ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς μόνιμο διορισμό χιλιάδες... "νεοδιορισθέντες" εκπαιδευτικοί

29/11/2022

Ενημερώθηκε: 15/03/2023, 12:07

Άκουσε το άρθρο

Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θα μπορούσε να είναι αντικείμενο σάτιρας των εκπαιδευτικών μας πραγμάτων, αν δεν ήταν κυρίως ένα ακόμη οδυνηρό πλήγμα σε βάρος χιλιάδων νεοδιόριστων, δόκιμων εκπαιδευτικών.

Και όμως, δεν είναι ούτε νεοδιόριστοι ούτε δόκιμοι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που συμπλήρωσαν εφέτος διετία από το διορισμό τους και ανέμεναν ευλόγως τη μονιμοποίησή τους. Στη συντριπτική πλειονότητά τους υπηρετούν επί πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση με σχέση αναπλήρωσης ή ωρομισθίας, που εκπνέει με τη λήξη κάθε σχολικού έτους.

Αλλά η πολυπόθητη μονιμοποίηση δεν έρχεται, γιατί η επί της παιδείας υπουργός της κυβέρνησης των αρίστων αποφάσισε εμμονικά να στηριχτεί όχι στο νόμο 4589/2019 που ισχύει και επιτάσσει τη μονιμοποίησή τους αλλά στο νόμο 4823/2021, που όμως δεν έχει εφαρμοστεί στο σκέλος που αφορά την αξιολόγηση των νεοδιοριζομένων.  Το απόλυτο αλαλούμ!  

Η κ. Κεραμέως, που τόσο κόπτεται για την εφαρμογή ενός ακραίου συστήματος ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αποδείχτηκε εντελώς ανίκανη να τηρήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης εντός της προβλεπόμενης διετίας που όριζαν οι δικές της νομοθετικές ρυθμίσεις. Και όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, αρνείται να εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης που επιβάλλει ο νόμος, προτάσσοντας την υποχρέωση αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Μια υποχρέωση που με ευθύνη της ίδιας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι δυνατόν να πραγματωθεί.

Και τώρα τι μέλλει γενέσθαι; Για την "αρίστη" των υπουργών είναι πολύ απλό: Αναβάλλεται η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ενόψει της οψέποτε αξιολόγησής τους και όσες διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης έχουν εκδοθεί νομίμως ως τώρα κατ` εφαρμογή του ν.4589 πρέπει να ανακληθούν.

Και το επιμύθιο: Εύλογα τιμωρείται από το νόμο ένας πολίτης αν δέσει κάποιο συμπαθές τετράποδο στο όχημά του και το σύρει βάναυσα στους δρόμους. Εξίσου εύλογη όμως είναι και η απορία μας ποιες θα έπρεπε να είναι οι συνέπειες για κάποιον που σέρνει πίσω από το προεκλογικό του άρμα χιλιάδες δόκιμους εκπαιδευτικούς, θύματα μιας ακατανόητης και απάνθρωπης ομηρείας.

Σχόλια (17)

Υπάρχουν??? Πού βρε παιδί μου να μην ψάχνουμε άδικα?
|

@ @Πλατάρος Γιάννης 01 Δεκ 2022 13:03
Ναι ναι είναι και πολλά τα θέματα(το εξής ένα : ο καλυτερότερος) και ακριβό το ρεύμα(οπότε είμαστε στο μαύρο σκοτάδι).... και γι' αυτό δεν έχουμε όλοι οι υπόλοιποι τη δική σας φώτιση....

Μαδουρο
|

Καταλαβαίνω ότι πονούν. Γι αυτό μόνιμοποιουσαν συνεχώς επι συρ . Ζούσαμε στην άνεση οικονομική και κοινωνική εξάλλου. Τα σχολεία μας δε συγκρίνονταν με κανένα . Πως να τα ξεχάσω.

Πλατάρος Γιάννης
|

@Υπάρχουν??? Πού βρε παιδί μου να μην ψάχνουμε άδικα?
Η απάντησή μου αφορούσε άλλο θέμα , καταλάβατε άλλη απάντηση για άλλο , τρίτο θέμα !!!
Ο Θεός να σας φωτίζει στην κατανόηση κειμένου...

Υπάρχουν??? Πού βρε παιδί μου να μην ψάχνουμε άδικα?
|

@Πλατάρος Γιάννης 30 Νοε 2022 21:23
Σύμφωνα με τις πληροφορίες σας, οι υποψήφιοι ΔΔΕ-ΔΠΕ τα "είδαν" όλα αυτά τα ωραία που λέτε ότι υπάρχουν?
Ακόμα και το "επί δικαστηρίω" (πχ για την ξένη γλώσσα) είναι στη 5η αναβολή. Εάν και όταν θα το "δούνε", θα έχει παρέρθει η ημερομηνία λήξης.

@
|

Το ίδιο πονηρό επιχείρημα για το πώς δεν διόρισαν ενώ είχαν μνημόνιο. Θα ήταν καλύτερα προφανώς να είμαστε 12 χρόνια στον Ε2 με μισθό 896 και μερικές χιλιάδες σε διαθεσιμότητα αναζητώντας τους επόμενους. Σαν τώρα τα θυμάμαι τα λόγια... "Γιατί να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί";;;

Πλατάρος Γιάννης
|

@@μόνο αν το κάνει κάποιος επίτηδες δεν θα μονιμοποιηθεί.
Υπάρχουν εχέγγυα, εγγυήσεις, διαφάνεια , κατατιθέμενα έγγραφα σε πλατφόρμα που μένουν ες αεί (σενάρια μαθήματος) και κυρίως υπάρχει λογοδοσία των κριτών, όχι μόνο σε ένσταση, αλλά επί δικαστηρίω.
Ναι, μόνο επίτηδες δεν θα μονιμοποιηθεί κάποιος....

Again and again
|

Δεν μπορώ άλλο Αλέξη χωρίς εσένα. Μου λείπεις….. Θέλω να εξαφανιστεί η απαίσια ΝΔ από τη ζωή μου και να έρθεις εσύ ξανά.

Γιάννης
|

Χωρίς μόνιμο διορισμό λένε οι τύποι που δεν έκαναν ούτε ένα μόνιμο διορισμό επί 5 χρόνια σε αυτούς που έκαναν 25000. Ντράπηκε και η ντροπή.

"Αχ βρε Κικίτσα, τί με κάνεις"
|

Από το 2009 έως το 2019 (δηλαδή και με ΠΑΣΟΚ και με ΝΔ και με ΣΥΡΙΖΑ) προσωπικά δεν θυμάμαι ούτε διορισμούς ούτε αυξήσεις μισθών. Κι όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για κανέναν άλλο (πλην των golden boys).
Όποιος επίσης λέει, ότι τις τράπεζες "τις έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ".... ή δεν ζούσε στην Ελλάδα ή υπερεκτιμά τις δυνατότητές του ΣΥΡΙΖΑ ή και τα δύο ταυτόχρονα. Τέταρτη περίπτωση δεν βλέπω.... ακόμα κι αν είναι υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη....

Φώτης
|

Έκανε διορισμους η ΝΔ , μόνο που δεν μονιμοποιεί όσους διόρισε! Ντροπή!

Ηλίας
|

Θα κλάψω!

@ψυχοπονιάρη
|

μάλιστα... η κεραμέως αγαπαει τους διορισμούς στην εκπάιδευση (και ο ΠΘ που έδιωξε κόσμο ! ) αλλά ο τσίριζας που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να κάνει διορισμούς φταίει. ή δεν ξέρεις τι έζησες με τρόικες κλπ ή γράφεις από τα γραφεία δεεπ...
καλό το σανό ή ό,τι άλλο χόρτο που σου δίνουν (τσάμπα ή το πληρώνεις; ) αλλά σε χαλάει, κόφτο

@μόνο αν το κάνει κάποιος επίτηδες δεν θα μονιμοποιηθεί
|

δηλαδή μόνο αυτός - ο δόκιμος - θα φταίει. να του την κάνουν οι αξιολογητές δεν πάιζει ως ενδεχόμενο, ε ;

Πλατάρος Γιάννης
|

Ο νόμος λέει:
Στην περίπτωση που το έργο ενός δόκιμου εκπαιδευτικού, καθώς και μέλους του Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π. αξιολογηθεί ως «μη ικανοποιητικό», κατά την αξιολόγηση που λαμβάνει χώρα στη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, έστω και σε ένα από τα πεδία Α1, Α2 ή Β ή Α’ ή Β’, κατά περίπτωση, δεν μονιμοποιείται αλλά μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία τα αμέσως επόμενα δύο (2) έτη.
===========
* Για τα επόμενα 2 από τα 2, υπάρχει κενό.
* Με την εμπειρία την τεράστια και πολλαπλή εμπειρία που έχουν οι πρώην αναπληρωτές σε πολλαπλές μονάδες, βαθμίδες και μέρη, μόνο αν το κάνει κάποιος επίτηδες δεν θα μονιμοποιηθεί...

1-0
|

το να σας τη λέει ο τσίριζα (και εύστοχα) είναι ηχώ από το ουαί τοις ηττημένοις...
στην κάλπη (ηλεκτρονική ή διά ζώσης άραγε; ) .
ξεφτίλα στη νιοστή

Ψυχοπονιαρης
|

Ευτυχώς μας συμπονά γιατί δε μας διόρισε όταν ήταν στην κυβέρνηση. Ούτε αύξησε το βασικό μισθό αν και το έταξε προεκλογικά. Μόνο τις τράπεζες έκλεισαν ηαι δε μπορούσα να πάρω ούτε εικοσαευρο περιμένοντας στην ουρά. Εκεί δεν ήταν σάτιρα! Ήταν αλήθεια.

Το ακούσαμε κι αυτό
|

Κοιτα ποιος μιλάει! Με μηδενικό διορισμο εκπαιδευτικού! Και τώρα κόπτεται για τους νεοπροσληφθέντες! Ποσα να αντέξουμε!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ