Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

20/11/2023

Άκουσε το άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού η σημερινή. Μια μέρα που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από τα δικαιώματα του κάθε παιδιού. Ένα από αυτά, είναι το δικαίωμα στην καλή Υγεία. Και η παιδική παχυσαρκία σήμερα, τείνει να απειλεί ολοένα και περισσότερο τα παιδιά μας.

Το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας με απασχολούσε έντονα εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος που ένα προσωπικό μου όραμα μεταφράζεται επιτέλους σε πράξη, με το Πρόγραμμα «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα».

Ένα πρόγραμμα που μέσα από τη γνώση, την εκπαίδευση, αλλά και συγκεκριμένες δράσεις, στοχεύει στη μείωση του ποσοστού των παιδιών που αντιμετωπίζουν σήμερα υπερβαρότητα ή παχυσαρκία, και άρα σε καλύτερη υγεία, αλλά και λιγότερες κοινωνικές ανισότητες.
 

Σχόλια (1)

Ετεοκρής
|

Ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι, ένα παιδί, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Νοσηλευόταν σε δημόσιο νοσοκομείο επειδή είχε λάβει νοθευμένα ναρκωτικά. Αυτό γράφτηκε σε ΜΜΕ, λες και αν ήταν ανόθευτα η τύχη του θα ήταν διαφορετική...
Το παράσερναν συνεχώς κάποιοι... - έτσι γράφτηκε.
Να στηρίξουμε την οικογένεια, κύριε Πρωθυπουργέ. Βρείτε τρόπους να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια, δεν αρκούν τα επιδόματα και οι καλοί μισθοί. Χρειάζονται συμβουλευτικές δομές και ό,τι άλλο σας προτείνουν οι καλύτεροι επιστήμονες. Κι αν χρειαστεί να νομοθετήσει η Βουλή εξοντωτικές ποινές, τολ΄μήστε το! Το είπε και ο Καζαντζάκης:
Οι μισές δουλειές, οι μισές κουβέντες, οι μισές αμαρτίες, οι μισές καλοσύνες έφεραν τον κόσμο στα σημερινά χάλια. Φτάσε, μωρέ άνθρωπε, ως την άκρα, βάρα και μη φοβάσαι! Πιο πολύ σιχαίνεται ο Θεός το μισοδιάολο παρά τον αρχιδιάολο!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ