αλλά τελικά τι πρέπει να γίνει; Μα, ανωτέρα βία αντιμετωπίζουμε! Γιατί δεν συζητάνε το αυτονόητο; Δηλαδή να μειωθεί η εξεταστέα ύλη των υποψηφίων πρωτίστως, αλλά και των μικρότερων τάξεων και να κλείσει στην ώρα του το διδακτικό έτος! Έτσι κι αλλιώς το 90% έχει ήδη καλυφθεί! Δε βλέπω τίποτε άλλο εφικτό και πρακτικά εφαρμόσιμο.

MK
|

Είναι προφανές ότι οι εκπαιδευτικές ώρες μπορούν να αναπληρωθούν μόνο με παράταση της σχολικής χρονιάς, αλλά κανείς υπουργός δε τολμά να δυσαρεστήσει τους εκπαιδευτικούς.

Νικ Νικ
|

Ας λήξει πέντε μέρες αργότερα το σχολικό έτος κι ας γίνουν εργάσιμες η Μ. Δευτέρα και η Μ.Τριτη!

Γ.Π.
|

Το αντίθετο πρέπει να γίνει. Να αυξηθούν οι ώρες στα βασικά μαθήματα και να μειωθούν στα αλλά. Τόλμη χρειάζεται στις έκτακτες καταστάσεις. Θα γκρινιάξουν μερικοί; Ας γκρινιάξουν! Ο Λαός στηρίζει τους γενναίους!...

MANIA
|

Παιδιά ψυχραιμία. Βλέπω πάλι φαγωμάρα και επίθεση στους εκπαιδευτικούς. Εντάξει, έχουν πολλές ημέρες διακοπών,τις περισσότερες από όλους, αλλά τώρα τι να γίνει υφίστανται λόγοι ανωτέρας βίας. Θα μου πεις γιατί δεν κλείνουν και άλλες υπηρεσίες, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές (ανέκδοτο). Άγνωσται αι βουλαί

Ανθή
|

Τα περισσότερα σχολεία έχουν ήδη πάει και τους 5 προβλεπόμενους περιπάτους. Τι θα γίνει όμως με όσα γυμνάσια-λύκεια έχουν περικόψει τους περιπάτους λόγω καταλήψεων;

Σδ
|

Μάλλον δεν γνωρίζει πολλά από σχολεία... Σε συλλόγους που οι μισοί είναι μετακινούμενοι σε 2-3 σχολεία και επιπλέον έχουν αναπληρωτές παράλληλης ή τμήματα ένταξης είναι αδύνατο να βγει πρόγραμμα... ρωτηστε κάνα διευθυντή πρώτα να σας το πει... να μη μιλήσω για τους περιπατους....

Το κερασάκι...
|

....[θα καταργήσουμε τους περιπάτους, που είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο]
....στην τούρτα!!! Υπουργός Παιδείας που όχι μόνο δεν ξέρει η ίδια αλλά που ούτε και την ενημερώνει ορθά, έστω ΈΝΑΣ σύμβουλος από το "νομικό" επιτελείο του γραφείου της. Που προφανώς, δεν έχει ούτε ΈΝΑΝ εκπαιδευτικό. Και μιλάμε για τα σοβαρά ύστερα? Εντάξει, είπαμε ότι στο Harvard σπούδασε... αλλά τόση άγνοια πια?

Μαρία
|

Άσχετη... Οι περίπατοι είναι συνολικά 5 ανά σχολικό έτος και έχουν εξαντληθεί στα περισσότερα σχολεία!

Δικολάβος
|

35 λεπτα διδακτικη ωρα; Δεν το κανετε τεταρτο καλυτερα; Εχετε ξεφτιλίσει τα πάντα. Εδώ ο κόσμος χάνεται κι σκέφτεστε τις παρελάσεις, την αργία του Πάσχα και τα μπάνια το καλοκαίρι. Γελοιότητες.

Να πω και εγώ την εξυπνάδα μου
|

Να μεταφερθούν τώρα οι καλοκαιρινές διακοπές για όλους, για σχολεία και υπηρεσίες και να γίνουν τα μαθήματα αργότερα και για όσο χρειαστεί, ακόμη και μέχρι το δεκαπενταύγουστο.

Νικος
|

Είχαμε λίγες μέρες ακόμη , τώρα με τα 30λεπτα διαλυσαμε και ότι έμεινε. Τι να πω.... Έλεος

kaliorasxr@gmail.com
|

Συγνώμη σε ποιο ΦΕΚ αναφέρει δύο περιπάτους το μήνα ;

Nikos
|

Ότι να ναι .....
Πότε πάμε 2 το μήνα περιπάτους;

Δεν ξέρει ότι είναι 5 το χρόνο;

Τι άλλο θα ακούσουμε

dski
|

Στη θεωρία καλή ιδέα ακούγεται τα 45λεπτα να γίνουν 35λεπτά οπότε να έχουμε 9ωρο αντί για 7ωρο κάθε μέρα και συνολικά 45 διδακτικές περιόδους στην εβδομάδα αλλά πρακτικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει. Σε ποια μαθήματα θα αποδοθούν οι 10 επιπλέον ώρες; Οι προγραμματιστές θα βγάλουν από την αρχή νέο πρόγραμμα; Τι θα γίνει με όσους υπηρετούν σε δύο ή τρία σχολεία; Πώς θα γίνει ο συντονισμός των σχολείων; Εδώ το Σεπτέμβρη που υπάρχει κάποια άνεση χρόνου και βγαίνουν τα προγράμματα με πολλές δυσκολίες και μετά από πολλές συνεννοήσεις, πως θα βγουν τώρα μέσα σε ελάχιστο χρόνο; Δεν θεωρώ ότι η ιδέα αυτή μπορεί να λειτουργήσει καλά στην πράξη...

Καλύτερα να πούνε από τώρα ότι κόβουν μέρες από τις διακοπές του Πάσχα και κανέναν περίπατο ώστε να έρθουμε περίπου στο πάτσι με τις ημέρες που χάνονται τώρα παρά το μπάχαλο που θα προκύψει με τα πιθανά 9ωρα...

Επίσης οι περίπατοι είναι 5 το χρόνο (άρα περίπου ένας κάθε δύο μήνες) και όχι 2 ανά μήνα...

Μαρια
|

Πως φαίνεται ότι είναι ασχετη. Οι περίπατοι είναι 5 το χρόνο και όχι 2 κάθε μήνα...

Ιωάννα
|

Τα μέτρα αυτά είναι σωστά (μείωση διδ. ώρας και περιπάτων/ εκδρομών). Αυτό που δεν πρέπει -σε καμιά περίπτωση- να γίνει είναι η περικοπή των διακοπών του Πάσχα, για πολλούς προφανείς λόγους.

Προβοκάτορας
|

Ρε παιδιά. Απλή αριθμητική. Στο μισό ας πούμε χρόνο, μπορούν να διδαχθούν τα μισά πράγματα. Το κόψιμο της διδακτικής ώρας δεν πρόκειται να αυξήσει το χρόνο διδασκαλίας. Όσο για τις παρελάσεις, οι 14 ημέρες τελειώνουν στις 24 Μαρτίου. Πότε θα προετοιμαστούν;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ