Δεν θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού

05/10/2020

Ενημερώθηκε: 05/10/2020, 12:57

Άκουσε το άρθρο

 Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα γίνουν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού..

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

 

Σχόλια (22)

Αλέξιος
|

Διαβάζω ορισμένους που γράφετε πως καλά έκαναν και κατήργησαν τις παρελάσεις, ούτως ή άλλως τα παιδιά δεν γνώριζαν για ποιο λόγο γίνεται η παρέλαση ούτε παρελαύνουν σωστά. ..

Όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά το διορθώνουμε, δεν το καταργούμε.

LEGEND
|

Κάποιοι δεν έχετε καταλάβει ότι είμαστε εν μέσω πανδημίας. Ανοίξτε κανένα βιβλίο Βιολογίας να διαβάσετε για τους ιούς.

LEGEND
|

Κάποιοι δεν έχετε καταλάβει ότι είμαστε εν μέσω πανδημίας. Ανοίξτε κανένα βιβλίο Βιολογίας να διαβάσετε για τους ιούς.

Μνήμη για Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
|

Ας επισκεφτούν ένα μουσείο ή μια βιβλιοθήκη για να μάθουν για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τα αίτια και τις επιπτώσεις του τελευταίου μεγάλου πολέμου στην Ευρώπη. Με τη μαθητική παρέλαση τι αποκομίζουν τα νέα παιδιά; Η πατρίδα χρειάζεται γερά μυαλά, με εύρος οριζόντων.

Θα επανέλθουν
|

Είναι σίγουρο ότι θα είναι τόσο φτωχή η γιορτή που θα καταλάβουν και οι πολέμιοι των παρελάσεων ότι δεν έχουν δίκιο και θα επανέλθουν δριμύτερες! Εδώ είμαστε(αν είμαστε με το μυαλό που κουβαλάμε!)

Ανώνυμος
|

@ Μαθήτρια λυκείου
Τα Σαββατοκύριακα και οι 2 βδομάδες των Χριστουγέννων και του Πάσχα αρκούν για ξεκούραση. Δεν είναι ανάγκη να σταματούν τα μαθήματα για σχολικές εορτές, παρελάσεις, εκδρομές. Και στην τελική αφού πρέπει να τιμήσουμε τους προγόνους οι μαθητικές παρελάσεις, όπως και οι σχολικές εορτές, είναι δυνατό να διεξάγονται τα απογεύματα, μετά το πέρας των σχολικών ωρών. Σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ πριν λίγα χρόνια ήμουν μαθητής και τα ίδια θα έλεγα με εσένα. Όμως όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει στο χάλι που έχει οδηγήσει, με αποτέλεσμα κανένας καθηγητής να μην ολοκληρώνει την διδακτέα και εξεταστέα ύλη, η οποία βέβαια πρέπει να εξορθολογιστεί από το υπουργείο παιδείας, σχεδόν σε κανένα μάθημα και εάν το καταφέρει θα το έχει κάνει επιφανειακά. Επιπλέον στο λύκειο επανέρχεται-καλώς ή κακώς-η τράπεζα θεμάτων. Τράπεζα θεμάτων σημαίνει την ολοκλήρωση της ύλης η οποία δεν επιτυγχάνεται με όλες αυτές τις αργίες, τις εκδρομές, τις γιορτές, τις παρελάσεις, τις ελλείψεις καθηγητών, τις καταλήψεις κ.τ.λ. Και εφόσον κατά την κρίση σου (αλλά και κατά την κρίση πολλών) η εκδρομή υπηρετεί εκπαιδευτικούς σκοπούς θα μπορούσε να γινόταν μία μονοήμερη στο α ή στο β τετράμηνο. Είναι υπερβολή κάθε μήνα να πηγαίνουν εκδρομή.

Μαθήτρια λυκείου
|

@Ανώνυμος
Δηλαδη σύμφωνα με αυτά που λέτε για την ανικανότητα και την ανευθυνότητα ορισμένων δεν θα τιμήσουμε τους προγόνους μας.Επιπλεον δεν θεωρώ λογικό να κάνουμε όλες τις μέρες μαθημα.Μετα από ένα σημείο καταντάει κουραστικό και βαρετό.Ειδικα με τους καθηγητές ενός μέσου σχολείου και τα συστήματα που εφαρμόζουν.Τελος μέσα από εκδρομές ο μαθητής μπορεί να μάθει πράγματα και παράλληλα να έχει μια πιο χαλαρή μέρα.Απο όσο γνωρίζω μια επίσκεψη σε μουσειο ή σε κάποιο αρχαίο μνημείο μπορεί να είναι το ίδιο αποδοτική ίσως και καλυτερη από ένα ξερό μάθημα.

Οι ειδικοί
|

Οι "ειδικοί" το είπανε ή το γιουχάρισμα των παιδιών κα. Υπουργέ?

27άρια τμήματα
|

Τι κρίμα να μην μπορεί να γίνει τηλεπαρέλαση.... όπως η τηλεκπαίδευση....
Τον ΣΥΡΙΖΑ περιμέναμε να τις καταργήσει, η Κεραμέως το κατάφερε. Σε 27άρια τμήματα στην "κάψουλα" δεν υπάρχει πρόμπλεμ.... σε 27άρια σε ανοιχτό χώρο υπάρχει....

Μαθητικές παρελάσεις
|

Οι μαθητικές παρελάσεις δεν έχουν νόημα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, οι μαθητές είναι νέοι πολίτες όχι εύζωνες. Οι εθνικές εορτές πρέπει να έχουν αφιερωμένο ειδικό μάθημα ιστορίας και βιωματικές δραστηριότητες, αλλιώς είναι απλώς χάσιμο χρόνου σε χιλιοακουσμένα εμβατήρια.

Μ
|

Μακάρι να καταργηθούν εντελως!δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό!Ας καταθέτουν μόνο στεφάνια στη μνήμη των ηρώων και τέλος!ουτως ή αλλώς δεν ξέρουν γιατί παρελαύνουν!

ΕΠΕΤΑΙ
|

Εν όψει των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ήδη ο Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον Πομπέο, είπε ότι η επανάσταση του 1821 μοιάζει, πήρε ως παράδειγμα την αμερικανική επανάσταση. Από πού κι ως πού; Έχουμε ακούσει κι άλλα κουλά, τα τελευταία χρόνια από διάφορους κυβερνητικούς. Θέλουν να διαστρεβλώσουν την Ιστορία μας. Αυτά που μάχονται, είναι Ιστορία και θρησκεία. Και ο νοών νοήτω. Όμως αλλιώς τα σχεδιάζουν τα πράγματα, κι αλλιώς θα γίνουν.

Άριστος
|

Τζάμπα το διάβασμα που έκανα για να είμαι σημαιοφόρος....

Παναγιώτης Β
|

@Κώστας Χαλκίδα
Δεν χρειάζεται να περιμένετε.
Η διαβόητη Επιτροπή "Ελλάδα 2021" μάς έχει ήδη δείξει τί θα γιορτάσουμε, παρουσιάζοντας τον Ι. Καποδίστρια ως δικτάτορα και τον Γ. Καραϊσκάκη ως άτομο με ενδυματικές διαταραχές!
Αλλά ας δούμε και τη δική μας καμπούρα. Τί διδάσκουμε στα παιδιά της Ε' Δημοτικού για την 28η Οκτωβρίου; Την δειλία, την ηττοπάθεια, την αφιλοπατρία και το ψέμα! Ο μπαμπάς έτρεξε να σηκώσει τα χρήματα από την τράπεζα, η οικογένεια κρύφτηκε σε υπόγειο και ο γιος αρνήθηκε να γίνει άντρας. (Βιβλίο Γλώσσας, α' τεύχος, σελ. 44-45).
Προτιμότερο να μαθαίνουμε πλέον για το Έπος του '40 από ξένους παρά από Έλληνες!

Κώστας Χαλκίδα
|

Ντροπή!Τίποτα άλλο! Περιμένω να δω τί επιφυλάσσουν για τα 200 χρόνια...

Ε
|

Πολύ σωστή απόφαση!Με μάσκες παρέλαση δε γίνεται!

Ανώνυμος
|

Καλύτερα να καταργηθούν οι παρελάσεις. Το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να χάνονται μαθήματα εκείνη τη μέρα και να αποσυντονίζονται οι μαθητές.
Οι μαθητές αργούν να προσαρμοστούν την 1η βδομάδα του σχολείου, μετά τον Οκτώβρη υπάρχει μια ημέρα αθλητισμού, μετά η 28η, μετά το πολυτεχνείο, των τριών ιεραρχών (που μόνο οι 3 πρώτες ώρες θα πρέπει να χάνονται για προαιρετικό εκκλησιασμό), η τσικνοπέμπτη (που κανονικά πρέπει να γίνεται μάθημα στα σχολεία και όχι να ψήνουν) η 25η, οι εκδρομές, οι απεργίες, η πενταήμερη, οι καταλήψεις, τα κενά που προκύπτουν από την έλλειψη καθηγητών και δεν συμμαζεύεται. Και έχει πλάκα διότι αναρωτιόμαστε γιατί δεν βγαίνει η ύλη. Κανονικά τα σχολεία θα έπρεπε να κλείνουν για 2 βδομάδες τα Χριστούγεννα και για 2 βδομάδες το Πάσχα. Όλες τις υπόλοιπες ημέρες θα έπρεπε να γίνεται μάθημα. Όσον αφορά τις παρελάσεις δεν έχουν κανένα νόημα διότι τα παιδιά δεν ξέρουν γιατί παρελαύνουν. Υπάρχουν σχετικά βίντεο στο youtube που τους ρωτάνε και δεν ξέρουν τι να απαντήσουν.

Έλλην
|

Ντροπή γι αυτή την απόφαση. Μια χαρά μπορούσε να γίνει παρέλαση με μάσκα. Τουλάχιστον για τους μαθητές. Η δεξιά κυβέρνηση κατήργησε τις παρελάσεις. Θα τα πούμε στις εκλογές που έρχονται.

Πολυτεχνείο
|

Μόνο σχολικές εορτές γίνονται την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όχι σχολικές παρελάσεις σε κάθε δήμο. Σωστή η απόφαση λόγω της υγειονομικής κρίσης, αν και γενικά ο θεσμός των μαθητικών παρελάσεων θα έπρεπε να έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια - τα παιδιά θα έχουν κέρδος αν μελετήσουν την σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας (από το 1800 έως το 2000) και πώς διαμορφώθηκε το ελληνικό κράτος, το να κάνουν ασκήσεις βηματισμού στο προαύλιο δύο φορές το χρόνο είναι άσκοπο.

ΕΠΕΤΑΙ
|

Να γίνουν παρελθόν οι εθνικές εορτές σε λίγο καιρό. Ξεκινά πειραματικά λόγω COVID-19, μπορεί και του χρόνου να έχουμε πρόβλημα και σιγά- σιγά θα τις καταργήσουν. Θα ακούμε 28η Οκτωβρίου ή 25η Μαρτίου, και θα λέμε τι έγινε τότε; Θα έχουμε να γιορτάζουμε τις παγκόσμιες μέρες, όπως π.χ. αναφέρθηκε η κ. Κεραμέως, σήμερα νομίζω, στην παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών. Αλήθεια, δεν το καταλαβαίνω αυτό το εορτολόγιο, τι σημαντικό υπάρχει σε αυτό για να το γιορτάζουμε;

Κεντρώος
|

Ελπίζουμε να καταργηθούν μια και καλή. Μπορούν να συνεχίσουν να γίνονται οι στρατιωτικές, όπως στη Γαλλία.

Παναγιώτης Β
|

Πάω στοίχημα, η επέτειος του Πολυτεχνείου θα εορτασθεί πανηγυρικά με την καθιερωμένη μεγαλοπρέπεια!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ