Η Ν. Κεραμέως για τον 18χρονο πρόσφυγα αριστούχο που κινδυνεύει με απέλαση

26/03/2022

Ενημερώθηκε: 26/03/2022, 20:54

Άκουσε το άρθρο

"Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών".

Τη δήλωση αυτή έκανε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σχετικά με τον   18χρονο  πρόσφυγας Σαϊντού Καμαρά ο οποίος παρέλασε με το σχολείο του ως αριστούχος και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της απέλασης.

Ο Σαϊντού Καμαρά  ήρθε στην Ελλάδα τη Γουινέα, σε ηλικία 16 ετών, το έτος  2019, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι φυγής από τη πατρίδα του, τη Γουινέα, όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και ενδοικογενειακής βίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (6)

Ούτε η Τάτη
|

@Εντυπωσιακό
Τί θα κάνει λέτε ο δημοσιογράφος??? Θα βγάλει στο γυαλί έναν 18χρονο, για να δούμε εμείς, εάν έμαθε καλά τα Ελληνικά???

Εντυπωσιακό
|

Πολύς λόγος γίνεται για τον νέο αυτό. Μέχρι και πρωτοσέλιδο να μείνει στην Ελλάδα ο Σαϊντού είχε χτες η εφημερίδα Αυγή και με φωτογραφία του από την παρέλαση. Πάντως, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον κάποιος δημοσιογράφος να του έπαιρνε μια συνέντευξη στην τηλεόραση και να γνωρίσουμε αυτό το παιδί που μέσα σε 2-3 χρόνια έμαθε την (όχι και τόσο απλή) ελληνική γλώσσα κι είναι κι άριστος μαθητής.

@ Ας καταργήσουμε επιτέλους τους νόμους.
|

Αν προσέξατε αυτό που γράφει το άρθρο είναι ότι όλοι προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο ώστε όταν ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο να έχει τον "δυνατότερο" φάκελο. Πώς καταπατώνται οι νόμοι; Όταν κάνετε εσείς αιτήσεις, δεν κάνετε το καλύτερο που μπορείτε;

Ας καταργήσουμε επιτέλους τους νόμους.
|

Από τη στιγμή που όλοι οι νόμοι καταπατώνται δεν υπάρχει λόγος και να υπάρχουν. Το παιδί αυτό, καθόλα του αξίο, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για την χορήγηση ασύλου γι’ αυτό και είναι προς απέλαση κ τωρα με τις παρεμβάσεις του καθενός χωριστά είναι σα να ζητούμε την κατάργηση της νομοθεσίας που οι ίδιοι θεσπίζουμε, στην πράξη! Ε! κάντε το λοιπόν για να ξεμπερδεύουμε αλλά κάντε το για όλους! Πάρτε την νομοθεσία της χωρας κ κάψτε την ετσι κ αλλιώς κανεις δεν την τηρεί!

Πιτσιφλής
|

Όσοι από τους τριακόσιους γεννήθηκαν σε χωριά τη δεκαετία του 50 και ήσαν παιδιά φτωχών οικογενειών, δεν πρέπει να ξεχνούν τα δύσβατα χιλιόμετρα που βάδιζαν κάθε μέρα από το μικρό χωριό στο μεγάλο που είχε το Γυμνάσιο ή το μικρό κρύο δωμάτιο που είχε χώμα κάτω... αφού αυτό μπορούσε να νοικιάσει ο πατέρας τους τότε. Να τα θυμηθούν ξανά και μετά να κοιτάξουν τον καθρέφτη.
Είμαι βέβαιος πως όλοι τους να δουν τον Σαϊντού!...

Πιτσιφλής
|

Είναι Έλληνας λαμπρός, λαμπρός ως τα λαμπρά παλικάρια του ποιητή μας και άριστο παράδειγμα μαθητή!...
Να σηκωθούν οι τριακόσιοι, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία και να πράξουν το αυτονόητο!...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ