Νέα διαδικασία υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών (Εγκύκλιος)

Εξαιρουμένων των ετήσιων κάθε φορά προσκλήσεων υποβολής αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ.

18/09/2023

Άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιο σχετικά με τη νέα διαδικασία υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών, εξαιρουμένων των ετήσιων κάθε φορά προσκλήσεων υποβολής αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ, υπέωγραψε ο Γενικ΄ς Γραμματέας του υπουργείου παιδείας Γ. Κατσαρός.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο στη διαδικτυακή πύλη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (ιστοσελίδα: https://opsyd.sch.gr/) δίνεται πλέον η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιθυμούν να αιτηθούν απόσπαση από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και σε φορείς/υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ, για επιγενόμενους λόγους, πέραν των προθεσμιών που ορίζονται στις προσκλήσεις που εκδίδονται κάθε έτος, να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, ακολουθώντας τη διαδρομή: Αιτήσεις -> Γενική Αίτηση Απόσπασης. Στην ενότητα «Στοιχεία Αίτησης Απόσπασης» οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν το «Έτος Απόσπασης» και τον «Τύπο Αίτησης».

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί περιγράφουν τους λόγους για τους οποίους αιτούνται απόσπασης, συμπληρώνοντας το πεδίο ελεύθερου κειμένου «Λόγοι». Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, πρέπει να μεταφορτώνουν τα δικαιολογητικά τους σε ένα (1) αρχείο zip ή pdf μέχρι 10 ΜΒ, με ανάλυση σάρωσης 200 ή 300 dpi σε ασπρόμαυρο.

Υποβολή αίτησης με οποιαδήποτε άλλο τρόπο δεν θα λαμβάνεται υπόψη.

 

Σχόλια (5)

mitsos
|

μέσα στο χάος που δημιούργησαν θα ξεχασαν να βολέψουν κανέναν δικό τους

Πέτρος
|

μυρίζει βόλεμα ημετέρων..λίγο μετατοπισμένο χρονικά από την περίοδο υποβολής αιτήσεων.
και μετά μιλάμε για αξιοκρατία, αξιοπιστία και αξιολόγηση!!

έκθεση ιδεών αφού πράττουν άλλα

έχει ένα νόημα
|

ακόμα καλύτερα : να γίνεται άνοιγμα και επικαιροποίηση επιλογών της αίτησης (τα μόρια έχουν βγει από νωρίς) δυο μέρες πριν τρέξει τελικά. καλό βήμα αλλά δείτε όλο το κάδρο . για να δούμε. έχει και άλλα κουλά (δεν είναι δυνατόν μόνο με τα κοινωνικά , πρέπει να συνυπολογίζεται έστω για μια φορά και μέρος των δυσμενών, δεν γίνεται κάποιοι κάθε χρονο να αποσπώνται και άλλοι στα 10 χ΄ρονια ούτε μια φορά για ανάσα. δείτε και ηλίθιους αποκλεισμούς : ανακληση παντού το καλοκαίρι, η ΓΓ διά βίου είναι ηλίθια και μπλοκάρει άδικα κόσμο)

Παρατηρητής
|

Ε ρε τι κάνουν οι εκλογές!

xa
|

Σπάνια βγάζουν και κάτι θετικό, μπράβο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ