Κάνουν συλλογή υπογραφών για τη μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων

22/03/2022

Ενημερώθηκε: 22/03/2022, 17:26

Άκουσε το άρθρο

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας συλλέγει υπογραφές εκπαιδευτικών, ζητώντας  τη μείωση – αναδιάρθρωση της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων και της ύλης των άλλων τάξεων και τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων.

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Να ακουστεί η φωνή και η αγωνία των μαθητών μας»

Οι μαθητές μας, μετά από 1,5 χρόνο εγκλεισμού και υποκατάστασης της εκπαιδευτικής διαδικασίας από την τηλεκπαίδευση, με αποτελέσματα επιβαρυντικά για την ψυχοσυναισθηματική τους κατάσταση, αλλά και φοβερά μαθησιακά και γνωστικά κενά, επέστρεψαν τη φετινή σχολική χρονιά στα σχολεία και στην εκπαιδευτική πραγματικότητα, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια καθόλου «κανονική» χρονιά, με επιπλέον ύλη, ελλείψεις εκπαιδευτικών και δεκάδες κενά, – τα οποία δεν έχουν καλυφθεί ακόμα –με πολυήμερες απουσίες εκπαιδευτικών και μαθητών λόγω covid, με εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν, πολύ μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τύπων Λυκείου που εξετάζονται φέτος, έχουν διανύσει 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης, 2 χρόνια μακριά από τα σχολεία και η πλειοψηφία τους θα δώσει πρώτη φορά εξετάσεις (προαγωγικές , απολυτήριες). Αυτοί οι μαθητές καλούνται να μάθουν, να επεξεργαστούν και να αφομοιώσουν, ώστε να εξεταστούν, έναν αυξημένο όγκο ύλης, όπως τον έχει καθορίσει το Υπουργείο.

Το υπουργείο Παιδείας, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, σαν όλα να λειτουργούν κανονικά τα 2 τελευταία χρόνια, αύξησε την ύλη σε κάθε κατεύθυνση, σε υπερβολικό επίπεδο και επιμένει στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, για την Α΄ και Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ. Ειδικά για τη Β’ Λυκείου των ΕΠΑΛ, τα πρώτα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, προστέθηκαν μόλις πριν λίγες μέρες, 1,5 μήνα δηλαδή, πριν κλείσουν τα σχολεία. Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες δίνουμε καθημερινά μάχη για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την ύλη, έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Η διαδικασία είναι αγχωτική για όλους τους εμπλεκόμενους, κυρίως όμως για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, οξύνοντας την ανασφάλεια και την πίεση που νιώθουν.

Η απόφαση του Υπουργείου και της κυβέρνησης να αντιμετωπίζει την κατάσταση ως κανονική ενώ δεν είναι, η εμμονή του να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, χωρίς να υπολογίζει τους μαθητές και την αγωνία τους, αδιαφορώντας για τις δυσκολίες των παιδιών εξαιτίας και της φετινής κατάστασης με τον covid στα σχολεία, έχει δημιουργήσει στους μαθητές και τις οικογένειές τους, όπως επίσης και στους εκπαιδευτικούς ένα αγχωτικό περιβάλλον, με το κυνηγητό της ύλης να μετατρέπεται σε κυρίαρχο ζητούμενο.

Με το κείμενο αυτό που φέρει τις υπογραφές μας, ως εκπαιδευτικοί,  ζητάμε τη μείωση – αναδιάρθρωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων και της ύλης των άλλων τάξεων και τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων.

Οι καθηγητές-τριες του Γυμνασίου/ ΓΕΛ /ΕΠΑΛ ……………………….

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (8)

Λευτέρης
|

Αν το δει κάποιος/α που συμμετείχε στην ψηφοφορία για την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και για τη μείωση της εξεταστέας ύλης ή αυτός/ή που δημιούργησε τη διαδικτυακή αυτή ψηφοφορία, σας παρακαλώ να μην ξεχάσετε να αναφέρετε και την κατάργηση της ΕΒΕ μεταξύ αυτών μετονομάζοντας το θέμα της ψηφοφορίας ή αναφέροντας το στα περιεχόμενα. Η μείωση της ύλης πάντως, κατά τη γνώμη μου, δεν πιστεύω ότι θα έχει σημαντική επίδραση στις επιδόσεις των μαθητών αφού και να μειωθεί, θα μειωθεί λίγο, όπως έγινε και τις δύο προηγούμενες χρονιές. Θα ήταν και πάλι όμως μια βοήθεια για τους εξεταζόμενους που δίνουν φέτος μια μικρή μείωση της ύλης, η οποία πιστεύω δε συνεπάγεται πιο δύσκολα θέματα όπως ανέφερε η υπουργός παιδείας αφού η ύλη και πάλι είναι πολύ μεγάλη. Παγίδες κλπ. μπορούν να μπουν οποτεδήποτε, αναλόγως με τις επιλογές των συντακτών των θεμάτων. Συνεπώς είμαι και εγώ υπέρ μιας στοιχειώδους μείωσης της ύλης των πανελλαδικών. Το κύριο πρόβλημα όμως, που νομίζω όλοι συμφωνούν, είναι η εφαρμογή της ΕΒΕ. Πρέπει να καταργηθεί άμεσα, όπως και το 4 + 2 στα πανεπιστήμια. Ευχαριστώ
Υ.Σ. Είμαι περυσινός απόφοιτος Λυκείου που συμμετείχα πέρυσι στις πανελλαδικές εξετάσεις και για 0,25 μονάδες στο μέσο όρο μου δεν έπιασα την ΕΒΕ ενώ είχα αρκετά μόρια για να εισαχθώ στη σχολ΄ή μου, ακόμα και με τα δεδομένα της ΕΒΕ.

ΝεοΕλληνας
|

Ο Τζίμης Πανούσης μας είχε ψυχολογήσει όλους και όλες πριν 30-40 χρόνια, και παραμένει επίκαιρος.

Κλάψα, γκρίνια, αιτήματα για προσωπικές εξαιρέσεις παντού, "αδικία!", κάθε Έλληνας και μια ιδιαίτερη περίπτωση πάνω από την οποία οφείλει να σκύψει η πολιτεία.

Το να βάλουμε κ@λο κάτω, να σκύψουμε το κεφάλι πάνω στη δουλειά και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο...αυτό είναι για τους "πειραγμένους" και τα κορόιδα. Οι υπόλοιποι προς αναζήτηση τακτοποιήσεων και παραθύρων. Με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια πάντα.

Κατά τ'άλλα παραπονιέται αυτός ο ίδιος κόσμος γιατί ο ελάχιστος μισθός του δεν είναι διπλάσιος, γιατί δεν του δίνουν λεφτά από δω ή από κει - δεν έχει σημασία ποιός - γιατί γιατί γιατί, και πάντα φταίει κάποιος άλλος - το κράτος, ο εργοδότης, το Κεφάλαιο, ο Κούλης, το Σύστημα, η Δεξιά, η Αριστερά, ο Ζορρό, οποιοσδήποτε εκτός από εμάς τους ίδιους.

Αν έχετε παιδιά, μην τα αφήσετε να πέσουν σ'αυτή την παγίδα.

Spiros
|

Η τράπεζα θεμάτων ήταν και παραμένει μια απαράδεκτη σκέψη εξόντωσης των μαθητών. Πρέπει να παρθούν κι άλλες πρωτοβουλίες από γονείς-μαθητές μαζί με εκπαιδευτικούς για να καταργηθεί μια για πάντα.

Πριν τον εγκλεισμό τι λέγατε;
|

Ο εγκλεισμός νέο επιχείρημα για υποστήριξη παλιάς και σταθερής θέσης κατά της τράπεζας θεμάτων.
Με τέτοιες πρακτικές ακυρώνετε και τη βαρύτητα του εγκλεισμού, αλλά και τη βαρύτητα του δημόσιου λόγου σας.

Υπογράφω!
|

Επίσης ξεκινάμε συλλογή υπογραφών να μπουμε όλοι στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις. Α, και να μειωθούν οι φόροι στο μισό. Πόσες λέτε να μαζέψουμε;

Μιχάλης
|

Με 15 και 20 μονάδες μπροστά η κυβέρνηση με ότι δυσάρεστα έχουμε μόνο άξια είναι.
Καλά να πάθουμε.
Κατάργηση ΕΒΕ εδώ και τώρα.
ΠΚΕ στρατιωτικών σχολών μόνο καλοκαίρι και όχι Μάρτη γδαρτης με κρύο και 25 χλμ την ώρα άνεμο για αθλήματα που βγαίνουν οριακά το καλοκαίρι με νορμάλ καιρό εκτός και αν έχουμε κεντεριδες.
Σχέδιο εξόντωσης ,αμάθειας , και φτώχειας.

Kostas
|

Xaxα καλό. Ελπίζω το υπουργείο να μην κάνει πίσω. Όλη η ύλη να διδάσκεται και όχι ο καθένας να κάνει ότι θέλει και χωρίς αξιολόγηση.

Συλλέκτης...
|

1) Συλλογή υπογραφών για τη μείωση της ύλης. Αίτημα δικαιο;
2) Συλλογή υπογραφών για τη μείωση του ΕΦΚ και της ακρίβειας;;; Αίτημα δικαιο;
3) Συλλογή υπογραφών για την ενίσχυση του ΕΣΥ;;; Αίτημα δικαιο;
4) Συλλογή υπογραφών για έγκαιρη κάλυψη κενών στα σχολεία;;; Αίτημα δίκαιο;

Ναι μεν όλα αυτά τα αι΄τηματα είναι δίκαια ΑΛΛΑ... αφού η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση είναι ανάλγητη σε αυτά τα θέματα αφήστε τις συλλογές υπογραφών/γραμματοσήμων/νομισμάτων στους σχετικούς και ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ!

Αν είναι να συλλέγουμε υπογραφές και να μην έχουμε κυβέρνηση!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ