Εγκύκλιος: Οδηγίες για την επαναλειτουργία των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.)

11/05/2020

Άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιο  με οδηγίες για την επαναλειτουργία των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο:

  • Από Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 επαναλειτουργούν και τα Εργαστηριακά Κέντρα.
  • Στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 επισημαίνεται ότι, κατά την επαναλειτουργία των Ε.Κ. έως και τη λήξη των μαθημάτων, οι εργαστηριακές ασκήσεις που προβλέπονται στα εργαστηριακά μαθήματα και στο εργαστηριακό μέρος των μικτών μαθημάτων των ωρολόγιων προγραμμάτων των ΕΠΑ.Λ. θα πραγματοποιούνται μόνο με τη μέθοδο της επίδειξης από τον/τους διδάσκοντα/ες προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό η επαφή των μαθητών με κοινόχρηστο εξοπλισμό, υλικά, πάγκους εργασίας και επιφάνειες των εργαστηριακών χώρων.
  • Επίσης, και στην περίπτωση της μεθόδου της επίδειξης θα πρέπει να αποφεύγεται η εκτέλεση εργαστηριακών ασκήσεων που απαιτούν την χρήση κλιματισμού ή μηχανικού εξαερισμού.
  • Όταν για τον προηγούμενο λόγο δεν εκτελείται κάποια άσκηση ή δεν επαρκεί ο εργαστηριακός χώρος βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, το πρόγραμμα του συγκεκριμένου εργαστηρίου μπορεί να αναδιαμορφώνεται με τη σύμφωνη γνώμη του υπεύθυνου εκπαιδευτικού και του Δ/ντή του Ε.Κ..
  • Είναι, επίσης, προφανές ότι μετά το πέρας της επίδειξης είναι απαραίτητο να καθαρίζονται σχολαστικά και να απολυμαίνονται τόσο ο εξοπλισμός όσο και τα υλικά και οι επιφάνειες σύμφωνα με το ενημερωτικό υλικό του ΕΟΔΥ που στάλθηκε με την υπ ́ αριθμ. 51380/Δ2/05-05-2020 εγκύκλιο.
  • Τέλος, σημειώνεται ότι κατά την προσέλευση και παραμονή στο Ε.Κ. και κατά την αποχώρηση από αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σχόλια (3)

Εκπαιδευτικός ΠΕ86
|

Μήπως γνωρίζει κανείς αν τα εργαστήρια πληροφορικής θα λειτουργούν με μεμβράνες στα πληκτρολόγια ή μόνο με επίδειξη; Στο αρχικό φεκ της επαναλειτουργίας λέει με μεμβράνες, στο σημερινό φεκ που βγήκε για τα ΙΕΚ που χρησιμοποιούν τα εργαστήρια πληροφορικής των ΕΚ λέει πάλι με μεμβράνες, αλλά ο διευθυντής στο ΕΚ του ΕΠΑΛ που υπηρετώ ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να καλύψει το κόστος γιατί η απόφαση για τα ΕΚ δεν κάνει διαφοροποίηση των εργαστηρίων!!!

καθηγηταρας
|

Ρε τι κανει μια γριπη...

Βασιλης
|

Άμα είναι να κάνουν στους μαθητές επίδειξη ας το έκαναν με τηλεδιάσκεψη εινσι ανάγκη να τους κουβαλήσουν στα εργαστήρια;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ