Τα λάθη δεν έχουν τελειωμό: "Εκτόξευσαν" υποψήφιο εκπαιδευτικό στην πρώτη θέση βάζοντας 9 μόρια παραπάνω

Με βάσει τα 23,7 μόρια ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι όγδοος από το τέλος αλλά τα 32,7 μόρια τον αναδεικνύουν στην "κορυφή", πρώτος από όλους τους συνυποψηφίους

19/04/2022

Ενημερώθηκε: 26/04/2022, 11:06

Άκουσε το άρθρο

Ανθρώπινο λάθος  η "εκτόξευση" υποψηφίου στην πρώτη θέση προσθέτοντας στην μοριοδότησή του εννέα  μόρια;

Οπως και να έχει μετά το ρεπορτάζ μας το υπουργείο Παιδείας θα υποχρεωθεί να κάνει τη σχετική  διόρθωση .

Πρόκειται για την κατάταξη  εκπαιδευτικών με σκοπό την κάλυψη με απόσπαση θέσης κλάδου ΠΕ04.01 Φυσικών στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξέλλες ΙΙΙ .

Υποψήφιος ενώ στην αναλυτική  μοριοδότηση, εάν κάνουμε την πρόσθεση συγκεντρώνει 23,7 μόρια το υπουργείο Παιδείας στον πίνακα με το Σύνολο μορίων των υποψηφίων τον "εκτοξεύει" στα  32,7 μόρια.

Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί

Με βάσει τα    23,7 μόρια ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι όγδοος  από το τέλος αλλά τα 32,7 μόρια τον αναδεικνύουν στην "κορυφή", πρώτος από όλους τους συνυποψηφίους.

Το υπουργείο Παιδείας πρέπει άμεσα να κάνει τη διόρθωση στον πίνακα ώστε εάν ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει τα 32,7 μόρια αυτά θα πρέπει να εμφανίζονται και στον αναλυτικό πίνακα ,εάν όχι να διορθωθεί το σύνολο των μορίων.

Σχόλια (13)

Ουδείς αναμάρτητος
|

@Μαίρη "Λάθη" που εντόπισα στο σύντομο σχόλιό σας :

- "αυτά είναι λάθη που γίνονται από υπαλλήλους που δουλεύουν".
Δεν είναι απλοί υπάλληλοι. Είναι στελέχη και επέλεξαν να είναι εκεί. Συνήθως είναι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας και δεν μπήκαν με γραπτό ΑΣΕΠ....

- "Όποιος δουλεύει κάνει λάθη .Και τα λάθη διορθώνονται".
α) Όποιος δεν δουλεύει.... συνήθως είναι σπίτι του. Δεν είναι στέλεχος, πολλώ δε μάλλον στο Υπουργείο.
β) Δεν είναι πάντα όλα τα λάθη "ανώδυνα". Φανταστείτε πχ τον καπετάνιο, τον πιλότο, το χειρουργό, το δικαστή να κάνουν λάθη. Διορθώνονται με γομολάστιχα?

- "Το μόνο που κάνετε εσείς που κάθε φορά σχολιάζετε τέτοια λάθη είναι να την πληρώνουν εργαζόμενοι.Ενώ εσείς σχολιάζετε από τον καναπέ σας".
α) Ο φέρων την ευθύνη, είναι αυτός που υπογράφει. Εν προκειμένω η ηγεσία. Όχι και να πληρώνει ο φαντάρος, τα λάθη του Στρατηγού!
β) Εμείς οι αναγνώστες-σχολιαστές όμως, εντοπίζουμε τα λάθη. Εάν δεν τα επισημαίναμε, ούτε θα εντοπίζονταν ούτε και θα διορθωνόταν εγκαίρως.

Μαίρη
|

Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ καμία ηγεσία, αυτά είναι λάθη που γίνονται από υπαλλήλους που δουλεύουν.Όποιος δουλεύει κάνει λάθη .Και τα λάθη διορθώνονται.Το μόνο που κάνετε εσείς που κάθε φορά σχολιάζετε τέτοια λάθη είναι να την πληρώνουν εργαζόμενοι.Ενώ εσείς σχολιάζετε από τον καναπέ σας.Αυτά.

παράλογο;
|

Σε όλες τις μοριοδοτήσεις χρησιμοποιείται excel με τύπους που βγάζουν αυτόματα αθροίσματα. Ποιος περνάει ακόμα σύνολα με το χερι αφου τα υπολογίσει με κομπιουτεράκι; Δουλευόμαστε; την εποχή της αυτοματοποίησης, της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και του gov ακόμα στο χέρι κάνουμε τους υπολογισμούς;

ΛΑΘΟΣ
|

20 φορές το 15, 11+7 18
σύνολο 16, πρέπει να 'ναι εντάξει
λες να 'χω λάθος, ας τα ξαναδώ
10 5 5, 6/2+8
20 φορές το 15, 11+7 18
σύνολο 16, μάλλον είν' εντάξει
ώρα να πέσω και να κοιμηθώ
Αν κοιμηθώ νωρίς θα σηκωθώ νωρίς
θα ξεκινήσω νωρίς και θα παρκάρω νωρίς
αν κοιμηθώ αργά, θα σηκωθώ αργά
κι όταν θα ψάχνω για θέση θα 'ν' αργά
... .... ....
Έχουμε και λέμε 5, 6/2+8
20 φορές το 15, 11+7 18
σύνολο 16, σίγουρα είν' εντάξει
δεν έχω λάθος μ' ας τα ξαναδώ
10 5 5, 6/2+8
20 φορές το 15, 11+7 18
κι όμως κατά βάθος κάπου υπάρχει λάθος
κάπου την έχουμε πατήσει κι οι δυο

"Ασυγχώρητο μου παραστράτημα, λάθος μου μοιραίο και…
|

@Βάσω
Λάθος στη μέτρηση του υφάσματος, στις μάσκες αερόστατα.
Λάθος στον αριθμό των self test, που δόθηκαν στα σχολεία.
Λάθος στην έγκριση των προγραμμάτων της "Ελληνικής Αγωγής".
Λάθη στα ΦΕΚ, στις προκηρύξεις, στις πλατφόρμες, στις μοριοδοτήσεις.
Λάθος που χιόνισε την ημέρα κι όχι τη νύχτα.
Σαν πολλά ανθρώπινα λάθη δεν μαζεύτηκαν? Αν κάνω εγώ ανθρώπινο λάθος και αναγραμματισμό και δηλώσω στην εφορία 1.500 ευρώ αντί για 15.000, λέτε να δείξουν κατανόηση? Αν αντί για 19,5 στον έλεγχο, βάλω σ' ένα μαθητή 15,9?
Ή μήπως όταν τα λάθη γίνονται από το Υπουργείο.... είναι πιο ανθρώπινα.... από τα δικά μας?
https://www.esos.gr/arthra/76900/dieythyntes-ekpaideysis-tehnika-lathi-…

Οι ευθύνες του ΥΠΑΙΘ
|

Απορώ πότε και με ποιο τρόπο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ θα αναλάβει τις σοβαρές ευθύνες που έχει για όλο αυτό το αλαλούμ που συμβαίνει επί μήνες τώρα αναφορικά με την επιλογή στελεχών;
Γιατί, μέχρι τώρα το μόνο που έχουμε δει είναι να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας τραβάνε το αυτί!!!
Σε ποια σοβαρή χώρα θα συνέβαινε αυτό;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;
Πράξτε ανάλογα του παραδείγματος.....

ένα μικρό λαθάκι
|

σε πάμπολλα , πώς κάνετε έτσι;;;;;;;;; δεν είστε άριστοι και δεν ξέρετε ! εδω καθε εγγραφο έχει λάθος στο κόπι-πάστε και δεν κάνουμε κιχ (σχεδόν), αχαχαχαχα. !

ΔΕΠ
|

Είναι πολύ κακό αυτό. Μιλάμε για μια σοβαρή διαδικασία, με συνέπειες για τους υποψήφιους. Θα έπρεπε να απολυθούν οι υπεύθυνοι. Σε οποιαδήποτε άλλο φορα - σίγουρα αν ήταν ιδιωτικός, αλλά και δημόσιος σε άλλες χώρες - τέτοια λάθη (συν τα όσα έχουν γίνει ως τώρα) σε οδηγούν "εκτός". Εδώ, δε θα μάθουμε ποτέ τους υπεύθυνους.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ
|

ΑΛΑΛΟΥΜ ΥΠΟΜΟΝΗ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ

Anastasia
|

Το εξελακι παιδιά δεν το χρησιμοποιούμε;

ΑΡΙΣΤΕΙΑ
|

Χορτάσαμε παιδιά αριστεία και αξιολόγηση....

εκτοξεύσεις και καταβυθίσεις...
|

Μην ανησυχείτε όλες οι σκοπιμότητες, οι φωτογραφικές και άλλες διατάξεις και αποφάσεις, καθώς και οι προφανείς ...εκτοξεύσεις και ...καταβυθίσεις, θα απαντηθούν καταλλήλως στις εκλογές που πλησιάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και όλοι αυτοί ''τύπου Κεραμέως'' θα τρίβουν τα μάτια τους!!!!
Όχι μόνο για το γνωστό νόμο έκτρωμα, αλλά και για το σύνολο των εκτρωμάτων τους αυτά τα χρόνια!!!

Βάσω
|

Ξανακάντε την πρόσθεση. Είναι 23,7. Βλέπετε πόσο εύκολα γίνεται το ανθρώπινο λάθος; Πρόκειται λοιπόν ξεκάθαρα για αναγραμματισμό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ