N. Κεραμέως: Επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο

Προϋπόθεση να υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης

19/03/2022

Άκουσε το άρθρο

Η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με δήλωση της φοιτητικής κατοικίας θα γίνεται μέσω ΑΑΔΕ με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο» τόνισε στο ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης» διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία, γι’ αυτό και στο εξής στη δήλωση θα αναγράφεται η φοιτητική κατοικία.

«Η κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτού του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες και στην Ευρώπη, γιατί η ουκρανική κρίση γιατί η κρίση ξεπερνά την Ελλάδα και αφορά όλη την Ευρώπη.

Για τα παιδιά από την Ουκρανία, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «έχουμε άρει περιορισμούς και διαδικασίες για να εγγράφουν πιο εύκολα το σχολείο».

Περιγράφοντας τις εντυπώσεις της από επίσκεψη σε σχολείο στη Ραφήνα με μαθητές από την Ουκρανία, υπογράμμισε ότι της έκανε εντύπωση πώς «τα δικά μας παιδιά αγκάλιασαν τα παιδιά αυτά. Τα παιδία μας τους μαθαίνανε τα παιχνίδια τους και τα παιδιά από την Ουκρανία τα δικά τους παιχνίδια» τόνισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (12)

ΡΟΤΟ
|

Μπράβο συγχαρητήρια Νίκη.

ΞΑΝΘΟΣ
|

Φτιάξατε ένα ευρωπαϊκό έκτρωμα.....ΜΕ το χρηματιστήριο ρεύματος......πήγε η τιμή στο Θεό......και τώρα επιδοτούμε.....τα κέρδη των επιχειρήσεων.....που τζογάρουν......ΜΕ τις τιμές....!!!
Και στο τέλος θα μείνουν οι αυξήσεις .....και θα μας πουν δεν μπορούν να επιδοτούν......τα κέρδη οι κρατικοί προυπολογισμοί.......ας τα επιδοτοτούν οι πολίτες.....!!!
Ωραία θεωρία......μπράβο.....ρε μάγκες....

Μπόμπος
|

Την ώρα που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο στα κερδοσκοπικά ΑΕΙ του εξωτερικού (δίνοντας ουσιαστικά στους ξένους τη δυνατότητα να εκλέγουν μόνο δικούς τους διδάκτορες στα ελληνικά ΑΕΙ και ενώ εξισώνει ακαδημαϊκά τα πτυχία των κολλεγιών με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ) χαρίζει καθρεφτάκια (επιδότησης ρεύματος στους φοιτητές και μάλιστα ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος των γονέων τους)!
Ποια είναι η πλέον αποτυχημένη και καταστροφική υπουργός παιδείας από συστάσεως του ελληνικού κράτους άραγε;

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ!
|

Θέλω να μειώσετε χθες, τους φόρους του κράτους και τα υπερκέρδη των εταιρειών! Στη Β. Ελλάδα, σε 5 μήνες έχω πληρώσει για ρεύμα + πετρέλαιο + βενζίνη..... 5 χιλιαρικάκια! Θα μου δώσετε πίσω 500 ευρώ (εάν τα δικαιούμαι) και θα σωθώ? Ποιο ανάλγητη κοινωνικά, οικονομική πολιτική από κυβέρνηση, δεν έχει υπάρξει από τη δική σας (των αρίστων του Harvard και των μεγάλων περιουσιών).

PE19
|

Πολλοί εκπαιδευτικοί κάνουν χιλιόμετρα για να πάνε στη δουλειά τους. Σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν καμια 10ετία στη πλάτη τους. Ζευγάρι εκπαιδευτικών με μεικτές αποδοχές 1500 € (δηλαδή καθαρά κάτω από χιλιάρικο) δεν μπορούν να πάρουν επιδότηση για τη βενζίνη που είναι εργαλείο της δουλειάς τους μήπως αντί να δίνει σε δίαφορους με έσοδα 1000,0000 και έξοδα 990,000 τις όποιες πενιχρές επιδοτήσεις (οι οποίοι τα έξοδα των καυσίμων δεν μετρούν στο φορολογητέο εισόδημα) να την έδινε σε όσους εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτου εισοδήματος μετακινούνται. Ξαναλέω τα 30,000 € εισόδημα δεν καλήπτουν την πλειοφηφία των εκπαιδευτικών.
Έτσι δώρο μαζί με το vaucher.
Λέω εγώ τώρα !!!!

Μέλος ΔΕΠ
|

Μπράβο, σωστή σκέψη

φοιτητής
|

Πολύ καλό!

Γονιός
|

Για τα άλλα προσφυγακια δε λέτε τα ίδια πάρα το πρώτο πράγμα που κάνατε το 2019 που βγήκαμε κυβέρνηση ήταν να κόψετε το ΑΜΚΑ στα παιδιά αλλοδαπών με συνέπεια από τα 18000 αλλοδαπά παιδιά μόνο τα 1000 να φοιτησουν στο σχολείο. Τώρα σας έπιασε ο πόνος.

Τι?
|

Δεν καταλαβαίνω - όλοι οι καταναλωτές παίρνουν επιδότηση στο λογαριασμό τους αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι επιπλέον;

Νεοδημοκράτης κοψοχέρης
|

Εγώ αν ήμουν Υπουργός, που κατάργησα τις μετεγγραφες αδελφών φοιτητών, και τους χρεωνα 50000 ευρω για μια πενταετία, θα ντρεπόμουν να έρχομαι υποκριτικά να επιδοτησω το ρεύμα τους!

Πιτσιφλής
|

Ευτυχώς που υπάρχει ο Αυτιάς....

Βαγγελης
|

Για διορισμους δεν ειπε τιποτα ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ