Ανακοίνωση της Διοίκησης του Ε.Α.Π. σχετικά με τον Σύλλογο Διδασκόντων του Ιδρύματος

23/03/2021

Άκουσε το άρθρο

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, φέρεται να προβαίνει σε ενημερωτικές δηλώσεις, ανακοινώσεις, επιστολές κλπ. μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Σ.Ε.Π.) του Ε.Α.Π. υπό τη ιδιότητά του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ». Οι ίδιες ανακοινώσεις και δηλώσεις αποτελούν συχνά τη βάση για την υποβολή ερωτήσεων Βουλευτών. Οι ως άνω ανακοινώσεις και δηλώσεις έχουν τύχει επανειλημμένως της οφειλόμενης τεκμηριωμένης απάντησης από τη Διοίκησητου Ιδρύματος.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από πρόσφατη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Ε.Α.Π., ο ανωτέρω Σύλλογος στερείται Διοικητικού Συμβουλίου, έχει περιπέσει σε αδράνεια και τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα λοιπά μέλη του πρώην Δ.Σ., εκ των οποίων μόνον τρία είναι ενεργά μέλη ΣΕΠ στο ΕΑΠ κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, κάνουν χρήση μιας ιδιότητας την οποίαν έχουν απωλέσει ήδη από τις 26.1.2019 και δεν δύνανται να είναι θεσμικοί συνομιλητές με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, κάθε δε τυχόν δήλωσή ή επιστολή τους θα εκφράζει αποκλειστικά και μόνον ατομικές απόψεις και θέσεις και όχι αυτές ενός συλλόγου που στερείται Διοίκησης.

Το Ίδρυμα, επιδιώκει την ανάπτυξη του διαλόγου για κάθε θέμα που απασχολεί ανεξαιρέτως όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό και θεωρώντας τα μέλη ΣΕΠ πολύτιμους συνεργάτες στην όλη εκπαιδευτική του διαδικασία, πάντα θα είναι έτοιμο για διάλογο με τη διοίκηση του ως άνω συλλόγου μετά τις νέες αρχαιρεσίες σύμφωνα τις κείμενες διατάξεις για την ανάδειξη νέου Δ.Σ..

Ωστόσο, η περαιτέρω εξωθεσμική λειτουργία των φερόμενων ως μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, θα μας υποχρεώσει να προβούμε στις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες, υπερασπιζόμενοι το κύρος του Ιδρύματος και κυρίως το έργο των μελών Σ.Ε.Π. και την προσφορά τους στην ανάπτυξη του Ιδρύματος.

Η Διοίκηση  του ΕΑΠ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ