Έλεγχος γνησιότητας βεβαιώσεων που εκδίδονται από το μητρώο του ΙΕΠ

16/02/2022

Άκουσε το άρθρο

Για τον έλεγχο γνησιότητας βεβαιώσεων που έχουν εκδοθεί από το μητρώο του ΙΕΠ (e-ΙΕΠ), λειτουργεί η   ειδική διαδικτυακή εφαρμογή: https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/pistopoiisi/, η οποία είναι διαθέσιμη και από την ιστοσελίδα του ΙΕΠ (www.iep.edu.gre-υπηρεσίες).

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή απευθύνεται σε υπηρεσίες και φορείς που βάσει σχετικών διατάξεων προβαίνουν σε έλεγχο γνησιότητας εγγράφων, και όχι σε φυσικά πρόσωπα.

Με τη χρήση του «μοναδικού κωδικού βεβαίωσης» και εισάγοντας τα τρία πρώτα γράμματα του επώνυμου και του ονόματος, ελέγχεται άμεσα η βεβαίωση ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης αρχείου pdf με τα στοιχεία του ελέγχου.

Επιπροσθέτως, το πληροφοριακό σύστημα επιστρέφει και το πλήρες κείμενο της βεβαίωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Εκπαιδευτικός
|

Το ίδιο θα πρέπει να γινει για όλα τα επίσημα έγγραφα, αποδεικτικά, απολυτήρια, πτυχία, μεταπτυχιακά κτλ, για να σταματήσει η πλαστογραφία

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ