Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (Βίντεο για την εξοικείωση τόσο με τη διαδικασία αξιολόγησης)

Ξεκινά από τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς σε Β. Αιγαίο, Ν. Αιγαίο, Πελοπόννησο και Κρήτη

09/02/2023

Ενημερώθηκε: 09/02/2023, 06:37

Άκουσε το άρθρο

Ανοίγει, σήμερα Πέμπτη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα  για την έναρξη της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά, σε πρώτη φάση, στις τέσσερις περιοχές στις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης των Συμβούλων (Β. Αιγαίο, Ν. Αιγαίο, Πελοπόννησο και Κρήτη) και ξεκινά από τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς, για τους οποίους η θετική αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση μονιμοποίησης. Με την τοποθέτηση των υπολοίπων Συμβούλων Εκπαίδευσης το προσεχές διάστημα, η διαδικασία θα υλοποιηθεί και στο υπόλοιπο της χώρας.

Η εν λόγω πλατφόρμα, τμήμα της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, προβλέπει την ηλεκτρονική καταχώριση βιογραφικών στοιχείων των αξιολογούμενων, της προβλεπόμενης έκθεσης αυτοαξιολόγησης, τις αποτιμήσεις του αξιολογητή κατόπιν παρακολούθησης των δύο διδασκαλιών που προβλέπει ο νόμος, καθώς και την τελική αξιολογική έκθεση με την ολοκλήρωση του εκάστοτε κύκλου αξιολόγησης.

Επιπλέον, μέσω της ίδιας εφαρμογής, παρέχεται στον εκπαιδευτικό η δυνατότητα να υποβάλει ένσταση, σε περίπτωση που διαφωνεί με την οριστική αξιολογική κρίση του αξιολογητή του, καθώς και να ενημερωθεί για την εξέλιξη της ένστασής του, μετά την εξέτασή της από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιολόγηση εστιάζει σε δύο πεδία:

α) το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο του εκπαιδευτικού, που εξειδικεύεται σε α1) γενική και ειδική διδακτική, α2) παιδαγωγικό κλίμα και διαχείριση της τάξης και

β) την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια. Η αξιολόγηση διενεργείται βάσει τετράβαθμης περιγραφικής κλίμακας («εξαιρετικό», «πολύ καλό», «ικανοποιητικό», «μη ικανοποιητικό» έργο).

Στην πλατφόρμα θα αρχίσουν να καταχωρίζονται   τα ζεύγη αξιολογητή-αξιολογούμενου από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, προκειμένου να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή και να αρχίσουν να καταχωρίζουν στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας, όπως τα βιογραφικά στοιχεία του αξιολογούμενου.

Για την εξοικείωση  τόσο με τη διαδικασία αξιολόγησης όσο και με την ειδική ψηφιακή εφαρμογή, δείτε το βίντεο που ακολουθεί: 

Σχόλια (12)

Σύμβουλος
|

Όχι πως βιαζόμαστε, αλλά η απάντηση είναι ότι η πλατφόρμα ακόμα δεν λειτουργεί...

xa
|

Για τα δικά μας παιδιά θα δοθεί axiologisi-pass. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ
|

Επιτέλους να ξεκινήσει η αξιολόγηση...

Ο Νέος
|

Είχαμε αμφιβολίες αν είναι εφικτό το ταξίδι στο χρόνο. Με μια πλατφόρμα το Υπουργείο παιδείας μας ταξιδεύει 41 και πλέον χρόνια στο παρελθόν. Στον επιθεωρητισμό! Να μας αξιολογήσουν οι επιθεωρητές που είναι άγνωστο από πότε έχουν να διδάξουν και χωρίς να έχουν οι ίδιοι αξιολογηθεί ως καθηγητές.
Αταίριαστη η Δημοκρατία με μονοπρόσωπα όργανα όπως οι σύμβουλοι.

Κυρία κεραμεως
|

τελειώσατε!!!!!!! Βάλατε την ταφόπλακα στην πολιτική σας καριέρα...

Καραμαν.Ερμιόνη
|

Ντιν νταν ντον ...

Φανης Ηράκλειο Κρητης
|

Στο βάθος...όχι κήπος. Αλλά κόλαση. Καο βαθύ σκοτάδι. Ξύπνα κόσμε...ξύπνα...και δες.

Νίκος Κρητη
|

Ναι,άλλον καημό δεν είχαμε...
Η ζωή μας πλη μια πλατφόρμα. Ήμαρτον και ελεος . Αξιολογηθείτε πρώτα εσεις. Και βλέπουμε για τους επόμενους. Η αξιολόγηση πρέπει να πηγαίνει κάθετα, από πάνω προς τα κάτω.

Φανή Αττική
|

Κι εχτιζα παλάτια με νερό και άμμο...έπιασε βροχή και τα έριξε όλα χάμω..
Α,ρε Άντζελα... τα χες πει πριν από χρόνια.

Λόλα
|

Γελάνε και τα πατώματα...και τα παρδαλα κατσίκια και τα έπιπλα και όλα τα άψυχα. Οι εκλογές κοντοζυγωνουν... ευτυχώς!!!!!!

Γεράσιμος 2000
|

Αν είναι τόσο πετυχημένη όπως αυτή η πλατφόρμα των κρίσεων των διευθυντων...πετύχαμε διάνα πάλι...

Κρεων
|

Αλλού βαράν τα σημαντρα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ